pátek 18. ledna 2019

Strmost ekvitermní křivky

Strmost ekvitermní křivky

Při nižší venkovní teplotě je požadována vyšší teplota dodávané topné vody, aby došlo k rovnováze mezi dodaným teplem a tepelnými ztrátami místnosti a teplota místnosti tak zůstala konstantní. Do výpočtu v uvedené pomůcce vstupuje vnitřní výpočtová teplota, minimální venkovní výpočtová teplota, maximální teplota přívodu otopné vody. How to Build a HINGED HOOPHOUSE for a Raised Bed Garden - Duration: 17:02. Existuje množství topných křivek, které jsou charakterizovány svou strmostí.


Strmost ekvitermní křivky

Ta se potom zadává regulátoru. Pokud je zadaná strmost topné křivky vyšší než vyžaduje vytápěný prostor, dochází k trvalému přetápění vytápěného objektu. Tato vlastnost se používá u předregulace pro větší počet uživatelů. Vaillant ecotec exlusiv. Podle téměř všech materiálů na internetu je nejvýhodnější nastavit křivku co nejmenší (co nejnižší teplota topné vody).


Ale dle mého měření při nastavení. Nastavení topné křivky Logomatic RC351. Ekvitermní regulace (princip činnosti):. Mohu použít následující postup pro najití optimální křivky?


Strmost ekvitermní křivky

Strmost pak odpovídá vlastnostem otopné soustavy a izolacím domu. Volbu ekvitermní křivky provedeme tlačítky. Vypnutí ekvitermní regulace provedeme volbou (E-). Někde jsem četl, že při nastavování ekvitermní křivky by měla být požadovaná teplota během celých hodin stejná. Jak ta ekvitermní regulace funguje a jak ji nastavit co nejlíp?


Ono není tak jednoduché nastavit ekvitermní křivku (sklon) a nulový bod tak, aby to na konkrétní. Rozdíl teploty prostoru (nastavené a skutečné) přímo ovlivňuje posuv ekvitermní křivky a. Chtěl bych se zeptat na nastavení ekvitermní. Našel jsem Vaší názornou tabulku na seřízení ekvitermní křivky. Lze se řídit podle Vaší tabulky u našeho regulátoru? Pro jistotu se ptám, zda tomu správně rozumím.


KŘIVKA = strmost topné křivky – šikmost). KOREKCE = posun topné křivky – nahoru nebo dolů). Parametry, které lze nastavovat : Strmost ekvitermní křivky v rozsahu – 0. Přehled všech možností výchozího zobrazení (mód M0) na displeji regulátoru.


V tabulce jsou zobrazena všechna možná výchozí zobrazení. Jedno z nich se objeví na displeji regulátoru vždy po. Tím se adaptace topné křivky změnou strmosti postupně utlumuje.


Při přestavení strmosti topné křivky se citlivost adaptace znovu vrací na původní nastavenou hodnotu. Vážený pane Valtere, mám plynový kondenzační kotel Viessmann Vitodens 222-W, mám ekvitermní regulaci a nemám prostorový termostat. Sklon a korekci nastavuji v programu, normální teplotu místnosti otočným kolečkem na panelu kotle. Při správném a přesném nastavení ekvitermní křivky by jste třeba mohl dosáhnout dalších úspor ve spotřebě plynu.


Třeba to pro Vás ale není tak důležité.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky