pátek 21. dubna 2017

Směs do ostřikovačů složení

Specificky je zaměřen na popis obsahu povrchově aktivních látek – detergentů. Ty se do kapalin ostřikovačů předních skel mohou dostat trojím způsobeu zimních nemrznoucích směsí jako jedno z denaturačních činidel lihu, k zlepšení senzorické funkce přípravku – jako emulgační složka. Zimní směs do ostřikovačů -80°C Carlson.


Carlson odpovídá tomu nejvyššímu standardu a řadí se mezi nejlepší kapaliny ve své třídě. Příjemné aroma vyvoní váš automobil po.

Kapaliny do ostřikovačů jsou po palivu druhou nejpotřebnější provozní kapalinou do automobilů. Letní i zimní směs od firmy Nanobala má na autoskle velmi vysokou čistící a odmašťovací schopnost, nezanechává šmouhy ani mastný film. Voda do ostřikovačů skel.


Sledujte složení jednotlivých směsí. Někteří z vás to asi nedělají, ale složení zimní směsi do ostřikovačů byste měli věnovat velkou pozornost. Koncentráty totiž musí zajistit, že voda nezamrzne.

V letních měsících to není tak dramatické, ovšem právě v zimě byste nákup směsi do ostřikovačů neměli podceňovat. Iron nemrznoucí směs do ostřikovačů (-20°C) podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. REACH) v platném znění BEZPEČNOSTNÍ LIST Určená použití směsi Nemrznoucí směs do ostřikovačů (zimní, do -20°C) 1. Existuje letní a zimní směs do ostřikovačů. V zimě je pochopitelně zapotřebí použít nemrznoucí směs do ostřikovačů.


Kdyby totiž kapalina v nádržce zmrzla, jednak by byla v tu chvíli nepoužitelná, a jednak by mohla poškodit ostřikovací zařízení kvůli zvětšení svého objemu. Nádržka i hadičky by mohly prasknout. Aby nezamrzla do -ºC, musí směs do ostřikovačů obsahovat kolem třiceti procent alkoholu. Samotné mrazuvzdornosti nevadí. Kapalinu do ostřikovačů vybírá většina řidičů podle dvou parametrů: deklarované odolnosti mrazu a ceny.


I modrá voda“ má však celou řadu záludností: nekvalitní kapaliny poškozují povrchové díly auta, na skle klidně zmrznou v neprůhlednou vrstvu, mívají vysoký podíl látek toxických pro člověka i životní prostředí. Kvalitní směs do ostřikovačů ve výhodném balení 25L Špičkové složení směsi ROX odpovídá tomu nejvyššímu standardu a řadí se mezi nejlepší kapaliny ve své třídě. Kvalitní kapaliny do ostřikovačů , které jsou určené pro zimní provoz, obsahují přírodní líh (nejčastěji směs demineralizované vody, lihu a ethylenglykolu kvůli odolnosti v nižších teplotách), ale jsou dražší.


Nejlevnější kapaliny jsou založeny na bázi jedovatého methanolu, který je nejen toxický, ale je to také.

Rytmus letní směs do ostřikovače je vynikající, vysoce koncentrovaný pěnivý přípravek na omývání a čištění skel automobilů. Je snadno biologicky odbouratelný. Přípravek není v aplikačním. Směs do ostřikovačů je po palivu druhou nejpoužívanější provozní kapalinou. Jejím úkolem je zajistit řidiči co nejlepší výhled.


Letní směs si musí umět poradit s pyly a muškami, zimní zase s námrazou. Je tedy dobrý nápad jejich míchání? Proto mají odlišné složení i vlastnosti.


Stručná odpověď zní „není. Povzbuzeni úspěchem ochutnáváme český produkt Sheron, v němž dle SGS také není metanol. A byli jsme nesmírně překvapeni, že se opravdu pít dá!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky