pondělí 7. října 2019

Výkon plynového kotle pro rodinný dům

Výkon kotle patří k základním parametrům, které je třeba zvažovat při koupi nového tepelného zdroje. V následujících řádcích najdete podrobnější informace o tom, proč je výkon plynového , elektrického kotle nebo kotle na dřevo, či na jiné tuhé palivo důležitý pro optimální provoz zařízení. V následujících řádcích je shrnuto několik základních informací o kotlích, které by vám mohly pomoci vybrat si kotel odpovídající potřebám vytápění vašeho rodinného domu.


Jaký výkon kotle zvolit pro rodinný dům ? Výkon kotle je velmi důležitý s ohledem na velikosti místností, které bude kotel vytápět.

V daném prostoru chcete vytvořit takový tepelný komfort, aby bylo všem doma příjemně. Při nízkých venkovních teplotách je potřeba vyšší výkon a když se venku oteplí, potřebujete. Jaký vybrat plynový kotel pro rodinný dům ? Majitel domu přijde z práce odpoledne, dům vychladlý, musí rychle zatopit - rozfajrovat kotel. Na noc ho fest naloží, druhý den dopoledne ale zase vychladne. Zdroj tepla musí mít proto dostatečný výkon na rozjezd.


Jaké vytápění zvolit pro náš důplynový, nebo elektrický kotel či pořídit kotel na tuhá paliva?

Správné rozhodnutí je na nás, ale vždy jsme do jisté míry limitováni. Za prvé dostupností energie v dané lokalitě, zajímají nás i následné provozní náklady, časová a technická náročnost obsluhy a samozřejmě i pořizovací cena. Po přečtení následujících řádků budete mít jasněji.


Vezměte na vědomí, že se jedná o dlouhodobou investici a že výběr nekvalitního kotle se vám v konečném důsledku může pořádně prodražit. Naše firma se pohybuje v oboru vytápění již více než let. Jedním z nejčastějších dotazů našich zákazníků je otázka, jak správně vybrat plynový kotel? Podle údajů, které uvádíte, tak minimum je kotel o výkonu kW. Pokud bude výkon vyšší, tak to nevadí, na spotřebu mají vliv tepelné stráty.


Vyšší výkon kotle znamená rychlejší ohřátí při prudké změně teploty. C a druhý den -15°C a pak přijde vyšší výkon kotle. Výběr kotle podle výkonu - výkon kotle - Diskuze.


Jaký plynový kotel je ten nejlepší do Vašeho domu? Při koupi kotle chceme, aby přístroj fungoval spolehlivě a efektivně dlouhá léta. Vhodný výběr plynového kotle je tedy důležitým krokem v začátku, abychom nemuseli řešit nečekané nepříjemnosti uprostřed zimy.


Jak však vybrat ten správný kotel do domu, aby vaše investice byla dobrá? Dozvíte se, co je to modulace výkonu kotle , proč je důležitá, jak vypočítat výkon kotle a jaké způsoby výpočtu.

Pro efektivní využití tepelného čerpadla i plynového kondenzačního kotle je velmi důležitý teplotní spad topné soustavy (teplota topné vody na výstupu topného zdroje a teplota topné vody na „zpátečce“ z topné soustavy). Topná soustava musí být navržena tak, aby maximální teplota topné vody byla °C. U podlahového topení je to samozřejmostí, navrhuje se.


Pravidelná revize plynového kotle a dalších plynových zařízení vám sice není zákonem uložena, ale já vám tuto malou investici 1 doporučuji. Nejde o nic menšího než o zdraví a život. Pokud máte stávající dům , kde již nějaký starý kotel byl, ale vy ho jen nahrazujete. Vám výkonově stačil, pak zvolte kotel se stejným výkonem pokud ho u starého kotle víte. Pokud nevíte jaký starý kotel měl výkon , pak lze sečíst výkon který máte instalovaný v topných tělesech, ať již podle délky.


Málo který výrobce, i když kotel na různá paliva funguje, má kotle certifikované na více druhů paliv. Na výstavě Aquatherm, která zítra končí, by jste přímo viděl kotle a dostal o nich odborný výklad. Málo komu prošla rukama větší škála výrobků tak, aby mohl říct, že tento je nejlepší pro daný účel. Stacionární plynové kotle mívají zpravidla vyšší výkon a jsou vhodné pro vytápění většího počtu okruhů, například v bytových domech.


Volba vhodného kotle představuje důležité strategické rozhodnutí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky