čtvrtek 3. října 2019

Topné folie na strop

Na trhu jsou k dispozici ve dvou provedeních – pro podlahové vytápění a pro stropní vytápění v sádrokartonových konstrukcích. Nejmodernějším systémem elektrického velkoplošného sálavého vytápění jsou topné fólie. Topné fólie mají nízký výkon na plošný metr, čímž se při instalaci dosáhne ideálního rozložení výkonu do velké plochy.


Výhoda takového systému je v tom, že nikde necítíte žádné topné médium se silným tepelným výkonem v jednom místě, ale naopak příjemné teplo o stejné teplotě je rozprostřeno po celé místnosti. Sálání je méně intenzivní, místnost je lépe pokryta, a proto je tento systém komfortnější.

Pri kúpe strešnej krytiny sa vám predajcovia budú snažiť ponúknuť aj strešné fólie. Paropriepustné, difúzne, hydroizolačné, parobrzdy, parozábrany, parotesné a ešte ktovie aké. Kto sa v tom má vlastne vyznať a na čo sú vlastne tie fólie na streche potrebné, keď v minulosti sa nič podobné nepoužívalo? Vyhřívací folie heatflow je navíc možné montovat nejen na podlahu, ale rovnež na vnitřní obvodové stěny, příčky, stropy a podhledy ! Vytápění místností infračervenou vyhřívací fólií heatflow je ekonomicky výhodnější než jiné alternativní druhy topení. Na rozdíl od topného kabelu, náš systém vytápění je možné umístit jak to potěru, tak přímo pod skládanou podlahovou krytinu (dřevěnou, laminátovou nebo vinylovou).


Díky tomu je přenos tepla okamžitý a rychlá a velice přesná je i regulace.

Zajišťujeme kompletní služby od projekce, plánování, poradenství, dodávky materiálu až po kompletní dodávku topného systému včetně instalace na klíč. Naším cílem je kvalitní elektrické podlahové topení dostupné pro každého. Napínaný strop se montuje na neviditelnou plastovou lištu a technologické mezery mezi plátnem napínaného stropu a stěnou se skryjí úzkou dekorativní vložkou stejné barvy jako plátno. Topné folie ECOFILM Elektrické topné folie ECOFILM jsou unikátním výrobkem určeným pro elektrické velkoplošné stropní nebo podlahové vytápění interiérů.


Dle přání je možné vytvořit objemné konstrukce (tzv. přehyby), vestavit do napínaného stropu jakékoli světelné přístroje. V praxi se setkáváme s častým zaměňováním pojmů parobrzda, parozábrana, difuzně otevřená fólie. Oproti například teplovodní soustavě radiátorů umožňují topné fólie vytvoření celkové tepelné pohody a komfortu při nižší provozní. Jejich záměna při samotné realizaci může mít destruktivní dopad na celou.


Navíc statické a samolepící folie za trvale nejnižší ceny. Hlavní předností je tloušťka topné folie – jen 4mm (!) a schopnost vyhřívat v celé ploše – tím je docíleného potřebného výkonu už při nižších teplotách. Topné panely od ES SYSTEMS jsou české produkty na celý život. Infrapanely vyrábíme výhradně z materiálů pocházejících ze zemí EU. Jednoduchá obsluha i chytrá domácnost – Panely se regulují teplotním termostatem v každé místnosti a jsou plně kompatibilní co se týče připojení na jakýkoliv systém chytré domácnosti.


Instalace topné folie na strop. Tento typ se používá k vytápění koupelen nebo místností s horší tepelnou izolací. Zajímavou volbou může být uhlíková topná fólie heatflow s patentovanou.

Je to určené pro sádrokartonové stropy , přímo pod sádrokartonem je topná folie. Je to vlastně jako podlahovka, akorát na stropě. Topné folie není možné použít pod dlažbu, topné folie jsou určeny pod plovoucí podlahy a svou konstrukci neodpovídají požadavkům normy na umístění ve vlhkých prostorech.


Technologie výroby fólií se v posledních letech zdokonalila natolik, že umožňuje produkovat folie za nízké ceny. Díky všem těmto faktorům jsme Vám schopni nabídnout spolehlivý systém vytápění za velice příznivé pořizovací náklady, s prodlouženou záruku let na práci a let na topné fólie. Strop je možné inštalovať v nevykurovaných miestnostiach, v domoch nachádzajúcich sa vo výstavbe v zimnom období.


Topná folie sálá dlouhovlnné infračervené záření označované jako IR-C s vlnovou délkou 3-1μm bez viditelného podílu světla. Toto vlnění prochází vzduchem bez jakýchkoliv zábran a mění se na tepelnou energii až po dopadu na plochu předmětů, jako jsou stěny domu, nábytek, ale i lidské tělo. Topné folie Elektrické topné folie ECOFILM jsou nejvhodnějším řešením podlahového topení pod laminátové a vinylové plovoucí podlahy s nosnou dřevovláknitou deskou HDF a zámkovým spojem, s krycí deskou Heat-PAK i pod koberec a ostatní vinylové podlahy.


Podstatou infratopení je sálavá složka topného média. Z převážné většiny dochází u tohoto systému k předání tepla sáláním, které volně prochází vzduchem a teprve ve chvíli dopadu na pevné předměty (stěna, strop , podlaha, nábytek, člověk…), dochází k přeměně na teplo. A záleží jen na Vás, jaký design jim sami přisoudíte. Zda budou ve formě obrazu na Vaší stěně, nebo je instalujete např.


Infračervené vytápění využívá principu slunečního záření uvolněného do Vaší místnosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky