úterý 29. listopadu 2016

Sibiřský cedr cena

Na tom mají rozhodně velký podíl jeho mimořádné vlastnosti, které nedopustí zničení dřeva hmyzem a nenechají jej podlehnout ani vysoké vlhkosti. Dalším faktorem je jeho přijatelná cena , díky které jsou tyto hranoly dostupné všem. Podobné druhy dřevin – z hlediska jejich vlastností, jsou daleko dražší.


Pryskyřice, kterou cedr obsahuje, je velmi zajímavá látka a nemá na světě obdoby. Divoká zvěř si v tajze čistí nohy o kmen cedru, který má měkkou kůru, a takovým způsobem provádí dezinfekci. Lijáky, mrazy nebo oteplení mu v žádném případě nevadí.

Dům, postavený ze dřeva cedru, vysychá bez vzniku prasklin, dobře snáší žhnoucí slunce i výkyvy teplot. Pevnost základu a výraznost vnějšího vzhledu jsou hlavní výhody sibiřského modřínu, podmíněné velkou pevností materiálu a zvýšeným obsahem pryskyřice. Uvedená cena je na neroztříděné palubky.


Z fošen se velmi často vyrábí nábytek. Ve skříni ze sibiřského cedru nikdy nevyskytne mol a další hmyz. Kde se dá sehnat zrovna sibiřský druh nevím ale velmi podobný běžně roste ve Vysokých Tatrách na hranici lesa-ty největší jehličnaté stromy.


Teda nevim proč se borovici říká cedr ? Ale teď vážně, blízká příbuzná je borovice limba, rostoucí v Tatrách.

Lidové lékařství odedávna. Cedr na sibiři neroste. Západní červený cedr botanicky patří mezi cypříšovité stromy. Oblast rozšíření je západní část Severní Ameriky.


Dřevo je středně tvarově stabilní, snadno a čistě se. Babička Agáthy Agafji sibiřský cedr šťáv šampon na suché slabé vlasy 2ml. Nejsilnější ozdravné účinky vykazuje cedr sibiřský , největší zásoba tohoto druhu je v Rusku.


Tento krásný, neobyčejný strom, je mnohostranně využitelný. Původem z oblasti sibiřské tajgy. Jehličnan je nenáročný na pěstování, plně mrazuvzdorný. Semena je nutné před výsevem stratifikovat, nebo vysévat v zimních měsících. Zvolené téma obsahuje celkem odpovědi.


Do diskuze (diskutující) se naposledy zapojil uživatel Jekatěrina Janovska a poslední změna proběhla před týdny. Při použití těchto semen je potřeba orientovat se na jarní setí, prováděné koncem dubna nebo v první. Sibiřský cedr -sazenice. Jeho historie je spjata s materiální a duchovní kulturou národů žijících za Uralem.


CEDR SIBIŘSKÝ -Pinus sibirica.

Pro mnoho lidí zůstává tento strom dodnes císařem tajgy, stromem zázraků, velikánem a patriarchou severních lesů. Sklad Chlumec nad Cidlinou , ČR. Foto zašlu, nelze nahrát. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah.


Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Pro obyvatele Horní Šoriji představuje sibiřský cedr strom-krávu a strom-matku, neboť má velkou obživnou schopnost. Barva může být od zelené do temně šedé.


Bude se měnit podle celkového stavu a mohou z vás vyjít všelijaké nemoci a obtíže. Tak co dáte cedru pracovat, dotknout se, i s vaší láskou k lidem, přírodě, všemu co vidite, cítíte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky