pondělí 1. dubna 2019

Princip kompresorového chlazení

Popište princip chladících zařízení a vysvětlete, jak pracují! Kde je v cukrářské technologické lince zařazeno chladící zařízení, kterých strojů může být součástí? Vysvětlete činnost kompresorového chladícího zařízení! Kdo může chladící zařízení při poruše opravo-vat? Kompresorové chlazení je nejrozšířenější systém chlazení v současné době.


Páry se stlačují na hodnotu tlaku, kdy teplota nasycení par je vyšší než teplota chladiče a následně pak kondenzují a odevzdávají teplo chladiči.

Trubky, ve kterých je vedeno horké chladivo, jsou sprchovány ⇒ odpařování ⇒ ochlazování povrchu trubek. Termodynamické děje, k jejichž provedení je t řeba dodat teplo, jsou zm ěny skupenství. Dalším cílem je vytvořit přehled absorpních tepelných þerpadel, popsat pracovní princip , porovnat používaná uspořádání a používané látky. Z výparníku ve vnitřní jednotce se stává kondenzátor a kondenzátor ve venkovní jednotce bude v tomto případě pracovat jako výparník. Horké plynné chladivo se z kompresoru dostává do výparníku( v tomto případě do kondenzátoru) ve vnitřní jednotce, kterým je odebírán studený vzduch z místnosti.


Teplo je z interiéru vozidla nepřímo odnímáno prostřednictvím teplonosné cirkulující látky (chladiva). Základem je okruh s chladivem ( kapalina s teplotou varu , která se mění s tlakem v rozsahu několika desítek stupňů kolem °C) a kompresor. Elektrický ventilátor prohání tepelným výměníkem vzduch, ten se přitom ochlazuje a zajišťuje homogenní rozložení teploty v celém vnitřním prostoru izotermické skříně.


Tuto část kompresorového okruhu využíváme k chlazení – prostřednictvím ní odebíráme teplo z míst, kde je nežádoucí nebo odkud je potřeba ho „přemístit“ jinam.

Při konstrukci plynového tepelného čerpadla TEDOM Polo 1jsme vycházeli z dlouholetých zkušeností z vývoje, výroby a provozu kogeneračních jednotek. Rozdíl spočívá v tom, že u absorpčního chlazení se odnímá okolní teplo rozpuštěním chladicího média v absorbéru, zde se tak děje jeho přilnutím na povrchu adsorbentu. Absorpční chlazení Absorpční systémy využívají tepelné energie k výrobě chladicího efektu, to znamená, že z nevyužitelného (odpadního) tepla vyrobí chlad. V těchto systémech chladivo, tj.


Spotřeba energie kompresorového chlazení Primární energie - elektřina okruh distribučního media okruh chladiva okruh chladící. Kompresory sú najdôležitejšou časťou kompresorového chladiaceho zariadenia. Delia sa na objemové a rýchlostné.


Na pohon kompresora môže byť použitý elektromotor, resp. Představení systémů kompresorového chlazení a zpětného získávání tepla. Praktické ukázky realizací, ekonomické přínosy – Ing.


Klíčová slova: chlazení, chladič, tepelná výměna, shrnutí Abstract This writing closely describes methods of cooling computer systems, technologies in use, their applications and operative usage. Absorpční chlazení pracuje na principu, při kterém se plynné chladivo nejdříve pohlcuje a následně vypuzuje z pomocné kapaliny. Princip chlazení budovy. Silný roztok amoniaku přichází z absorpční nádoby do varníku. Po zahřátí stoupají páry amoniaku vzhůru do kondenzátoru a slabý roztok amoniaku jde do trubice.


Chladicí zařízení se používá v mnoha oblastech činnosti. Je nezbytné v každodenním životě, a to je nemožné, aby fungovala v plném rozsahu provozních oddělení v podnicích, obchodních ploch, stravovací zařízení. Dále jsou rozebrány zejména způsoby chlazení.

Je popsáno princip kompresorového , jednostupňového absorpčního a dvoustupňového absorpčního chlazení je proveden výpočet pro použití těchto způsobů chlazení pro klimatizaci budovy AFSI. Eutektika v chladicí technice patří do širší skupiny materiálů známých pod zkratkou PCM (Phase Change Material), u nichž se využívá fázové změny, v tomto případě přeměny pevné látky na kapalinu při jejím tání, k pohlcování velkého množství tepla.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky