úterý 28. dubna 2020

Vodoměrná šachta ze ztraceného bednění

Výkop díry na šachtu pro nás nebyl žádný problém. Samotná šachta nám zabrala celý den, ale pocit, který jsme měli, se nevyrovná ničemu jinému. Vodoměrná šachta slouží k osazení vodoměru a příslušných armatur na domovní přípojce tak, aby byly snadno přístupné. Standardně jsou stěny osazeny prostupy pro vodovodní potrubí dle nákresu nebo dle dohody se zákazníkem.


Ztracené bednění se používá pro stavbu základů, zdí nosných stěn, jímek, sklepů, oplocení, opěrných zdí bez použití šalování.

Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech.


PP desek z polypropylenu. Plášť je osazen plastovými výztuhami, které zajišťují stabilitu při betonování. Vodoměrná šachta dorazila na čas v 16:0 protože má velkou spodní plochu, nečekali jsme na utvrdnutí betonu, ale naopak ihned šachtu položili, než by ztvrdnul zbývající beton.


Koukající konce roxorů uříznuté na 150cm a po koncích ohnuté konce 20cm zahnul za nohu šachty a doházeli jsme zbývající beton tak, aby se. Od VHP mam predepsane minimalni rozmery sachty, poslali mi i technicky nakres ulice s pripojkami ( v tom se absolutne nevyznam ).

Jelikoz plastova sachta stoji urcitou castku, uvazoval jsem o vyzdeni ze ztraceneho bedneni pripadne z kanalizacnich betonovych skruzi. Muj dotaz ale zni jak to cele funguje v praxi? Vybagruju diru na miste podle. Skládání nasucho přinese rychlý postup zdění za cenu menší pevnosti bednění a rizika uplavání některé z tvárnic.


Osobně jsem s tímto problém neměl. Nám se osvědčilo nejříve si bednění roznosit kolem základů. Video - skládání ztraceného bednění. V případě nutnosti obetonování - vysoká hladina spodní vody a přejezd přes VŠ je šachta doplněna pláštěm ztraceného bednění (dvouplášťová jímka), zaručující komfortní, rychlou a ekonomickou montáž.


Samonosná hranatá vodoměrná šachta (verze S, S2) Nesamonosná vodoměrná šachta (verze N) Šachta je vyráběna ve dvou variantách odlišujících se z hlediska konstrukce ve vztahu k možnému zatížení. Vodoměrná šachta pro obsypání s kompozitovým poklopem A- samonosná pochozí pro zatížení 150kg se zajištěním proti vstupu. Je určena pro usazení mimo komunikace ( do trávníku, předzahrádek apod.) Šachta se osazuje na zpevněný podklad. Dno není nutné použít, lze nahradit zásypem ze štěrku. Osazení závisí na geologických podmínkách stavby.


Vyšalovat, vybetonovat? Nemáte někdo vlastní zkušenost nebo případně foto? PE-H PP či ze (vi) skelného laminátu. Tato šachta musí být izolovaná.

Minimální vnitřní rozměry šachty 1x 110cm, hl. Bylo také instalováno nové železné pozinkované schodiště včetně ochranné branky. Na žádost vedení ZŠ a rozhodnutím zastupitelstva byl upraven vstup do MŠ. Byl odstraněn betonový schodišťový stupeň a betonové monolitické sedačky z důvodů bezpečnosti dětí.


Uváděné rozměry znamenají: průměr x výška x výška komínku. NA TEPELNOU IZOLACI I BEDNĚNÍ. Modulo je systém prvků ztraceného bednění na řízené odvětrávání podlah, odlehčení.


Plastová revizní šachta ŠEDÁ se zaslepeným otvorem v každé stěně. Horní část šachty obsahuje rám, na kterém je krycí mříž - KOMPLET s mříží. T profilu 20xnebo 25x25. Délka zídky bude m, výška m, zídka bude samostatně stojící, bude sloužit jen jako plot, terén je rovinatý. Betonové schodišťové prvky nabízíme pro obložení stávajícího schodiště, jsou to obklady schodišťových stupňů.


Dále vyrábíme samonosné schodišťové desky na zavěšení na konstrukci, případně plné schodišťové bloky. Tím, že stavba je na patkách, bylo třeba vyřešit přívody inženýrských sítí do domu. K tomu bude sloužit betonová šachta. Ve vykopané díře jsem odlil malou základovóu desku, na ni položil EPDM izolaci a začal stavět ze ztraceného bednění 250x500x1šachtu.


Plot na bočních hranicích bude proveden z drátěného programu s ocelovými poplastovanými sloupky a pletivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky