pátek 7. dubna 2017

Princip zplynovacího kotle

Princip plynového kotle. Kotel při spalování plynu ohřívá ve výměníku teplonosnou látku, která je dále rozvedena do radiátorů nebo jiných topidel. Jakmile klesne teplota v místnosti pod určenou hodnotu, sepne termostat plynový kotel a ten ohřeje další vodu. Ekologické zplynovací kotle na dřevo jsou konstruovány pro spalování dřeva, na principu zplynování s použitím odtahového ventilátoru (S), který odsává spaliny z kotle , nebo s použitím tlačného ventilátoru, který vhání spalovací vzduch do kotle. Zplynovací kotle na dřevo Jak tyto kotle s ocelovou konstrukcí fungují?


Odsátí spalin nebo vhánění vzduchu do kotle – to je funkce odtahového ventilátoru, který se používá pro princip takzvaného generátorového zplynování. Po dohoření paliva se pak tento ventilátor automaticky vypíná. Jsou efektivní, úsporné a dostupné. Těleso kotle je vyrobeno jako svařenec z kvalitních ocelových plechů o tloušťce až mm.


Je tvořeno dvěma nad sebou. Normovaný stupeň využití zahrnuje všechny ztráty kotle , které jsou závislé na teplotě topné vody a zatížení kotle. Realizace a uvedení do provozu - Kotel Atmos DCSX :-) Montáž a uvedení do provozu zplynovacího kotle na dřevo v rámci kotlíkové dotace. Jde o rekonstrukci stávající kotelny s. Vhodným příkladem zplynovacího kotle je pak bezpochyby produkt Vitoligno 150-S. Tento zplynovací kotel na kusové dřevo je vhodný pro monovalentní i bivalentní provoz (tzn. s dalším, záložním zdrojem tepla).


Dosažitelný výkon kotle se pohybuje v rozmezí a KW, stupeň účinnosti je až. Jsou konstruovány pro spalování dřeva, na principu generátorového zplynování s použitím odtahového ventilátoru (S), který odsává spaliny z kotle , nebo s použitím tlačného ventilátoru, který vhání spalovací vzduch do kotle. Chod zplynovacího kotle lze do určité míry zautomatizovat a dostatečně velká přikládací komora těchto typů kotlů prodlouží bezobslužný chod. Laicky řečeno: nemusí se tak často přikládat.


Zužitkované teplo slouží k předehřevu vratné vody z ústředního topení. Výhodou kondenzačních kotlů je také fakt, že jsou šetrnější k životnímu prostředí než staré plynové kotle. Výkonový rozsah kotle Jak jsme se již zmínili, účinnost kotle je jeden z nejdůležitějších parametrů. Je však velmi důležité, aby byla co nejvyšší v celém výkonovém rozsahu kotle.


Výkon kotle je závislý na tom, kolik tepla je potřeba dodat do obytného prostoru pro zajištění tepelné pohody. V rámci snahy o úspory při provozu domácnosti se vyplatí investovat do kondenzačního plynového kotle. Před tím, než si jej však pořídíte, je dobré vědět, v čem vlastně spočívají jeho výhody a na jakém principu funguje.


Výhody zplynovacího kotle se zabudovaným hořákem. To je ten hlavní princip toho zplynovacího kotle , řekl Zdeněk Hendrich. Kdokoliv má přístup k levnému zdroji dřeva a neodrazuje ho fyzická práce s ním, tak pro něj provoz tohoto typu kotle vyjde asi nejlevněji. Včetně nákladů na velkou akumulační nádrž, která zde má svoji logiku.


Pokud chceme zase topit dřevem, povolíme dva šrouby, vyjmeme hořák a otvor osadíme dodaným víčkem. Rychlá a bezproblémová výměna netrvá ani minut. Svoboda výběru - to je to, co mnoho lidí v tomto.


Moderní kotle , ať už na uhlí či dřevěné peletky, mají buď automatické plnění a samy si dávkují palivo podle potřeby, nebo jde o tzv. Nevýhoda je, že se do nich musí přikládat ručně. Výhoda je, že v kotli dochází ke zplyňování paliva a následnému spalování plynu, což je z pohledu kvality. V minulém čísle EkoListu jsme vám podali základní informace o získávání energie z biomasy.


Tentokrát přinášíme informace o jednotlivých druzích zařízení na spalování biomasy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky