středa 5. dubna 2017

Koberce vhodné pro podlahové vytápění

Rozhodně byste na podlahové topení neměli pokládat koberce s filcem (izolant) a vysokým chlupem. Pokud na koberci trváte, pak by jeho tloušťka neměla přesáhnout mm. Pro lepší vodivost je potřeba jej přilepit. Podlahy, podlahové krytiny a koberce vhodné pro podlahové vytápění lze zakoupit v síti našich podlahářství v celé České republice. Naši zkušení odborníci na lepené podlahy , plovoucí podlahy a koberce Vám s výběrem rádi pomohou a zajistí také odborné pokládky podlah či pokládky koberců.


Ano, nezdá se to, ale tento výkon naprosto postačí při dodržení veškerých montážních postupů a doporučení.

Podlahové krytiny musí splňovat určitá kritéria aby byly vhodné pro podlahové vytápění. Základním a nejdůležitějším kritériem je odpor kladený vedením tepla podlahovou krytinou. Samozřejmě čím nižší je tepelný odpor, tím bude podlahové topení fungovat efektivněji a ekonomičtěji.


Pro podlahové topení je u dřevěných podlah také vhodnější olej než lak a nedoporučují se používat kusové koberce. Co dělat, když chci více tepelných okruhů v jedné místnosti? Potřebujete koberec určený pro podlahové topení. Překrytím podlahy materiálem s menší tepelnou vodivostí (koberec) způsobíte horší prostup tepla do místnosti a jestli bude podlahové topení výkonově stačit, bude záležet na tepelné ztrátě místnosti, instalovaném výkonu a ploše podlahového topení.


Co vše je také vhodné vzít v úvahu a jak vám může pomoci projektant.

Výběr podlahové krytiny většinou začínáme zvažovat, až když je nemovitost dostavěna. Laminátové podlahy jsou pro podlahové vytápění velmi vhodné. Vyšší tepelný odpor má právě v plovoucím provedení, oproti dřevěnému masivu je na tom však lépe. Korkové podlahy Lepené korkové podlahy jsou pro podlahové vytápění též vhodné. Tenoučká vrstva pružného korku vede teplo lépe než podlaha dřevěná.


I dřevěné podlahy jsou vhodné pro podlahové vytápění , pokud budou splňovat určitá kritéria. Je nutné používat dřevěnou podlahu přímo určenou pro podlahové vytápění. Je potřeba volit co nejmenší formáty. Je to kvůli roztažnosti dřeva, které reaguje na chlad a teplo a podlaha, tak neustále pracuje.


Výhodou použití PVC podlahy je odolnost proti oděru, vodě. Tento materiál je pružný, stálý a nevyžaduje velké nároky na čištění a údržbu. Vinylové podlahy mají výbornou tepelnou vodivost a jsou tak vhodné pro podlahové vytápění všech druhů. Od linolea používaného v dobách socialismu má tento materiál daleko.


Pro hlédněte si koberce na našem e-shopu nebo se stavte na naší pro dejně! Vybírejte metráové koberce bytové a zátové, pípadn PVC podlahy. Jsou vhodné na podlahové vytápění všech druhů. Linoleum je moderní a to nejen pro svou snadnou údržbu, ale i právě pro svou tepelnou vodivost.


Vinylovou podlahu ocení určitě rodiny v panelových domech nebo v patrovém domě, protože odhlučnujě a tlumí veškeré nárazy.

Znovu jsme hlídacího psa pro produkt zapnuli, aby byl příště váš! U nás Vám doporučíme, jaké materiály jsou do daných prostor nejvhodnější. Určité koberce jsou vhodné do obývacího pokoje, do ložnice, do dětského pokoje, a jiné koberce se používají do chodeb, atd.


Naši odborníci vám sestaví nářezový plán tak, aby vznikly co nejmenší prořezy, a pomohou vám vybrat konkrétní dekor. Je tepelné čerpadlo vhodné pouze pro podlahové vytápění ? Při výběru topného zdroje můžete velice často narazit na tuto otázku. S kladnou odpovědí se setkáváme především u dodavatelů vysokoteplotních topných zdrojů, naopak výrobci a dodavatelé tepelných čerpadel budou prosazovat využití pro jakýkoliv topný systém, od podlahového vytápění až po. Univerzální disperzní lepidlo na všechny typy koberců s podkladem filc, AB (actionback), vhodné i pro PVC. Lze použít na podlahy i stěny, vhodné i pro podlahové vytápění.


Holá podlaha je z pohledu mnoha lidí studená a neútulná. Digitální termostat pro podlahové vytápění. Koberce pro podlahove vytapeni. ALRE Elektronický termostat pro podlahové. Elektrické podlahové vytápění je ideálním řešením vytápění pro nízkoenergetické domy, kdy využíváme možnost navrhnout řešení přesně odpovídající nízké tepelné ztrátě a využíváme efektu kvalitní regulace.


Elektrické vytápění je v mnoha případech také investičně výhodnou variantou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky