středa 26. dubna 2017

Šokové chlazení potravin

Při šokovém chlazení (zmrazování) dochází k velmi rychlému zchlazení (zmrazení) potravin , pokrmů, polotovarů apod. Nejdůležitější je rychlost a schopnost proniknout celým produktem. Jak u chlazení , tak u mražení existují dva typy šokového snížení teploty: intenzivní a mírný. Technologie šokového chlazení umožňuje snížit teplotu zpracovaných potravin , a prodloužit tak jejich trvanlivost.


Pomocí moderních chladicích zařízení lze vnitřní teploty potravin zchladit z °C na °C za méně než minut. Díky tomuto procesu se doba skladování prodlouží na 5–dní bez.

Určitě jste o tomto způsobu prodloužení skladování a snížení provozních nákladů slyšeli. Nedílnou součástí současné gastronomie se stává šokové zchlazování a zmrazování hotových pokrmů, polotovarů a dalších potravin. JDK nabízí a dodává vhodnou chladicí technologii pro tyto.


Díky šokovému zmrazení nedochází k tvorbě krystalů ledu (jako při pomalém mražení), které rozbijí strukturu produktu. Zchlazovače a šokové chlazení nebo mražení. Většina potravin obsahuje přirozené bakterie, které se za optimálních podmínek(teplota,vlhkost) pomnožují a znamenají tak pro spotřebitele riziko.


C dosáhne teploty -°C v potravinách za méně než 2minut. To odpovídá maximální době, za kterou je nutno šokové zmrazení provést, má-li se krystalizace udržet v mikrorozsahu a mají-li zůstat přirozené vlastnosti potravin nezměněné. Mrazničky a chladničky nám slouží k uchování potravin a pokrmů, které tak vydrží dél.

Rychlost mražení je klíčovým faktorem pro zachování kvality mražených a chlazených potravin. Kryogenní technologie využívající chladu kapalného dusíku nebo kapalného oxidu uhličitého nabízejí unikátní technologii s nejvyšší možnou rychlostí chlazení či mražení s akceptovatelnými investičními i provozními náklady. Montujeme jak klasické chladicí a mrazicí technologie, tak i technologie pro úpravu vzduchu výrobních prostor. Zabýváme se také návrhy a realizacemi speciálních chladicích a mrazicích technologií, kterými jsou např.


Další nespornou vý-hodou této metody jsou téměř zanedbatelné ztráty hmotnosti zmrazovaných surovin, a to díky rychlosti zmrazování a dosažené nízké teplotě v zařízení. Pokrmy zchlazené šokovým způsobem si drží svou vlhkost, tvar, barvu, ale také především chuť, které tak zůstanou vysoce kvalitní, oproti kvalitě pokrmů při chlazení v lednici. Využijete je do výrobních a obchodních prostor, chlazených skladů, pro technologické postupy, nebo na šokové chlazení či mrazení potravin a tekutin.


Jsme schopni vyhovět prakticky jakýmkoliv požadavkům. Přestože principy chlazení jsou stejné, pro každou kategorii produktů a potravin je nutné přesně vyladit technologii, aby účinek byl co nejefektivnější. Opravujeme a rekonstruujeme chladicí a mrazicí boxy všech typů a velikostí. Při šokovém zmrazování řízeným způsobem nedochází k růstu ledových krystalů a tím k rozrušování struktury potravin.


Chlazení je proces, při němž dochází ke snížení teploty tekutin nebo těles. Konkrétně se používá pro dočasné skladování zboží podléhajícího zkáze při teplotách do -° C. Rychlým zchlazením nebo zmrazením potravin se zpomalí reprodukce mikroorganismů a dojde k deaktivaci funkce některých enzymů. Výsledkem je zvýšení časové stability potravin. Průmyslové chlazení , SINOP CB a. Provádíme servis a opravy pro živnostenské a průmyslové chlazení všech druhů vč. Nutnou součástí výrobních procesů potravin je šokové zchlazování a zmrazování hotových pokrmů, polotovarů a dalších potravin.


Pro zvýšení produktivity, lepší využití technického gastro vybavení kuchyně a zvýšení hygieny gastronomických provozů je stále více využíváno šokové chlazení a mražení potravin ihned po tepelné úpravě.

Kryogenní metoda chlazení a mražení potravin s využitím dusíku, na níž jsou technologie od Air Products založeny, patří ve světě k nejmodernějším způsobům chlazení a mražení a jejích využití v potravinářství rychle roste. Kromě vyšší kvality chlazených a mražených potravin je jejich hlavní výhodou rychlost. C v jádře pokrmu během hod. Naše produktové řady kombinovaných zchlazovačů se zabudovaným mrazicím cyklem dokáží srazit za hodiny teplotu potravin až na -°C. Toto nařízení se vztahuje na elektrické šokové zchlazovače a elektrické profesionální chladicí boxy napájené ze sítě včetně těch, které se prodávají pro chlazení potravin a krmiv.


Reference: 0Stroj je určený k šokovému zchlazování a mražení potravin - nejlepší vyvinutý systém k zajištění jejich delší trvanlivosti. Vakuovací sáčky - příslušenství k vakuovacím strojům. Vakuové systémy prodlouží trvanlivost potravin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky