úterý 10. ledna 2017

Přímotopy s akumulací diskuze

Máme přímotopy s akumulací , topí i když nejde ta levnější sazba. Celý den je pak příjemné teplo. Značka je myslím Thermotec. Tak tento přímotop jsem koupila, drahé to bylo jako… a netopí to vůbec.


Jsou to vyhozené peníze.

Ty přímotopy s akumulací sice něco naakumulují, ale zase po vychladnutí se o tu dobu déle zahřívají, čili tím Vy nic nezískáte, akorát se to posune na časové ose. Ale do toho raději nekecám. Topení přímotopy – Diskuse – eMimino. Diskuse › DomácnostV pamätiPodobnéPreložiť túto stránku5. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Nebude se přepalovat prach jako na. Jaká je účinnost a rozdíl mezi přímotopy. Pročetla jsem už různé diskuse o přímotopech s akumulací a trochu se v tom ztrácím.

Můj problém je v tom, že s přímotopy nejsem schopna zajistit zejména dopoledne stálou teplotu, protože přímotopný tarif od 7. Z toho plyne, že bych měl zvolit nejlevnější zdroj tepla- např. S příchodem studených a sychravých dní se každý z nás těší, až přijde z venku domů, zatopí si a příjemně se ohřeje. Naše přimotopy mají tu hlavní výhodu, že nepřestávají topit ani při vypnutí HDO kdy klasické přímotopy jsou ihned studené, ale naše s akumulací tento výpadek v pohodě překlenou a tak neztratíte pocit tepelné pohody. Na topení akumulací nabízejí elektrárny výhodnější sazbu než na přímotopy.


V tom asi bude ten rozdíl o kterém mluvil. To se ale týká akumulačních kamen. Sám mám elektrokotel s radiátory. Kdybych to měl dělat nově asi bych se zajímal o stropní sálavé panely.


Elektrokotel akumulací tepla pracuje na tzv. Ta je potom poháněna oběhovým čerpadlem do radiátorů nebo do podlahového topení. Za ušetřené peníze za teplovodní rozvody a kotel, za.


Našim největším přáním většinou. Na přímotopech s akumulací není nic úsporného, protože akumulovanou energii musíte zaplatit stejně tak, jako tu přímo uvolňovanou, je za stejné peníze. Vysoká míra akumulace je u přímotopů (sálavé přímotopy , topné panely) na škodu, protože brání přímé a přesné regulaci.


Jaký zvolit zdroj tepla?

Co je příčinou výpadku přímotopů? Jakou životnost mají elektrické přímotopy ? Jak výkonný přímotop zvolit do dětského pokoje? Jak si poradit s hlučným elektroventilem plynového kotle? Jaky zvolit kabel pro propojeni plynoveho kotle a. Jejich tepelná kapacita slouží k pohodlnějšímu překlenutí 1-hodinových přestávek v dodávce elektřiny v nízkém tarifu (tarif D45d přímotop).


Skutečná akumulační kamna musejí pobrat tepelnou energii na topení hodin, a na to už potřebují také slušné množství akumulační hmoty. Přímotopy s akumulací mají k akumulačním topidlům velmi daleko. Jedni je zatracují, druzí na ně nedají dopustit. A přidává praktický příklad.


Místnost o podlahové ploše asi mzvládne vytopit. Především pro zvýšení komfortu zákazníka, je možné se setkat s nejrůznějším dodatečným příslušenstvím. Především se jedná o časovač, díky němuž je možné si navolit požadovanou teplotu a čas, kdy má dojít k ohřátí vzduchu.


Díky tomu je možné se domů z práce navrátit do příjemného tepla.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky