středa 31. května 2017

Termohlavice stupně

Pokud termostatická hlavice obsahuje i stupeň „0“, jedná se označení úplného uzavření ventilu, kdy nedochází k pronikání otopného média do tělesa. Po otočení hlavice na požadovaný stupeň dochází k udržování přidružené teploty, aniž by bylo potřeba ze strany uživatele dalších zásahů. Hlavní výhodou je přesná regulace teploty, s nastavitelností na stupně. Díky výše zmíněnému atraktivnímu provedení samotného modelu i jeho displeje skvěle zapadne do interiéru a všechna data. Necháváte celý den svítit v bytě světlo?


Je to zbytečné a velmi neekonomické. Stejně jako potřebu či intenzitu světla v bytě naprosto automaticky regulujeme otočením vypínače, měli bychom se stejně chovat k termostatické hlavici na našem radiátoru. Nic nás to nestojí a výrazně.


Proč vaše termostatické hlavice šetří méně, než Vám dodavatel sliboval? Jak využít potenciál termostatických hlavic? Rádce pro SVJ a bytová družstva. Existuje klasická termohlavice s funkcí otevřené. Dobrý den, rád bych věděl jestli lze sehnat klasickou termostatickou hlavici s funkcí rozpoznání větrání.


Chceme je osadit do bytu kde bydlí i starší lidé, takže elektronické by neuměli ovládat. Termostatická hlavice Siemens RTN 51. Více než let s Vámi! Některé pokojové termostaty umožňují nastavit i různé stupně teploty pro každý den v týdnu, čímž vzniká výrazná úspora energie. V naší nabídce naleznete také termostaty, díky kterým můžete rozdělit topný systém na zóny.


Tak vzniká možnost vytopit jen ty místnosti, které právě potřebujete. Do vytápěné místnosti proniká řada tepelných zisků, které zvyšují teploty vzduchu v místnosti. Vnitřní tepelné zisky, které vznikají přímo v místnosti, tvoří převážně zisky od spotřebičů elektrické energie a od přítomných lidí.


U stupně zabezpečení (střední až vysoké riziko) se předpokládá, že vetřelec nebo lupič je obeznámen s poplachovým systémem a má kompletní sortiment nástrojů a přenosných elektronických zařízení na překonání systému. Horší ale je, že regulace není plynulá. I když se motorek může otáčet plynule, otvírání probíhá ve skocích i několika desítek procent, takže větší hluk dělá průtok horké vody plně otevřeným ventilem. K uzavírání nedojde včas a dochází k přetápění až o čtyři stupně od nastavené hodnoty. Já jsem nakonec udělal ještě jednu změnu a vyměnil jsem NETATMO hlavice za TADO.


Na NETATMO hlavicích mi nakonech nevyhovoval ovládací SW, kde jsem chtěl v jednotlivých zónách vytápět na jiné stupně v jiných časech a uživatelsky mi to přišlo komplikované. Stupeň složitosti montáže produktu. Zavedli jsme pět stupňů náročnosti a odbornosti jejich montáže. Tyto stupně vyjadřují jak velkou zkušenost k montáži výrobku potřebujete a jaké nářadí budete potřebovat pro zprovoznění výrobku. Tak bych se chtěl zeptat kolik a co mám koupit.


Také by jsme rádi věděli kolik stupňů je v každé místnosti. Termohlavice by jsme rádi řídili přes internet. Možná jste také zaznamenali, že kohouty na radiátorech už nejsou jako bývaly.


Jsou chytřejší a šikovnější a když se dobře používají, pak pomohou k tomu, aby v bytě bylo takové teplo, jaké zrovna chcete. A tím i šetří peníze a energii. Fakticky už to nejsou kohouty, ale v odborném jazyce se jim říká termostatický ventil. Pokojové regulační termostaty propojované rozvody s topným systémem nebo topným tělesem. Obsahují spínací výstup pro ovládání připojeného regulátoru, termohlavice nebo přímotopného zdroje.


Drátové regulační termostaty umožňují sestavit regulační soustavu všude tam, kde je možné natáhnout kabelové rozvody. Jedná se o chytré programovatelné termostaty, které přinesou k vám domů tepelnou pohodu a úsporu na ročním vyúčtování.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky