čtvrtek 30. června 2016

Jak sundat termostatickou hlavici

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte. Když začne topná sezóna a topení netopí, většinou to má tyto příčiny.


Buď je vzduch v radiátoru a je třeba ho odvzdušnit. Nebo je zatuhlý ventil topení.

Ve videu se dozvíte, jak. Po namontování hlavice na ventil. Většinou jde termostatickou hlavici na stávající ventil dodatečně.


Po jeho sundání se na ventil může nasadit termostatická hlavice. Chce to pustit termoventil naplno, pak povolit tu matku za termohlavicí, tu hlavici sundat a obnaží se vám na topení samotný ventil, poklepat. Pokud máte pocit, že Vám termostatický ventil na radiátoru nefunguje správně a radiátor netopí, jednou z možných příčin je i nefunkční termostatická hlavice.


Pokud máte paroplynové termostatické hlavice Danfoss se západkovým systémem CLICK! Stingem vyroben v limitované sérii e 8Sting úspěšné jak v Evropě tak v.

Keywords: dn, danfoss hlavice, podlahové topení potrubí, termostatický ventil nastavení průtoku, jak sundat termostatickou hlavici. Tyto tělesa se využívají jak v dvoutrubkové nebo jednotrubkové teplovodní otopné soustavě s. Máte pokaženou termostatickou hlavici , nebo jste se rozhodli pro namontování nové moderní hlavice, ale nevíte, jak při demontáži a montáži termostatické hlavice postupovat? Postup demontáže termostatické hlavice Pro demontáž termostatické hlavice v lepším případě nebude potřebovat žádné nářadí.


Případně vám postačí plochý klíč. Bohužel mnoho instalatérských firem se do těchto akcí pouští bez odborných vědomostí a zákazník se potom jen diví, proč mu topení píská, hučí, netopí, případně jak je možné, že v ostatních domech kolem po výměně topí levněji než v jeho domě. Jaký kartáč na čištění deskových radiátorů? Rating is available when the video has been rented.


This feature is not available right now. Please try again later. Jak na podlahové topení? Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah.


Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Pominu, že nevim jestli mi to jako laikovi k něčemu bude, ale chtěl bych se zeptat, jak hlavici sundat. Jde o termostatickou hlavici K firmy Heimeier.


Našel jsem návo jak jí namontovat, ale nevím, jestli při demontáži nemusím postupovat jinak, vzhledem k tomu, že v topení je voda.

Termostatická hlavice - jak funguje a jak vybrat tu pravou? V dnešním textu se budeme věnovat termostatickým hlavicím k radiátorům. V první řadě si musíme říci, proč vlastně termostatickou hlavici domů pořídit.


Zajistíme tím hladký a bezporuchový chod termostatické hlavice v topné sezóně. Pokud termostatickou hlavici mimo topnou sezónu úplně nezavřeme nebo neodmontujeme z termostatického radiátorového ventilu, hlavice bude neustále v pracovním režimu a může dojít k jejímu poškození. V žádném případě termostatickou hlavici nepoužívejte tak, že ji úplně uzavřete, a ve chvíli, kdy je vám v místnosti zima, ji naopak úplně otevřete.


Tím totiž její možnosti vůbec nevyužijete. Z hlediska úspor je nejlepší hlavici dlouhodobě nastavit na požadovaný stupeň. Přestože je cenový rozsah takto veliký, vyplatí se vybrat renomovaného výrobce, protože důležitým parametrem elektronických hlavic je jejich hlučnost. Krytka hlavice se otáčí, domnívám se, že je trvale zastaven ventil bez ohledu na nastavení termohlavice. Mám na něm sice termostatickou hlavici , ale ta začne zavírat až je v koupelně správná teplota a tak zbytečně docela dlouhou dobu protéká teplá voda žebříkem zpět do kotle, místo toho aby šla do podlahy.


Přikládám nákres pro představu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky