pátek 17. února 2017

Jaký zplynovací kotel na dřevo

Jsou konstruovány pro spalování dřeva, na principu generátorového zplynování s použitím odtahového ventilátoru (S), který odsává spaliny z kotle, nebo s použitím tlačného ventilátoru, který vhání spalovací vzduch do kotle. Dřevo se vyznačuje poměrně vysokou vlhkostí, ale nejlepší kotel na dřevo dnešních dní dokáže být vysoce efektivní. Některé druhy kotlů na dřevo mají dokonce tzv. Kotel na dřevo , pelety nebo uhlí?


Kotle se zásadně liší tím, co dokáží spalovat. Existují varianty jako je kotel na černé a hnědé uhlí, kotle na klasické dřevo , nebo kotle na odpadový materiál v podobě pelet.

Moderní variantu představuje kombinovaný kotel na tuhá paliva, který dokáže kombinovat více tuhých paliv. Vybírejte zplynovací kotle na tuhá paliva. Máme široký výběr zplynovacích kotlů na dřevo , uhlí a pelety. Při koupi kotle na kusové dřevo od společnosti Viessmann máte jistotu kvalitního zpracování všech částí kotlů, snadné údržby, uživatelské ovladatelnosti a správné instalace.


Podívejte se na aktuální cenu kotle DAKON DOR F kW. Kdy se kotel na dřevo vyplatí. Už vyšší výkon kotlů na kusové dřevo napovídá, že se vyplatí hlavně ve větších objektech a objektech, které mají větší tepelnou ztrátu.


Kotle na dřevo pojmou kusové dřevo až do délky centimetrů, dále pak štípané dříví, dřevoštěpku, pelety nebo dřevěné brikety.

Samostatnou kategorií jsou pak zplyňovací kotle na dřevo. Ostatně všechny zplynovací kotle malí omezenou regulovatelnost vzhledem k principu spalování. This feature is not available right now. Please try again later. U economy Nový litinový kotel na dřevo - Duration: 5:34.


Pavel Sýkora 6views. Proto doporučuje dřevo nechat venku alespoň jeden rok proschnout. Sušší dřevo má větší výhřevnost a lépe hoří,“ říká Horák. Je-li kotel na uhlí, je potřeba v něm topit tříděným uhlím, a nespalovat uhlí se zvýšeným podílem prachu, uhelné kaly nebo dokonce různé odpady. Ony sice shoří a zahřejí, ale.


Můj názor tě asi nepotěší. Oba typy spalování jsou k použití. Je to jen o obsluze a schopnost kotli vyhovět. Teče z něj kondenzát,nechce hořet a protože je ocelový ,zakrátko prorezaví.


Zplynovací musí mít bezpodmínečně na spalování dřevo 3-4roky staré. Kotle Generátor Dokogen se vyznačují speciálním topeništěm, které je z obou stran vyloženo keramickými tvarovkami, ve spodní části opatřené otvory pro přívod předehřátého primárního vzduchu, zplynovací tryskou s otvory pro přívod sekundárního vzduchu a spodní spalovací komorou s. Při zohlednění celkové investice je při současných cenách energií vytápění dřevem hospodárnou alternativou.

Pokud se mu vyhoví jede jak divý. Kotle na pevná paliva Viessmann se vyznačují vysokým stupněm účinnosti a nízkou. Tento model je vyhotoven z kvalitních ocelových plechů, dohořívací prostor je zase opatřen keramickými tvarovkami pro ideální spalování.


Zplyňovací kotel na dřevo HEKO-D vás totiž dokáže v mnohém příjemně překvapit. Sázkou na jistotu je zejména vysoký uživatelský komfort, kompaktní rozměry a přívětivá cena, kterou lze šikovným trikem ještě značně snížit. Ekologické zplynovací kotle na dřevo jsou konstruovány pro spalování dřeva, na principu zplynování s použitím odtahového ventilátoru (S), který odsává spaliny z kotle, nebo s použitím tlačného ventilátoru, který vhání spalovací vzduch do kotle. Kusové dřevo či uhlí lze v krajním případě skladovat i venku pod plachtou, pelety a brikety již v suchém přístřešku a pro štěpku potřebujeme sklad velkých rozměrů a manipulační techniku.


Automatický kotel je třikrát dražší než obyčejný, ale ročně může ušetřit více než paliva. Tepelný komfort srovnatelný s plynem dosáhnete pouze s akumulační nádrží, nebudete přetápět a ráno nebudete vstávat do zimy. Při vývoji byl kladen velký důraz nejen na vysokou účinnost a nízké emise , ale také na atraktivní vzhled a kotel je tak vhodný i do moderních otopných systémů s vysokými nároky na úsporný provoz a komfort. Všechny zplynovací kotle jsou konstruovány výhradně pro spalování kusového dřeva a jsou vybaveny tlačným ventilátorem. Kotle musí být bezpodmínečně zapojeny s třícestným ventilem (se servopohonem a elektronickým regulátorem), termostatickým třícestným ventilem, nebo Laddomatem tak, aby teplota vratné vody byla.


Dobrý den, čeká mě výměna kotle na kusové dřevo a stále nevím jaký zplyňovací kotel vybrat. Přečetl jsem spoustu diskuzi a každý chválí jen ten kotel , kterým topi. Výkon potřebují 25kw, místo na AKU nádrže mám.


Díky za všechny rady, názory a pripominky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky