pondělí 6. dubna 2020

Revize komínů pokuta

Nejvhodnějším obdobím pro kontrolu komínů je doba po ukončení topné sezóny, nebo před jejím začátkem. A protože ta letošní je prakticky tady, máte nejvyšší čas na prohlédnutí komína odborníkem. Jinak riskujete vznik požáru i mnohatisícovou pokutu. Revizi musíte mít i při obyčejné změně druhu paliva, spotřebiče, před výměnou domácího spotřebiče, po komínovém požáru, nebo při podezření na výskyt trhlin ve spalinové cestě.


Za rok je více jak 3případů požárů obytných domů, při kterých jsou příčinou zanedbané komíny. Hlavně z těchto důvodů vyhláška č.

Nejvhodnější období pro kontrolu komínů je podle odborníků jaro, tedy doba po ukončení topné sezóny, a také doba před zahájením topení. V nutném případě ji lze provést i během topné sezóny, ale pak je zapotřebí nechat komín vychladnout, aby byly spalinové cesty studené. Znamená to tedy, že čistit komín si můžeme sami, pouze 1x ročně musíme pozvat odborného technika, který provede revizi spalinové cesty. Tato povinnost je shodná pro kotle na pevná paliva i na plyn. I když tam topíte jen výjimečně, je dobré si komín hlídat.


Ted navazu na prispevek, ktery je nekde v hloubi tohoto fora a nemuzu ho najit pri vymene kotle se musi vymenit i vlozka, za nerezovou apod. Kominík pak spalinové cesty jen překontroluje a vydá zprávu,“ upozorňuje kominík Radek Doležal. Můžete si jej vyčistit i svépomocí.

Tato informace je nepřesná a zavádějící, protože směšuje pojmy revize a kontrola a nabádá provozovatele zdrojů k objednání něčeho, co legislativa nevyžaduje. Kontroly a revize komínů dle nového vládního nařízení platného od 1. Revize komínů , nebo jen kontrola? Over Years Of Experience In The Flue Industry.


Jen od loňského října do letošního března bylo požárů se stejnou příčinou na 90 což je víc než v předchozí topné sezoně, kdy jich bylo 788. Spalinovou cestu na kterou byla při zahájení provozu provedena revize , na kterou je připojen původní spotřebič paliv a která nebyla v provozu od předchozí kontroly a čištění déle, než doba vyplívající ze lhůt čištění spalinové cesty uvedených této příloze, není nutné do jejího opětovného uvedení do provozu kontrolovat a čistit. S blížící se topnou sezónou je dobré si připomenout čištění, kontroly a revize komínů. Kvůli zanedbaným komínům ročně vyhoří přes 3obytných domů.


A pak například při změně druhu paliva připojeného spotřebiče paliv, před výměnou nebo novou instalací spotřebiče paliv, dále po komínovém požáru, při vzniku trhlin či při podezření na trhliny ve spalinové cestě. Call For Technical Advice! Podle Nařízení vlády č. Dále se revize provádí při změně druhu paliva, při výměně kotle, nebo při úpravě odkouření. Potom se už provádí jen kontroly.


Dle nařízení vlády je nutná kontrola nejméně jednou ročně. Společnost EKO KOMÍNY, s. Kontrola komínů vyplývá z nařízení vlády: „O požárních podmínkách. Provozní a vnitřní revize , zkoušky těsnosti tlakových nádob stabilních.

Nabízíme Vám kompletní služby v oblasti komínů a kominictví. Komíny frézujeme a vložkujeme, zajistíme pravidelné revize čištění komínů a měření spalin. Prodáváme, montujeme a stavíme komíny nerezové, zděné, nebo kouřovody. Máme pobočky na střední a jižní Moravě.


Kominictví s více než 50-letou tradicí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky