čtvrtek 17. ledna 2019

Ekvitermní regulace podlahové topení

Ekvitermní regulace tak určuje pouze jak dlouho se bude dodávat teplo do topného systému, nejlépe do podlahového topení. Drobná akumulace je třeba jen z toho důvodu, aby tepelné čerpadlo mělo k dispozici dostatek tepla pro odstranění námrazy na výparníku. Pokud nemáte centrální řízení podlahového vytápění s automatickou regulací dle teploty, je nutné si teplotu vody v podlaze a tedy teplotu vzduchu v místnosti. Princip ekvitermní regulace. Ještě než přejdeme k popisu ekvitermních regulátorů a principu vytápění pomocí ekvitermní regulace , je nutné uvést pojem ekvitermní regulace.


Celoroční program, který je možné nastavit, vyžaduje jen ojedinělé korekce.

Ukázka programátorského postupu v kapitole podlahové topení je příkladem, který by mohl princip tohoto řešení ekvitermní regulace osvětlit a trochu vynahradit nepublikovanou kapitolu. Publikaci vydalo nakladatelství BEN. Grundfos a před ním trojcestný ventil (viz foto). Dle projektu mám mít ekvitermní regulátor, ale spousta jiných stavebníků mě od něj odrazuje, že jsou to vyhozené peníze a že by regulaci řešili elektrickým termostatickým ventilem. RVS jsou regulátory určené k řízení sestav technologie vytápění, jako jsou kotle a jejich kaskády, tepelná čerpadla, solární panely, akumulace, ohřev teplé vody, bazénu, topné okruhy s radiátory, okruhy pro VZT, okruhy chlazení, podlahové topení a další.


Jako jediný výrobce nabízíme tiché polovodičové spínání u centrální regulace elektrického topení s životností přesahující let. Navrhl bych dvě varianty. Programovatelné prostorové a ekvitermní bezdrátové a drátové regulace podlahového vytápění.

Termostatické jednotky pro ovládání podlahového topení. Vaillant uvádí na trh nové tepelné čerpadlo na ohřev TUV a pokrokové regulace. Vážení zákazníci, zboží expedujeme bez omezení. Při úhradě zásilek na dobírku kurýrovi není možné platit v hotovosti, ale pouze platební kartou (plošné opatření přepravců).


V naší nabídce regulace najdete řídící jednotky a různé druhy termostatů. Regulace , ELEKTRICKÉ PODLAHOVÉ TOPENÍ. S výběrem vhodného produktu Vám odborně poradíme na tel. Prodáváme přitom pouze kvalitní profesionální podlahové rozdělovače topení Easy, které jsou vyrobeny z mosazi a hodí se rovněž pro připojení otopných těles. Snadná montáž i regulace a provozní bezpečnost jsou samozřejmostí.


Nakupujte snadno a rychle na Topenilevne. Zdroj tepla funguje např. Samozřejmě pokud zákazník požaduje elektronickou regulaci každého pokoje, instalujeme elektrické hlavice s termostaty a operátory individuálně podle vytápěného objektu a požadavku investora.


Poradíte mi prosím s regulací podlahového topení ? Celkem asi 6metrů trubek. Na TUV mám samostatnou nádrž 1litrů. Nemám natahané kabely pro termostaty v jednotlivých místnostech, takže bude asi jeden bezdrátový termostat.


Vyplatí se ekvitermní regulace ? Podlahové vytápění, jako nízkoteplotní otopný systém, využívá pro dosažení požadované teploty v prostoru otopnou vodu o teplotě nižší, než klasické systémy radiátorové.

Při přenosu tepla do prostoru je využíván fyzikální proces sálání, při kterém se energie šíří do prostoru ve formě elektromagnetického záření, prostřednictvím naakumulované topné. Nejméně vhodná varianta pro volbu podlahového topení je teplovodní podlahové topení a elektrokotel - snižuje se tak účinnost získané tepelné energie z elektrické. A je tu ještě jedna okolnost, kterou někdo může brát v úvahu a tím je věk - ano, možná morbidní, ale praktické. Na podzim v září podlahové topení zapnu a na jaře v dubnu ho vypnu.


O nic se nestarám - celou dobu - celou zimu mám v každé místosti přesně teplotu jakou jsem si nastavil na průtokoměru. V dětském pokoji 2 v ložnici 2 další pokoj 22. Prostorový termostat, servopohony a volitelně spínací hodiny se připojí k rozvaděči (sběrnici) pro regulaci.


Rozvaděč pro regulaci umožňuje bezpečné a přehledné napojení systému do skříně rozdělovače topných okruhů. Na této stránce Vám rádi zodpovíme dotazy, které se týkají elektrického podlahového vytápění.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky