čtvrtek 21. listopadu 2019

Karma význam

Karma nebo kamma v buddhismu označuje etický přírodní zákon příčiny a následku, čin vykonaný se záměrem nebo vědomým motivem a odpovídající následek tohoto činu, postihující zpětně aktéra samotného. Zjednodušeně řečeno podle této doktríny egoistické jednání způsobuje utrpení, zatímco nesobecké jednání. V jistém slova smyslu lze tedy slovo karma připodobnit českému výrazu osud.


Jako příklad použití slova karma v češtině lze uvést větu „To je karma “, která může mít v závislosti na kontextu význam buď „to je osud“, případně „můžeš si za to sám, tím, co jsi předtím udělal“. Aký má význam a ako vzniká. Karma teda začína od momentu, keď sa človek prvýkrát zrodí ako človek.

Keď prvýkrát niekomu niečo ukradne, tak aj jemu bude niečo ukradnuté. V tomto alebo v niektorom budúcom živote. Generovaný, orientační výčet dalších tvarů tohoto slova. Některá související slova dějiny psychologie, prehistorie filozofie, ka.


I přesto, že tato představa je tak rozšířená, je stále nepochopená a často se zmítá bez skutečného pochopení jejího významu. Karma , minulost a vztahy Většina z nás touží po setkání s člověkem, který nás bude milovat, rozumět nám a chápat nás. Nebude třeba slov a on nebo ona naplní všechny naše potřeby, přání a očekávání.


Prostě ideální partner, naše druhá polovina.

Toužíme po setkání se svou spřízněnou Duší. Najlepšie tej istej duši. A týmto spôsobom vzniká karma. Ako zákon akcie a reakcie.


Napríkla ak niekto v tomto živote zažíva veľa nešťastných náho tak to znamená, že má zlú karmu. Ale on túto karmu môže v. Tato stránka je rozcestník, tj. Pokud vás sem dovedl odkaz, který by měl správně směřovat na specifický význam tohoto pojmu, můžete pedii pomoci tím, že se vrátíte na odkazující stránku a tamní odkaz opravíte tak, aby vedl přímo na odpovídající článek. Nie, minulosť sa zmeniť nedá.


Karma , ktorú sme si priniesli na tento svet, nám neublíži, ak sme zo seba vykorenili zlo. Ak TERAZ trpíme, tak je to len preto, akí sme teraz, nezmenili sme sa k lepšiemu. Nie za to čo sme urobili kedysi, ale za to, že sme to schopní urobiť znova a znova.


Proto si každý z nás svou karmu vytváří sám svým jednáním i myšlením. To znamená, že když člověk kolem sebe šíří pohodu a kli tak se mu tyto energie vrací zpět. Pokud šíří zlobu, vrací se mu zloba. Význaplynový průtokový ohřívač vody.


Tak funguje přírodní zákon příčiny a následku, neboli karma v praxi.

Ten, kdo si není vědom těchto duchovních zákonů a věří, že když mu něco prošlo, že to jentak zmízí a zapomene se na to, si kupí v průběhu několika svých životů karmické dluhy. Ve svých životech by jsme se tedy neměli vyhýbat ničemu. A karma (dévanágari:कर्म, páli: kamma, cselekedet, tett) ok-okozat, pontosabban az ok és okozat viszonya, kölcsönhatása, törvénye. Mint fogalom, szerepel az ősi hindu, taoista, buddhista tanításokban és szerepel a modern világszemléletek ismeretanyagában is.


Vhodným výberom mena s ohľadom na priezvisko môžete dosiahnuť vyváženosť alebo naopak privolať nesúla stres a podobne.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky