středa 22. února 2017

Jak silný kotel na tuhá paliva

Kotle na tuhá paliva se dělí do čtyř typů podle technologie, na které jsou postavené. Dvě z těchto technologií se dnes považují za zastaralé. Jedná se o kotle prohořívací a odhořívací.


Druhá ze zmiňovaných technologií se ale stále používá. Pokud chcete do své nemovitosti pořídit kotel moderní, poohlédněte se po zplyňovacím nebo automatickém zařízení. Jak vyčistit kotel na tuhá paliva V současné době se mnoho lidí vrací ke klasickému kotli na tuhá paliva (v němž se zatápí uhlím, dřevem nebo dřevěnými briketami).

Z tohoto důvodu je důležité znát také způsob, jak jej správně vyčistit od sazí a dehtu a jaké pomůcky přitom používat. Nevýhoda je, že se do nich musí přikládat ručně. Výhoda je, že v kotli dochází ke zplyňování paliva a následnému spalování plynu, což je z pohledu kvality spalování velmi příznivé.


Kotel na tuhá paliva je stále vyhledávaným a osvědčeným zdrojem tepla, který je spojen s jednou konkrétní nemovitostí. Jaké pomůcky využít a jak postupovat? V současnosti dochází opět k rozmachu topení tuhými palivy, jako je uhlí, ale čím dál častěji i dřevo.


Proto bych chtěl v tomto článku popsat způsob čištění kotle , který využívám ke spalování štípaného dřeva. Ocelový teplovodní kotel na tuhá paliva OPOP H 4EKO-U kotel 25kW je svou konstrukcí a povrchovou úpravou určen pro etážové i ústřední vytápění rodinných domků, nebo vhodných výrobních provozů s max.

Kotel je určen pro spalování tuhých paliv, tj. Jak vypočítat výkon plynového, elektrického kotle nebo kotle na tuhá paliva ? Pokud jste se rozhodli koupit nový kotel , měli byste si nejprve ujasnit, co vlastně od vašeho topného zařízení očekáváte a jak velkou částku jste ochotni investovat do koupě. Kromě základních typů si představíme také ekologické kotle (vytápění). Výhodou většiny kotlů na biomasu je možnost spalovat různé druhy pevných paliv. Investicí do kotle na tuhá paliva rozhodně nebudete tratit.


Peníze se vám rychle vrátí v podobě úspory za vytápění. Více se o těchto dvou technologiích a kotlích obecně dozvíte v článku Jak vybrat kotel na tuhá paliva. Plyn představuje z pohledu provozních nákladů zlatou střední cestu. Důvod pro topení plynem je poměrně jednoduchý.


Jak správně vybrat kotel na tuhá paliva ? Pokud vážně uvažujete nad pořízením kotle na tuhá paliva , základní otázka asi spočívá v tom, jaký typ paliva máte v úmyslu spalovat. Zdali spíše uhlí, koks, příp. Volba závisí pochopitelně.


Přinášíme vám ukázku, jak funguje automatický kotel na tuhá paliva od společnosti Verner. Automatické kotle na tuhá paliva vynikají svým uživatelským komfortem. Na rozdíl od starších zařízení tohoto druhu jsou však moderní kotle na pelety, uhlí či dřevo také daleko komplikovanější a jejich koupě není jednoduchá.

Ve spolupráci s odborníky jsme pro vás. U kotlů na tuhá paliva musíte několikrát denně ručně přikládat, u plynových či elektrických zase ručně regulovat teplotu, vypínání i zapínání. Dnes se automatickým provozem chlubí i kotle na dřevo či uhlí. Moderní kotle na tuhá paliva od značek Atmos. Díky velkým zásobníkům vám dřevo.


Hledáte, jaké zařízení by mohlo v brzké době nahradit váš dosluhující kotel na tuhá paliva ? Kotle na pevná paliva patří totiž k nejvyhledávanějším produktům na našem e-shopu. Nejtěžším rozhodnutím bývá, zda zvolit méně nákladný kotel na tuhá paliva s ručním přikládáním, nebo sáhnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky