středa 15. dubna 2020

Zapojení infrapanelu

Pro zapojení pouze jednoho infrapanelu je možné použít kabel typ CYKY 3x5mm. Doporučujeme pro delší přívodní trasy typ CYKY 3x5mm který se také používá pro instalaci dvou a více panelů do maximálního zatížení cca 5kW. Poté se vedení rozděluje na více.


Instalace infratopení je jednohuchá a snadná. Vše o instalaci a zapojení infrapanelů. Infratopení využívá k vytápění infračervené záření, které se odráží od okolních předmětů a prohřívá především tkáně.

Není tak zapotřebí aby infrapanel zdlouhavě ohříval vzduch v místnosti - ale Vám bude teplo téměř ihned po zapojení infrapanelu do elektrické zásuvky. Potřebné jističe a průřezy kabelů jsou voleny s ohledem na maximální odběr dané větve. V případě zapojení více panelů na jeden termostat by měl přívodní kabel odpovídat součtu jejich příkonů.


Nabízíme termostaty základní, programovatelné, zásuvkové, GSM a centrální. Infrapanel je možné regulovat dle Vašich požadavků. Stropní infrapanely lze díky nízké hmotnosti instalovat např. Elektrické připojení pro stropní infrapanely je jednoduché a je třeba pouze přivést k infrapanelu napájecí kabel. Infra panely Heatwell - nejlevnější vytápění.


Certifikované infra panely nejvyšší kvality s patentovaným karbonovým vláknem.

Nejširší sortiment na trhu. Návrh a zaměření zdarma, realizace na klíč. Stropní a stěnové infrapanely vypadají na první pohled jako stejná topná tělesa, která ve skutečnosti mají celkem podstatné rozdíly ve vytápění.


Stropními infrapanely není možné vyhřát celou místnost rovnoměrně, ohřívá se pouze podlaha a jen minimální část povrchu nábytku. Tímto způsobem dochází k ohřátí. V případě nesprávného zapojení nelze vyloučit ani poškození samotného infrapanelu. Taková reklamace nemůže být uznána.


Při neodborné manipulaci může dojít k poškození infrapanelu , na kterém je křehká sklokeramická deska. I když by prasknutí nemuselo mít vliv na funkčnost infrapanelu , byla by to nepřehlédnutelná. Zde naleznete několik důležitých informací. Na co se zaměřit a čemu je dobré se vyhnout? Pre zapojenie len jedného infrapanelu je možné použiť kábel typ CYKY 3x5mm.


Odporúčame pre dlhšie prívodné trasy typ CYKY 3x5mm, ktorý sa tiež používa pre inštaláciu dvoch a viac panelov do maximálneho zaťaženia cca 5KW. Potom sa vedenie rozdeľuje na viac. Celou svorkovnici a odhalené části kabelu po připojení.


Pozice na stropě nevytváří dostatečné konvekční proudění vzduchu v místnosti a tedy je v blízkosti infrapanelu vzduch mírně teplejší a teplo prostupuje stropní konstrukcí. Svojim dizajnom je infra panel nenápadný, nerušivý produkt. Jak správně umístit infrapanely v místnosti aby infratopení dosáhlo nejvyšší účinnosti a tepelné pohody.


Při zapojení do zásuvky přes standardně dodávaný kabel je krytí pouze IP20.

Regulace infrapanelu je řešena externím termostatem spínajícím přívod elektrické energie. S ohledem na vysokou životnost panelu není termostat jeho součástí. Panel neobsahuje žádné mechanické součásti snižující jeho provozní spolehlivost.


V případě instalace jako hlavní topení doporučujeme zapojení do připravených rozvodů na pevno, kde budou skryty kabely od panelu. Pro přitápění stačí panel zapojit do zásuvky. Je vytápění elektřinou opravdu tak drahé, jak se o něm říká?


Tento mýtus vznikl v 90-tých letech minulého století, kdy zde proběhla krátkodobá vlna politické a ekonomické podpory energeticky náročných konvektorů (přímotopů). Termostaty jsou určené pro zapojení infrapanelu pomocí elektrického kabelu a vidlice do zásuvky. Okamžité zapojení , na zapojení není potřeba odborník.


Automaticky spíná připojený infrapanel dle nastavené teploty. Skleněné sálavé infrapanely GS s tvrzeným sklem tl. Rám pro stropní instalaci není součástí balení výrobku.


Výkonová varianta GS 5je.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky