středa 20. listopadu 2019

Třídy přesnosti vodoměrů

Značení třídy přesnosti vodoměru – na ciferníku vodoměru je vyznačena přesnost vodoměru v různých polohách. Jak zjistit, že vodoměr měří opravdu přesně ? Než se vodoměr dostane ke konečnému uživateli, projde. Jedním z podstatných parametrů vodoměrů je přesnost měření. Zde je na místě vysvětlit.


Převážná většina bytových vodoměrů dosahuje v horizontální montážní poloze třídy přesnosti B, ale ve vertikální jen třídy A. Tento údaj lze najít na ciferníku: H – pro horizontální polohu, V – pro vertikální. Rozdělení podle přesnosti. Dříve bylo povinností výrobce uvádět třídu přesnosti měření na přístroji. Q– trvalý průtok vodoměrem, Q- minimální průtok vodoměrem).


Klasse udává třídu přesnosti : H Klasse B - v horizontální poloze náleží vodoměr do třídy B, tj. Klasse A - v ostatních polohách náleží vodoměr do třídy A, tj. Pokud je průtok vodoměrem nižší než qmin, výrobce vodoměrůnezajišťuje správnost.


Sortiment průmyslových vodoměrů Itron pokrývá potřeby ve všech segmentech cyklu dodávky vody – úprava, distribuce, fakturace, měření surových a znečištěných vod. Nabídka zahrnuje kromě běžných Woltmanových vodoměrů i vodoměry třídy přesnosti s širokým měřícím rozsahem a proporční vodoměry pro surovou vodu. Pomocí čidla Hippo můžete snímat stav vodoměrů Sensus, kdy Vás dokáže včas. Opticky, jednotka generuje impuls při otočení terčíku vodoměru.


Pozor při výběru vodoměru : Magnetická spojka suchoběžných vodoměrů je problém! Všechny podružné vodoměry musí být stejného typu – třídy přesnosti. Vychází se ze zákona č. Dohoda všech není v dané věci možná! K tomu se připojují různé třídy přesnosti (A, B, C) a konkurenční boj zase tvrdí, že sice všichni jsou podle testů v té samé třídě, ale ve skutečnosti právě oni, jsou přesnější než ti jiní. Jenže přemontovat všechny vodoměry vodorovně je v podstatě nemožné, v těch šachtách není dost místa.


Třídy přesnosti vodoměrů

Připravili jsme pro Vás novou generaci vodoměrů Kamstrup Multical s integrovaným teploměrem, modifikované vodoměry Kaden S06x s informací o zapnutí komunikace wireless M-Bus na displeji, kvalitní ultrazvukové kalorimetry Kamstrup Multical 3a teplotní sensory s. TERMINOLOGIE A DEFINICE. Tato příloha se týká pouze vodoměrů , které pracují čistě na mechanickém principu, který je založen na využití objemových komor s pohyblivými stěnami nebo na vlivu rychlosti vody na ryclost otáčení pohyblivé části (radiální nebo axiální turbína). Takzvané „ třídy přesnosti “ najdete buď na starších repasovaných vodoměrech, nebo jsou v propagačních materiálech uváděny jako dědictví minulosti – pro ty, kdo si ještě nevšimli, že přesnost vodoměrů se dnes značí zcela jinak.


Prováděná měření ukázala, že by naše vodoměry mohly být bez problémů zařazeny i ve vyšší třídě C. Pro vodoměry Enbra je typické suchoběžné. DIN a ISO jsou běžně používané po celém světě, naproti tomu ANSI je nejrozšířenější na americkém trhu a JIS je nejčastější na trhu asijském. ISO, ANSI a JIS mají relativně krátký rozměr OAL (celkovou délku) a. Chtěl bych Vás požádat o zaslání CN na výměnu podružných vodoměrů na OC Litoměřice tak, aby všechny vodoměry byly stejné třídy přesnosti jako je fakturační vodoměr. Veškeré parametry jsou uvedeny níže.


ADRESA: AMS K34-opravna vodoměrů ČEVAK a. Základní pojmy a vlastnosti měřících přístrojů Měřicí rozsah (MR) je dán polohou přepínače rozsahů a jeho hodnota je vztažena k plné (největší) výchylce ukazatele. Tolerance netolerovaných rozměrů 01.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky