středa 24. května 2017

Ekvitermní křivka graf

Ekvitermní křivka graf

Ekvitermní regulace je v současnosti nezbytnou součástí většiny otopných soustav. Po přechodu na kondenzační kotle, jejichž účinnost roste s poklesem teploty otopné vody, což obdobně platí i pro tepelná čerpadla, jejichž používání se rovněž těší narůstajícímu zájmu, je udržování teploty otopné vody na co nejnižších možných úrovních základním. How to Build a HINGED HOOPHOUSE for a Raised Bed Garden - Duration: 17:02. Při nižší venkovní teplotě je požadována vyšší teplota dodávané topné vody, aby došlo k rovnováze mezi dodaným teplem a tepelnými ztrátami místnosti a teplota místnosti tak zůstala konstantní. Stanovení ekvitermní křivky pro řízení teplot otopné vody při vytápění má zásadní význam na ekonomiku provozu a také spolehlivou funkci regulačních systémů.


K článku je připojena jednoduchá výpočetní pomůcka zpracovaná v programu MS Excel. M1) a byla zvýšena ekvitermní teplota topné vody (červená křivka grafu M1). V této době byl zaznamenán i nárůst teploty vnitřního vzduchu ke °C (viz prostření křivku graf M1), což TRV umožňovala při nastavení na „. Obecně platí, že otopová křivka platí pro ustálený teplotní stav (podobně jako tepelná ztráta, která je vztažena k projektované vnitřní teplotě). Pokud bylo vytápění přerušeno, snížily se vnitřní teploty, pro které už otopová křivka neplatí (průběh otopové křivky je pro každou vnitřní teplotu jiný).


Nastavení ekvitermní křivky na regulaci jednotky VVM310. Tree work for the Beginner. Tvary ekvitermních k řivek se mohou lišit a pro p ředstavu jsem p řiložil graf t ří ekvitermních k řivek pro r ůzné teploty v místnosti, viz obrázek 1. Uživatel pouze vybírá, která ekvitermní křivka je pro něj optimální.


Ekvitermní křivka graf

Každá ekvitermní křivka je označena číslicí (kódem). Některé ekvitermní regulátory také umožňují měnit sklon ekvitermní křivky a tím tak lépe reagovat na venkovní teplotu. Toto je ovšem pouze základní princip regulátorů. Chtěl bych se zeptat na nastavení teplot ekvitermní regulace v R kde mám 12kW vaillant kotel klasický a tepelné ztráty objektu jsou cca 7kW. Mohu použít následující postup pro najití optimální křivky?


Ekvitermní křivka , jinak také topná křivka , je grafickým znázorněním vztahu teploty vody a teploty vnějšího prostředí. Lze ji stanovit pouze výpočtem. Volba ekvivalentní ekvitermní křivky má zásadní vliv na hospodárnosti a energetickou spotřebu objektu. Proto v tom grafu není.


Je to v podstatě jen křivka , která říká kotli o kolik ma přidat nebo naopak ubrat na topné teplotě, pokud dojde venku ke změně teploty. V manuálu máte grafický návod pro korekci ekvitermní křivky. Vytváříme graf v Excelu krok za krokem. Grafy z Excelu slouží k optickému zobrazení číselných dat.


Z grafu je snadnější zjistit růst nebo pokles třeba prodeje než z číselných dat v tabulce. Stačí jenom sledovat očima křivku grafu. Pouze opakovaná měření a pravidelné sledování růstu umožňují růst zodpovědně hodnotit.


Pokud dítě roste rovnoměrně a přiměřeně, jeho individuální růstová křivka (= pomyslná spojnice hodnot rozměru dítěte, vynesených do grafu) sleduje přibližně průběh percentilových křivek v grafu. Take bych rad videl nejaky graf , jak zavisi tepelna ztrata budovy na venkovni teplote. Od servisu Geminox si muzete zkusit nechat poradit, jak poznat, ze kotel jede na minimalni vykon, pripadne jestli lze toto minimum jeste nejak snizit. A jak poznat, ze se kotel vypnul, protoze pretopil.


V případě poruchy čidla venkovní teploty je tento stav signalizován poruchou Ea kotel pokračuje v provozu s teplotou topné soustavy dle nastavení jako v předchozím režimu (bez ekvitermní regulace). Růstové grafy jsou důležitým nástrojem pro posouzení prospívání dítěte. Používají se od narození dítěte až do jeho let.


Je takto zvolená ekvitermní křivka správná? Bude takto nastavený systém udržovat v domě stálou teplotu nezávisle na vnější teplotě? Někde jsem četl, že při nastavování ekvitermní křivky by měla být požadovaná teplota během celých hodin stejná.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky