úterý 7. dubna 2020

Výměna spojky kompresoru klimatizace

Vůle či vada ložiska spojky kompresoru se většinou projevuje hlučností. Pozor, ne vždy si toho můžete všimnout za běžného provozu). Ložisko v případě vůle či hlučnosti je nutné co nejdříve vyměnit, jinak hrozí další následné škody, jako jsou vyhřátí cívky či spálení řemenice a přítlačného talířku.


Výměna a montáž kompresoru klimatizace , včetně doplnění správného množství oleje do kompresoru. POKYNY PRO VÝMĚNU KOMPRESORU KLIMATIZACE Opravy systému klimatizace musí provádět pouze osoba k tomu vyškolená a to vždy podle pokynů výrobce vozidla. Zdravím, mohl by mi někdo poradit ohledně demontáže řemenice z kompresoru klimatizace ?

Vnější část elektromagnetické spojky z kompresoru klimatizace. Výměna kompresoru to vyřešila (naštěstí v záruce). Léto je v plném proudu, klimatizace v autech jedou na plné obrátky, a tak je jistě velmi nepříjemné, pokud nefunguje vše tak, jak má.


Proto vám ve spolupráci s firmou HELLA přinášíme několik ra jak postupovat při problémech s klimatizačním systémem, zejména při problémech s kompresorem. Kompresor klimatizace je nejdůležitější a nejcitlivější část klimatizačního systému auta. Při jeho výměně musíte postupovat velmi pečlivě, jinak zkrátíte životnost nového kompresoru na několik měsíců, nebo jej rovnou zničíte. Při rozepnutí spojky nejsou v běhu písty kompresoru , rotuje jen řemenice.


Písty a vnitřní části kompresoru se otáčí pouze je li klimatizace v chodu - spojka sepnutá.

Tím dochází k rotací vnitřních částí kompresoru se stlačování chladiva písty a vlastnímu chlazení. Takže, dnes se podíváme na jedno starší video. V rychlosti si povíme něco o klimatizaci a pak se vrhnu na rozborku. Video je sice ve full H ale kvalita zvuku nestojí za moc. Klimatizace - spojka kompresoru.


Následovala výměna spojky (spálená). SERVIS KLIMATIZACE – VÝMĚNA KOMPRESORU DŮSLEDNÉ PROPLÁCHNUTÍ Částečky nečistot v okruhu klimatizace lze odstranit jen důkladným propláchnutím celého systému. K proplachování je podle stupně znečištění vhodné chladivo R134a nebo speciální proplachovací roztok z nabídky společnosti Hella Gutmann Solutions. STAHOVÁK NA VÝMĚNU SPOJKY. Zařízení je určeno pro použití při stahování spojky kompresoru klimatizace.


Díky možnosti namontování dvou nebo i tří šroubů podporuje většina spojek. Kompresor nepracuje trvale, ale v závislosti na tlaku v systému, který vychází z potřeby chlazení. Nahradní díly a náplň, to všechno je dost drahé na pokusy (a omyly).


Součástí každé klimatizace je kompresor. Firma ALLSTAR zařadila do své nabídky řadu kompresorů klimatizací z nabídky firmy CARGO a to včetně ND do těchto kompresorů. Pokud hledáte náhradu za váš starší a již nevyhovující kompresor, nabízíme Vám možnost koupi nového kompresoru a to pro většinu evropských, japonských a amerických vozů. Stahovák spojky kompresoru klimatizace - dílná.


Sada pro montáž a demontáž spojek kompresorů klimatizace.

Pokud se provádí výměna ložiska spojky kompresoru klimatizace , věnujte zvláštní pozornost okamžiku a pořadí utahování všech upevňovacích šroubů. V opačném případě může být položka prasklá. Pokud jde o freon, který jsme odstranili, následné plnění se provádí pouze typem kompozice, která je uvedena na kompresoru. Spojka kompresoru klimatizace je určena pro její zapnutí. V momentu zapnutí klimatizace umožňuje přenos točivého momentu z kladky na tyč kompresoru.


Do cívky spojky je dodávaná energie, vytvoří se elektromagnetické pole a to zatlačí na desku zafixovanou k tyči a rotační kladce. Pokud elektomagnetická spojka ulítla, nebude to nejspíš problém spojky , ale zadřeného kompresoru klimatizace. Doporučuji vyměnit celý kompresor i se spojkou. Samotná elektromagnetická spojka se mění v případě, že nespíná, tedy že se kladka točí ale klimatizace nefunguje.


Sada je navržena ke snadné demontáži hlavy spojky kompresoru klimatizace. Možnost použítí dvou nebo tří šroubů je vhodné pro většinu kompresorových spojek. Elektromagnetická spojka kompresoru klimatizace na Mercedes Tza nejlepší cenu. Sháníte elektromagnetickou spojku kompresoru klimatizace na Mercedes T1?


Autopes zašle přesně mířenou poptávku nejlepším prodejcům nových náhradních dílů na Mercedes Tza Vás. Autoservis Garant - pobočka Strašnice a Žižkov v provozu Expres autoservis Praha Žižkov a Strašnice Přijeďte, nebudete čekat. Pouze moje zkušenost pro ostatní (potvrdilo se vadné ložisko spojky klimatizace ) : I když mi všichni (i technik autorizovaného servisu) doporučovali, abych jezdil s vypnutou klimatizací, jezdil jsem naopak se zapnutou klimatizací nastavenou na takovou teplotu, aby klima nestíhala chladit a nevypínala (a minimalizoval tím zatížení ložiska) - naštěstí venkovní teploty.


Daikin - rotační kompresory pro klimatizace. Embraco - Aspera - hermetické kompresory. LG - rotační a scroll kompresory pro klimatizace.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky