pondělí 28. října 2019

Paliva prezentace

Test obsahuje sérii otázek týkajících se fosilních i uměle připravených paliv, žáci vybírají zakroužkováním jedinou vhodnou odpověď ze tří možných. Test je individuální a slouží k ověření znalostí žáků z tématu Paliva a energie. Součástí je i řešení autora.


Syntetická paliva (také E- paliva , ekologická paliva ) jsou paliva vyráběná štěpením vody s následným přidáním CO 2. Colourful vintage-style clothing for women, children and home.

Zapojení ICT technika do výuky “ Pomáháme ZŠ a ZUŠ při realizaci šablony formou personálního zajištění, při nastavení smluvních vztahů a při vykázání v rámci ZoR. Uhlí patří mezi fosilní paliva. Kvalita uhlí jako paliva závisí především na obsahu uhlíku. Při zahřívání černého uhlí na teplotu kolem 900°C za nepřístupu vzduchu probíhá děj, který nazýváme karbonizace. Motory mají nižší tlaky a jsou tišší.


Lze spalovat i těžkoodpařitelná paliva. Objemový – na odpaření paliva se používají dělené spalovací prostory.

Vstříknuté palivo se rovnoměrně rozloží v celém objemu,bez dopadu na stěnu válce. Zemní plyn, uhlí a ropa se nazývají pevná, nebo též fosilní paliva , protože vznikly z pozůstatků dávno zemřelých živočichů a rostlin. Při spalování uvolňují energii, které se využívá pro vytváření hnací síly.


Fosilní paliva jsou neobnovitelné zdroje energie, protože budou někdy vyčerpány. Výhodou fosilních paliv v této oblasti je již zavedený systém dodávky a čerpání paliva do vozidel, který je mnohem rozsáhlejší než například sítě čerpacích stanic biopaliv nebo nabíjecích stanic pro. Online DVPP pro Šablony II V souladu s informací MŠMT realizovat DVPP v Šablonách II on-line formou jsme doplnili DVPP ITveSkole.


Sledujte nás, připravujeme pro Vás další termíny a témata. Jedná se o poměrně složité palivo, jelikož podíl těkavé látky je velmi vysoký a vzniklé plyny se vyznačují různými spalovacími teplotami, často se stává, že hoří pouze část paliva. Podmínkou pro dokonalé spalování je vysoká teplota a účinné promísení se vzduchem. Tepelná elektrárna Výroba elektrické energii přeměnou z chemické energievázané v palivu prostřednictvím tepelné energie.


V tepelných elektrárnách se spalováním paliva (uhlí, plyn,.) získává tepelná energie ve formě páry, která se v parní turbíně přemění na energii mechanickou. Neobnovitelné zdroje energie Zdroje, které se vyčerpají do několika desítek let. ERNÉ UHLÍ Vlastnosti: Celistvá usazená hornina matného až sklovitého vzhledu, smolně černé až tmavě hnědé barvy, černého až tmavohnědého vrypu. Chemie DUMY - prezentace z chemie 24. Bohumil Bareš DUMY - prezentace z chemie ch-9-k-cemu-jsou-soli-uzitecne.


Mezi fosilní paliva patří rovněž zemní plyn, kterým vytápí či ohřívá vodu většina domácností.

Charakteristika fosilních paliv. Materiál rozvíjí, podporuje, prověřuje, vysvětluje učivo - paliva. Je určen pro předmět chemie a ročník devátý. Tento materiál vznikl ze zápisu autora jako doplňující materiál k učebnici: Novotný,P.


Prezentace - elektrárny. Nevýhody jaderných elektráren: vysílá škodlivé radioaktivní záření produkce jaderného odpadu SCHÉMA JADERNÉ EL. Get without the ads. Rating is available when the video has been rented. This feature is not available right now.


Please try again later. Požadované množství spalovacího vzduchu –zjednodušený výpočet. Plynové spotřebiče v bytových prostorách Provedení B–nesmí být umístěny v prostorech určených ke spaní ! Dále pak vypracují domácí úkol - pomocí internetového vyhledávače porovnají a zapíší náklady na vytápění pro jednotlivé druhy paliva a dále vyhledají a porovnají.


Kotle se vyrábějí v rozsahu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky