čtvrtek 16. června 2016

Spalování dřevní štěpky

Podrobný návod jak upravit kotel pro spalování štěpků. V současné době se plánuje výstavba zdrojů na spalování čisté biomasy, zejména v podobě dřevní štěpky. Námi prodávaná, volně ložená štěpka je vynikající pro zahradní účely.


Používá se k pokrytí okrasných záhonů, zabraňuje rozrůstání plevele a udržuje vlhkost v půdě, chrání půdu před vysycháním a slunečním úplalem. Použití štěpky je ideální způsob, jak udržet velké plochy zahrad bez plevele.

CZT, obecní výtopny, zemědělské objekty, hotely, provozovny atd. Dřevní štěpka není klasickým palivem s rozvinutou sítí dodavatelů pro malospotřebitele. Spotřeba a cena dřevní štěpky.


Japonský topol kotle na spalování dřeva, dřevní štěpky , dřevoplynu, pelet a dřevěných briket. Pro kotle na biomasu – suchou dřevní štěpku nebo slámu se dnes pomalu dostávají do popředí zejména díky těmto kritériím - mají prakticky automatický chod podobně jako je tomu u plynových kotlů, velice levný provoz ( dřevní štěpka se dá sehnat nebo vypěstovat velice levně), nízké emise, spalování obnovitelného. Dřevní hmota při přirozeném provětrávání pod střechou sníží svůj obsah vody na za jeden rok.


V případě dřevní štěpky využívané pro výrobu tuhých biopaliv jsou takové procesy naprosto nežádoucí.

Přestavba kotle Viadrus,Dakon, přestavba kotlů, univerzální hořák, hoření pilin, spalování štěpky , automatizace kotle, automatický kotel, podstavec pod. Jeho výstupní parametry páry jsou teplota 4°C atlak MPa. Napájecí voda kotle má teplotu 1°C.


Spalování dřevní štěpky bude probíhat v nejmodernějším dostupném kotli. Také všechna ostatní zařízení zapojená do procesu výroby tepla a elektrické energie budou na nejvyšší úrovni. Patří k nejlevněších palivům na trhu. Na spalování štěpky si prohlédněte naši nabídku na kotle značky. K drcení dřevní štěpky a lesní biomasy na požadovanou velikost výstupní frakce slouží pomaluběžné dvouhřídelové drtiče řady DRT.


Tématem této diplomové práce je návrh parního kotle s přirozenou cirkulací na spalování dřevní štěpky dle zadaných parametrů. Využívání obnovitelných zdrojů energie je šancí pro nás všechny, je to náš cíl a naše vize. Ještě lepší je své vize a sny realizovat. V této teplárně byl uveden do provozu největší vysokotlaký parní kotel na spalování biomasy v České republice. Protože se v podniku převážně skladují různé druhy dřevní štěpky , bylo provedeno hodnocení sklonu k samovznícení právě pro tento materiál.


Díky inovativní konstrukci si kotel dokáže udržet účinnost nad v celém rozsahu výkonu. Komfortní obsluhu pak zajistí inteligentní elektronická regulace a díky dvojité přikládací komoře se výrazně prodlužuje životnost kotle. Další předností je pak možnost pohodlného spalování nejen dřeva, ale i štěpky a pilin.

Extreme Dangerous Firewood Processor Machine, Modern Homemade Log Splitter Wood Processing Skills - Duration: 15:55. Kotel na spalování dřevní štěpky - Žarnovica První brněnská strojírna, a. Mulčování dřevní štěpkou, se stalo v poslední době. Pokud chcete dřevní odpad ze zahrady zpracovat na topení, štěpkovač je pro vás ten vhodný přístroj. Ve štěpkovačích pracuje ozubené kolo, které se na jedné straně přitlačuje na kovovou desku a tím drtí větve na drobné, 1- až 5centimetrové kusy, podle průměru vkládaných větví. Klasicky se dřevní štěpka dělí na zelenou, hnědou a bílou dřevní štěpku a dále na štěpku z dřevozpracujícího průmyslu.


Přičemž nejvyšší kvalitu má dřevní štěpka bílá (A1), která se získává z již odkorněného dřeva a vykazuje. Naše kotle jsou konstruované na spalování dřevní štěpky a slámy. Spalováním biomasy neprodukujeme emise CO jedná se o obnovitelný zdroj.


Vykupujeme palivo od místních lesníků a zemědělců, díky tomu udržujeme peníze v regionu a vznikají další pracovní možnosti. Je použitelná jako zdroj tepelné energie v kotlích na biomasu v domácnostech i velkých teplárnách. Obsahuje i kůru, protože kmeny ani větve. Velmi dobré zkušenosti s touto kombinací spalování jsou ve skandinávských zemích, zvláště pak v Dánsku.


Tříděný komunální odpad (tak, aby do spalovacího procesu nebyly zataženy ani těžké kovy, ani PCB, chlor atd.) se přimíchává do dřevní štěpky a tím likviduje. Kromě toho je možné použít štěpky jako podestýlku pro domácí zvířectvo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky