středa 8. února 2017

Odborná způsobilost pro revize elektrického ručního nářadí a spotřebičů

Odborná způsobilost pro revize elektrického ručního nářadí a spotřebičů. Jaroslav Ďoubalík, výkonný tajemník ESČ. Z návrhů nových legislativních předpisů vyplývá, že na technických zařízeních, která představují zvýšenou míru ohrožení života a zdraví zaměstnanců, budou moci práce a činnosti (obsluhu, montáž, kontrolu nebo opravy) samostatně. Jak postupovat při provedení revize nebo kontroly elektrických spotřebičů a nářadí ? Mění se i lhůty pro provádění revizí?


Miklík Jaromír Doplňující. Kaľdý den přináąíme zpravodajství, odborné články, informace o změnách v legislativě a standardizaci v nejrůznějąích oblastech techniky. Od strojírenství, přes potravinářství aľ po informační technologie. Doufáme, ľe se technický portál stane dobrým pomocníkem pro řeąení Vaąich pracovních úkolů. Revize a kontroly elektrických spotřebičů během používání.


Kontroly nepřipevněných elektrických spotřebičů. Dotaz: Dobrý den, jakou musí mít kvalifikaci pracovník provádějicí revize elektrospotřebičů a elektrického ručního nářadí ? Obhájci potřeby osvědčení, vydaného státní organizací, pro pracovníky provádějící revize a kontroly elektrického ručního nářadí a spotřebičů , uvádějí ustanovení vyhl. Tato vyhláška, jak jsem uvedl, nemá jakoukoliv podporu v některém z platných zákonů.


Zabývá se hlavně definicí vyhrazených. Hezký vánoční čas i Vám, pane kolego, co se týče stuktury Vašeho názoru, není jí v podstatě co vytknout až na závěr. Myslím tím jednoznačnou odpověď na dotaz: Může pro potřeby firem v současné době zaměstnanec s kvalifikací dle § vyhl. Stále se setkáváme s problematikou revizí a kontrol elektrických spotřebičů a elektrického ručního nářadí a dále s prokazatelným seznámením s návody těchto elektrických zařízení. Smyslem těchto revizí a kontrol je ověření bezpečnosti.


Chtěl bych začít podnikat v oboru revize a kontroly el. Je toto dostačující, nebo je potřeba §9. Revize elektrických spotřebičů a ručního nářadí Provádíme revize elektrických spotřebičů a elektrického ručního nářadí. Každé revidované zařízení zavedeme do naší databáze , vystavíme doklad s kulatým razítkem.


Skupina C – spotřebiče používané při průmyslové činnosti, vyjma el. V případě velmi častého používání elektrického ručního nářadí (s nářadím se pracuje například delší dobu než 2provozních hodin za rok), je vhodné kratší lhůty pravidelných revizí stanovit místním provozním bezpečnostním předpisem. Zavedeme jejich evidenci a vytvoříme seznam spotřebičů.


Proč provádět revize spotřebičů. Pro měření spotřebičů třídy ochrany II a vodivých částí nespojených s ochranným vodičem spotřebičů třídy ochrany I unikající proud nesmí být vyšší než mA. Zkouška chodu elektrického spotřebiče nebo elektrického ručního nářadí.


Elektrický spotřebič se připojí na jmenovité napětí. První pravidelná revize se provádí nejpozději ve lhůtě dané tabulkou od uvedení do provozu. Dle této normy se revidují vąechny běľné elektrické spotřebiče, např. Zákoník práce), zákona č. Přistroje pro revize elektrických instalací a ručního nářadí (20) revizní přístroje Revizním přístrojem jsou nazývány přístroje pro revize elektrických instalací, elektrického ručního nářadí nebo i revize elektrických strojů.


Revelo je jednoduchý program pro evidenci, kontrolu a revize elektrických spotřebičů. Program umožňuje provádět revize i spotřebičů , na které se vztahuje Vyhláška ČBU č. Revizní přístroj REVEX profi II pro testování spotřebičů , elektrického ručního nářadí , svářecích agregátů a zdravotnických přístrojů špičkový přístroj pro kontroly a revize el. Revize hromosvodů - měření zemních přechodových odporů zemničů a zkušebních svorek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky