středa 29. dubna 2020

Sálavá topidla na chalupu

SÁLAVÁ TOPIDLA DOMA I NA CHALUPĚ NEČEKANĚ LEVNÝ KOMFORT Pod pojmem elektrické vytápění si lidé většinou představí přímotopy nebo elektrokotel a hrůzu peněz, které toto vytápění stojí. To ale nemusí být vůbec pravda! Na trhu je zcela nový způsob vytápění, a to vysokoteplotní sálavá topidla do interiéru. Teplo na balkóně po celý rok ! NAŠE PŘEDVÁDĚCÍ CENTRA.


Sálavá topidla totiž neohřívají vzduch, ale hlavně stěny a podlahu.

Protože je teplota stěn vyšší než vzduch, nedochází ve stěnách ke kondenzaci vlhkosti, ale naopak stěny se vysušují a hřejí, takže pociťujeme příjemné teplo. Komfortnější a levnější alternativou se tak stávají sálavá topidla , která pracují na principu sálání tepla. Topidlo neohřívá vzduch, ale předměty, podlahu, zdi a stropy. Bylo naměřeno, že uspoří min. Vnitřní i venkovní sálavé panely – tipy na chalupu Když se stejná situace opakuje při každém příjezdu, je to k vzteku!


Problém je v tom, že teplo z roztopených kamen schramstnou prochladlé vlhké stěny! Proudění vzduchu by pravděpodobně cirkulací vyřešit šlo. Odborník na vytápění mu nakonec poradil, ať si pořídí elektrická sálavá topidla jako doplněk stávajícího topení.

Především do nejchladnějších částí chalupy, ale také do místností, kde požadují teplo a pohodu ihned po příjezdu na chalupu. Po příjezdu si totiž budete moci brzy užívat dostatečného tepelného komfortu. Moderní sálavá topidla je dokonce možné na dálku zapnout přes mobilní telefon a přijet tak již do hezky vyhřáté chaty. Prakticky veškerá elektrická energie je přeměněna na využitelné teplo a nedochází ke ztrátám.


Díky tomu lze v porovnání s jinými druhy vytápění dosáhnout až úspor. Hypokaust je hermeticky uzavřená dutina, která nemá přisávání ani výdech: Krbová nebo kamnová vložka je v tomto případě ještě obestavěna prstenci z akumulačního materiálu. Zapomněl jsem ještě dodat, pokud máte dvoje kamna ve dvou místnostech a tyto místnosti mají proti sobě otevřené dveře (nebo ty průduchy jak tady pán radí) pak se teplo po zatopení dostane takřka všude i bez ventilátoru, stačí k tomu jen sálavá kamna nemusí být ani konvekční. Na trhu najdeme také sporáky s dvojím roštem v topeništi.


Ten umožňuje v teplých dnech topit na horním roštu, takže plameny jsou blíž k plátům plotny, které se rychle rozpálí, ale kamna se zahřejí méně. Když přijdou chladné dny, topíme na spodním roštu a rozpálíme celá kamna. Infračervená sálavá topidla od firmy Trotec Bodové teplo bez doby náběhu, kdekoli je to právě potřeba Kvalita certifikovaná TÜV Zjistěte na naší užitečné stránce s přehledem, které sálavé topidlo je vhodné pro váš individuální účel použití!


Jednoplášťová sálavá kamna jsou vhodná pro vytápění jedné místnosti a své okolí ohřejí velmi rychle. Jsou tedy ideálním řešením např. Na rychlosti vytopení místnosti závisí i materiál, z něhož jsou kamna vyrobena. Topidla na dřevo Krby, kamna, saunová kamna, sporáky, ale i kotle na dřevo či pelety jsou specifi cká topidla. Vybírejte si Topidla podle parametrů a srovnávejte ceny z internetových obchodů na Heurece.


This feature is not available right now.

Please try again later. Nejnovější druh elektrického vytápění, který je zaměřen na energetickou úspornost. Elektrické topení – sálavá topidla Ostrava. Tam, kde dispozice místností vylučuje montáž ústředního topení, montujeme elektrické topení a sálavá topidla v Ostravě a okolí. Nově pro naše klienty montujeme a pokládáme podlahové topení, které se hodí především pro úsporu nákladů za vytápění místností.


Zatopit až po příjezdu na chalupu může zbytečně znepříjemnit krátký víkendový pobyt. Jen si to představte: v sedm večer v pátek přijdete z práce, v osm vyrazíte, v devět jste na místě a možná někdy kolem jedenácté začnete odkládat bundy. Všechna topidla jsou vybavena regulátorem tlaku s bezpečnostním ventilem a přívodní hadicí, plynová láhev není součástí dodávky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky