pondělí 1. dubna 2019

Lov sumce na boilies

Když lov sumců na pelety, pak asi nejúčinnější jsou tzv. A kdyby náhodou někdo nevěděl, co jsou pelety, pak pelety jsou lisované válečky, které se od boilies kuliček liší právě jejich způsobem výroby a také tvarem. A nutno podotknout, pokud lovné místo několik dní zakrmíte, můžete se.


Ideálna kombinácia na miesta. Jedna z vůbec nejrozšířenějších metod lovu sumců na našich vodách.

Odpověď na to, proč rybáři mají tuto montáž tolik rádi, není nijak komplikovaná. Instruktážní film, ve kterém se dozvíte, kdy a kam se na sumce vypravit. Předvedeme Vám mové metody lovu, které byly velmi účinné zejména na staré trofejní kusy. Jedna z možností, jak uvázat háček s očkem a návazcem na boileis nebo pelety.


Díky bazuzlovému uvázání je velmi pevný, vhodný pro lov i velkých kaprů. Vo vode si udržia svoju veľkosť, stálosť a intenzívne vábia sumce po dobu niekoľkých hodín. Sú vhodné aj pre lov na riekach, nevyžadujú časté výmeny ako iné prírodné návnady.


Chytání na různě velké a barevné kuličky již není ani u nás v Česku žádnou novinkou.

Touto asi nejúspěšnější metodou pro lov kaprovitých ryb, cíleně pak hlavně velkých kaprů, propadlo mnoho českých rybářů. Nejen, že se často na nastražené boilie nechá přemluvit velký kapr, ale například i amur a další karprovité ryby. Při lovu na pelety prakticky nedošlo k žádným rozdílům od způsobu lovu na boiles. Lov ryb a sumců na pelety. Používá se jedna nebo více pelet (podle cílové ryby) pověšených pod háčkem (v jednoháčkem).


Pokud se chcete tento styl rybařiny naučit, pak použijte právě tenhle jednouchý návazec na boilies. Ovšem tyto vousaté ryby lze lovit i jiným způsobem. Na sumce můžeme vyrazit s poměrně lehkým rybářským nádobíčkem na položenou. A jako nástrahu použijeme léty osvědčenou rousnici. Je to náročná aktivní rybařina pro chlapy, co mají vydrž a nebojí se bolesti svalů v oblasti krční páteře, či zad.


Přitom i jiné svaly na těle dostávají při této metodě lovu zabrat. I této metodě lovu může člověk rychle. Existují období revíry, na kterých se nesmí lovit na živé nástrahy.


Jediným řešením tedy zůstává použití boilies nebo pelet. Speciální boilies s vysokým obsahem rybích a krevních mouček se výborně hodí na lov sumce. Takové boilies naleznete v této kategorii.

A právě v úvodním článku nové rubriky Rybářský poradce se budeme věnovat způsobu lovu krále našich hlubin na položenou. Jednoduše řečeno, ono to docela trvá, abyste si přichystali místo, na které sumce s pomocí pelet přilákáte. Ti z vás, kteří podobně chytají kapry, by mohli vyprávět.


This video is unavailable. Loni v létě kámoš zkoušel sumcové boilie na řece Moravě,kde je sumců poměrně dost a nevim o tom,že by měl záběr,to by se určitě pochválil. Nechtějte po mě vědět,z čeho ty bobky dělal,ale určitě šel do nějakého zaručeného receptu. Je ale fakt,že v ten čas sumci nějak moc nebrali. Je ještě potřeba říct,že min.


Je to jednoduché, můžeme buť přímo na kmenovou šňůru navléci průběžné olovo, ukončit ho stoperem a obratlíkem s karabinkou s nosností až 1kg, nebo můžeme uvázat montáž na sumce a tu pak připnout na karabinku na konci kmenové šňůry. Také lze olovo zafixovat, někdo nemá rád průběžné montáže. Jak lze ulovit sumce na rybníku? Způsoby lovu na rybnících se používají nejčastěji tři: Klasický lov na těžko, popřípadě s použitím malého podvodního plováku se využívá při lovu na žížaly, medvídci či rybky.


Je to velmi nenáročný způsob, při kterém, jednoduše, nahazujeme z břehu. Sumce chytáme na živé, popřípadě i mrtvé ryby, pelety, boilies či hrst žížal. To dakazuje toto krátké video. Speciální složení velkého boilies , hlavně pro lov sumců.


Velmi dobře ale chytá i jesetery a kapry. Boilies - NA SUMCE - Ø mm - Vyberte balení: kg. Tieto boilies privábia veľké sumce aj z veľkých diaľok.


Hell-Cat: Český výrobce špičkového vybavení na sumce ! Velmi často také používám podvodní splávky, s jejichž pomocí se snažím hledat sumce přímo u dna.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky