středa 16. listopadu 2016

Klimatizace v mrazu

Možná Vás napadne, proč bych si měl kupovat klimatizaci na zimu, když potřebuji chladit klimatizací v létě? Podle přepravních podmínek společnosti Regiojet, a. Díky tomu se dosáhne maximálních úspor. Pravdou je, že takové klimatizace jsou finančně náročnější, ale v průběhu let se investice vrátí.


Nejdůležitějším faktorem, který je potřeba sledovat, je výkon.

V předchozích dílech seriálu o klimatizaci jsme se věnovali nabídce chladící techniky na trhu, vlastnostem a spotřebě klimatizací. Dnes se podíváme na to, jak probíhá montáž klimatizace a jaké jsou praktické zkušenosti s jejím provozem. To je jiná, ono tím, že je auto v garáži, tak není samozřejmě na mrazu. Tedy teplota na výparníku, která je pro řízení klimatizace důležitá, zřejmě neklesne pod určitou mez, kdy by kompresor neměl zapnout.


Pokud budu uvazovat ze ucinnost klimatizace bude tak okolo tak to bude cca bez chlazeni cca 16MWh. A tak jako dokáže klimatizace v létě příjemně ochladit interiér, dokáže jej stejně dobře v zimě zbavit vlhkosti a zabránit tak zamlžování oken nebo nenadálému stavu ospalosti. Používání klimatizace v zimě má vliv i na její správnou funkci.


Hurá, první který pochopil funkci klimatizace.

Klimatizační jednotka SPLIT. Jedná se o anglický výraz dělené klimatizační jednotky. SPLIT se skládá z vnitřní a venkovní klimatizační jednotky, které jsou mezi sebou spojeny technologickým vedením (vnější a vnitřní jednotka jsou propojeny potrubím chladiva včetně kaučukové izolace a komunikačním kabelem). Selhání klimatizace v důsledku porušení provozních pravidel není zárukou.


Na jaké teplotě můžete zapnout chladicí klimatizaci. Někdy je nutné, i při mrazu , použít klimatizaci s rozděleným systémem pro chlazení. To se děje, pokud v místnosti existují silné generátory tepla a teplota se neustále zvyšuje iv chladném.


Tepelné čerpadlo může topit i při teplotách pod bodem mrazu. Je zde ale problém namrzající vzdušné vlhkosti na výměníku tepla venkovní jednotky. Zaměřili jsme se na mobilní, nástěnné i okenní modely.


Přinášíme také rady a tipy, jak vybrat klimatizaci. Miloš: Kdyby klima v mrazu sepla (což mi zatím ještě nikdo nepotvrdil - ano světýlko na čudlíku svítí, ale to svítí i mně při nefunknční klimě), tak samozřejmě souhlasím se suchým vzduchem, ale zároveň studeným (tak jak naznačil Ghostik). Nějak si neumím představit, že klima je schopna oddělit procesy chlazení a. Standardní montáž klimatizace do 3m vzdálenosti jednotek. Chytré ovládání klimatizace odkudkoliv.


Aplikace MELCloud je poskytována zdarma.

Pokud se ale na pracovišti nachází klimatizace , je zaměstnavatel povinen dodržovat nařízení vlády, které se touto skutečností zabývá. V případě používání klimatizace je důležité, aby se dodržoval rozdíl vnějších a vnitřních klimatizovaných teplot, který by neměl překročit rozdíl – °C. Občas se nás ptáte, zda máme v plánu test klimatizací. Zatím bohužel ne, ale naše partnerské spotřebitelské organizace z Itálie, Portugalska a Španělska již několik let klimatizace prověřují. V souvislosti s novou várkou otestovaných modelů jsme se rozhodli se s vámi zdarma podělit o výsledky tohoto zahraničního testu.


Zatímco v letních parnech běží často klimatizace auta naplno, v zimě je její použití diskutabilní. Ti, co mají manuální verzi, klimatizaci (či přesněji její kompresor), vyřadí z činnosti prostým zmáčknutím tlačítka „econ“ nebo prostě nezmáčknou „AC“, případně ovladač se symbolem sněhové vločky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky