čtvrtek 19. ledna 2017

Nehořlavé desky ke krbu

Izolace krbu si vyžaduje použití kvalitních materiálů. Mezi nejoblíbenější stavebí a tepelně izolační desky patří Skamotec, Thermax, Silca či Promasil. Tyto izolační desky jsou pokládány za ty nejlepší, které můžete sehnat na našem trhu. Desky jsou kvalitní, velmi tvrdé s pevnými hranami, které se nedrolí.


Mají ošetřen povrch proti absorpci vody, a tak je možno je použít i do vlhkých prostor. Nejsou ale určeny do venkovních prostor bez přístřeší pro otevřené venkovní obestavby.

Při obestavbě krbu je nutno brát zřetel na vhodnost materiálu, vždy bychom měli zdít z produktů, které jsou k tomu výslovně určeny. Není to pouze kvůli požární bezpečnosti, ale také zejména proto, že jiné materiály se mohou při nahřátí rozkládat a následně mohou být vdechovány obyvateli domu. Netřeba zmiňovat, že takto vdechnuté částice bývají. Desky Grenaisol jsou vhodné jako izolace stěn za tepelným zdrojem, izolace komínů a komor akumulačních kamen.


Vhodné jsou pro vytvoření soupuchu krbu a ke stavbě příčky mezi krbem a místností. Nabízíme je v různých rozměrech o síle nebo 30mm. Přehled nejčastějších rozměrů a kompatibilitu mezi výrobky Thorma SK zjistíte zde.


Krbové stavební desky jsou ideálním stavebním materiálem pro obestavbu teplovzdušných a teplovodních krbů. Je to materiál pevný, bezprašný, opracovatelný běžnými nástroji.

Stavební tvarovky jsou ekologicky nezávadné - neuvolňují žádné zdraví škodlivé látky. Krbové desky jsou vyráběny z liaporu a zvládají teploty do 800°C. V nabídce naleznete širokou. Největší nabídka krbových kamen, krbových vložek, krbů, detailně poradíme se stavbou krbu svépomocí.


Covid-- Doručování do vyšších pater, uzavřených prostor a do míst s vyšším počtem lidí není možné. Příslušenství ke krbu v e-shopu HORNBACH. Pokud čistíte nevychladlý krb, tak se vám budou hodit žáruvzdorné nebo teflonové rukavice. Pomocí lopatky na uhlí vyberte popel z vašeho krbu.


Popel pak vysypte do nádoby na popel. Pro bezpečnější domov ještě nezapomeňte položit před otevřený oheň krbovou zástěnu. Kámen je jedním z trvalých a příjemných obkladů, které se používají pro obklad. Může působit velice příjemně, ale občas i trochu studeně. Lesklé kameny jako mramor a žula vypadají velice exklusivně.


Silca - to jsou desky ve vysoké kvalitě určené pro obestavění krbu , či krbové vložky. Kvalita, cena a skladová dostupnost. To jsou desky Silca od Krbylevne.


Jsou také mrazuvzdorné, nehořlavé a zdravotně nezávadné, neobsahují azbest a formaldehyd. Desky Cetris můžete vrtat, řezat, frézovat a brousit.

Cetris desky je možné opracovávat všemi běžnými dřevoobráběcími stroji. STAVEBNĚ IZOLAČNÍ DESKY PRO STAVBU KRBŮ (Ceny veškerých uvedených materiálů najdete v rubrice CENÍK) STAVBA KRBU. Mají dostatečnou pevnost a mechanickou stabilitu, vysokou teplotní odolnost s vysokým elektrickým odporem a nízkou tepelnou vodivost. Používají se jako izolace vnitřní obkladové desky v kamnech, krbech nebo krbových vložkách či v průmyslu jako izolační obklad vysokých pecí apod.


Ventilátor ke krbu obsahuje termoelektrický článek, který je zdrojem energie pro ventilátor. Tato novinka je velice žádaná. Dále máme v nabídce doplňků ke krbovým kamnům krbové nářadí, těsnící krbové šňůry nebo potřebné čističe pro běžnou údržbu krbových kamen. Externí přívody vzduchu slouží k zajištění vzduchu pro správné spalování krbových kamen nebo krbové vložky.


Spotřebič má obvykle v zadní části speciální externí přívod vzduchu, ke kterému je pomocí kanálu vzduch pro hoření přiveden.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky