středa 10. května 2017

Spotřeba starého bojleru

U starého bojleru jsem vždycky zhruba věděl, kolik se nás okoupe z plného. Výměna pár let starého a jinak funkčního spotřebiče se tedy z. V takovém případě je výhodnější snažit se spotřebu ovlivnit svým šetrným přístupem. Spotřeba elektrické energie v posledních letech mírně stoupá, spotřeba vody a. Výměny bojleru provádíme po celé Praze a okolí.

Snažíme se, ušetřit zákazníkovi peníze a proto děláme (pokud nám to situace dovolí) výměnu prasklého elektrického topného tělesa což bývá většinou příčinou nefunkčního bojleru. Dále provádíme při této výměně odvápnění ,které umožní novému el. Orientační spotřeba vody o uvedené teplotě na jedno provedení úkonu.


Tu jednoduše vypočítáte vynásobením příkonu a doby ohřívání vody. Reálnější příklad představuje silnější 2kW bojler pracující poloviční čas, tedy minut. Doporučujeme využít některého z kompletních balíčků, které zahrnují demontáž starého bojleru , včetně jeho odvozu k ekologické likvidaci a následnou montáž a zapojení nového bojleru , dodaného také v ceně balíčku.


Odborníci doporučují odstraňovat vodní kámen z bojleru a stěn nádrže speciálním přípravkem na čištění bojlerů. Bojler se tímto přípravkem vymyje dle návodu a poté se musí vypláchnout.

Jestli jste v konstrukci starého bojleru nenašli hořčíkovou anodu, je na místě vyměnit celý topný článek. Hodnoty jsou uvedeny pro vstupující vodu o. Před deseti lety se ještě spotřebiče štítky, a tedy ani písmeny neoznačovaly, ale spotřeba odpovídá písmenu C. Vyjímatelné topné těleso (ohřívač) může být vyjmuto bez vypouštění zásobníku bojleru. Odolnost vůči vodnímu kameni a korozi ovlivňuje materiál příruby a nádoba ohřívače. Pro nejlepší odolnost by měly být oba komponenty.


Při výběru bojleru je vždy třeba se řídit počtem osob, které ji obývají, uděláme si tak alespoň orientační představu. Tepelná ztráta domu, roční spotřeba tepla na vytápění. Velmi praktická je také možnost doplnit tento typ bojleru o solární. Ceny platí pouze při výměně kus za kus bez nutnosti rozvodů ZTI. Vyměníme, nebo namontujeme bojler či průtokový ohřívač vody.


Montujeme hlavně kvalitní bojlery slovenské značky TATRAMAT od. Nedoporučuje se nastavovat více než 65°C, protože při hodnotách nad tuto teplotu se zvyšuje uvolňování vodního kamene. Tím si zbytečně snížíte životnost svého bojleru. Kompletní rekonstrukce starého bytu v původním stavu s umakartovým jádrem a úplná změna dispozice: Demolice příček a vyzdívek, zhotovení jádrových a štukových omítek, sádrokartonové konstrukce, nová elektroinstalace a plynoinstalace, zhotovení vodoinstalace a svodů odpadních vo napojení na.


Než jsem jej zapojil, tak jsem u starého bojleru (1l) měřil spotřebu cca dnů. Ahoj, dnes jsem se snažil připojit vodu k bojleru Dražice 160l.

Když se na ten závit snažím našroubovat přechodku s vnitřním závitem, tak se jí tam vůbec nechce. Nechci to rvát přes moc, abych neserval závit a. Proto se místo příkonu u chladniček uvádí spotřeba elektřiny za rok. Abychom ale nemuseli složitě zkoumat, jestli třeba spotřeba 1kWh za rok je u lednice moc, nebo málo, ulehčila nám EU výběr pomocí energetických štítků. Byla to taková první pomoc. Pro tazatele - nikdo vám to kontrolovat nebude.


Pokud si necháte bojler zapojit na 20ti hodinovou. Zanedbání podmínek instalace způsobuje často škody na instalovaném zařízení, nebo (jak je ukázáno v příspěvku) škodu na vodném a stočném v případě pojistného ventilu instalovaného v pojistné skupině ohřívače vody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky