pátek 26. května 2017

Termostatický ventil s kapilárou

Osadzuje sa na prívod vykurovacieho média, kapilárou sa čidlo umiesťtňuje do držiaka, ktorý je štandardnou súčasťou vzduchových clôn s vodnými výmenníkmi. Termostatické hlavice s kapilárou IVAR T. Ak teplota vzduchu klesne, snímací element sa stlačí a následne otvorí termostatický ventil. Pojistný ventil je povinně předepsanou součástkou proti přehřátí pro všechna topná zařízení.


Ventil je nezávislý na tlaku topného média, naopak ale funguje v závislosti na jeho teplotě-začíná se otevírat při teplotě vody 97°C (max.otevření při 110°C) a tím zabraňuje překročení teploty vody nad bod varu při normálním.

Regulovanou teplotu je možné běžně nastavit v rozsahu od - X°C a udržovat tak v místnosti ideální teplotu. Otevřením přívodu chladicí vody odvádí teplo z dochlazo-vacího výměníku kotle a tím chrání kotel před přehřátím v případě havarijní situace. Bezpečnostní ventil pro kamna s teplovodním výměníkem a kotle - např. Přímý termostatický ventil 1“ (DN 25) s kapilárou slouží k jednoduché regulaci tepelného výkonu škrcením. Osazuje se na přívod topného média, kapilárou čidlo se umisťuje do jímky, ta je standardní součástí vzduchových clon s vodními výměníky.


Provedení s odděleným čidlem spojeným kapilárou s hlavicí. Tuto hlavici můžeme instalovat všude tam, kde nejsou splněny podmínky pro umístění standardní hlavice RTN51. V tomto případě je možno instalovat hlavici i svisle nahoru.

V diskusii ku kategórii nie je žiadny príspevok, buďte prvý! Otvorením prívodu chladiacej vody odvádza teplo z dochla dzovacieho výmenníka kotla a chráni kotol pred prehriatím v prípade havarijnej situácie. Dalším typem termostatických hlavic jsou hlavice s dálkovým ovládáním.


Stupnice s otočnou částí je pak umístěna mimo termostatický ventil (například na zdi) a na termostatickém ventilu je umístěn pouze teplotní snímač. Princip funkce těchto typů termostatických hlavic je ovšem obdobný. Thermo - termostatický cirkulační ventil. Kvalitní termostatické ventily a termohlavice k radiátorům.


Rychlá a bezpečná doprava. E-SHOP KupelneSK - kúpeľňa a rekonštrukcia bytového jadra - sanita do kúpeľne - predaj interiérové dvere, obklady a dlažby, vodovodné batérie, sprchové kúty-vaničky-žľaby, hydromasážne vane, kúpeľňový nábytok, radiátory rebríkové elektrické panelové, plávajúce podlahy - predaj cez internet s odborným poradenstvom. Elektricky radiator interierove dvere masonite. AAAradiatory – Specialista na radiátory.


To pravé příslušenství najdete u nás. Využijte velmi výhodné nabídky. Ventil E-Z E-Z ventil s ponornou trubkou je určen pro jednobodové připojení otopných žebříků, druhý konec zůstává volný např. Regulační ventil s odstupňovanými. Rozteč připojení trubek je mm.


Jedná se o speciální armaturu - ventil , v němž je poloha kuželky dána změnou objemu kapaliny (nejčastěji lihu ) v těle ventilu.

Na termostatický ventil nasadíme termostatickou hlavici s odděleným ponorným teplotním čidlem v pozici plného otevření, tj. C a dostatečně utáhneme připojovací převlečnou matici. Důležitým předpokladem pro vyšší účinnost kotle je konstantní udržování vyšší teploty zpátečky. Připojení pro měděné, měkké ocelové, ne.


Je navržen tak, aby udržoval teplotu směšované vody na nastavené hodnotě při zvoleném průtokovém množství i za možných změn teplot a tlakových podmínek na vstupech teplé a studené vody do ventilu. Internetový obcho dovoz pre celé Slovensko - Pripojovacie ventily termostatické a regulačné šróbenie. Honeywell - Vodní armatury - redukční ventily, filtry, potrubní oddělovače, směšovací ventily, Hydraulické vyvažování soustav vytápění, chlazení a teplé vody, Zónová bezdrátová regulace EvoHome, ekvitermní regulace a zónové ventily, Speciální a průmyslové armatury, Prostorové termostaty,.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky