pondělí 8. května 2017

Průtokový ohřívač na sprchování

Potřebujete-li však například na chalupě teplou vodu hned a zároveň v menším množství (ať už na mytí rukou či nádobí nebo na sprchování ), může být dobrým řešením i průtokový ohřívač. Tlakový nebo beztlakový. Výhodou průtokových ohřívačů jsou jejich malé rozměry. Můžete je snadno umístit například.


Prostorově nenáročný, úsporné řešení ohřevu vody kamkoli – i na chalupu, chatu apod.

Lze si vybrat umístění pod nebo nad umyvadlo, dřez či vanu. Jaký by měl mít průtokový ohřívač vody výkon? V případě elektrických ohřívačů vody se většinou bude jednat o modely řízené hydraulicky. Pro jejich malý rozměr je možné použití i nad umyvadlo a tím při otevření vody z baterii nedochází ke zbytečnému vytečení vody.


I ty nejnáročnější úkoly zvládne průtokový ohřívač s kW příkonu. Nikdy se tak nestane, že teplota vody nečekaně klesne, například během sprchování a souběžného mytí rukou. Kotel se zásobníkem si vodu průběžně dohřívá, takže nemá vysoké nároky na okamžitý příkon jako průtokový ohřívač.

Při zapnutí boileru v době snížené sazby se spotřebovaná částka ještě dost podstatně sníží. Průtokový ohřívač z letáku: 18kW, na 35°C, litrů za minutu, spotřeba 18kWh. Spínání 18kW v běžné instalaci se docela obávám zvlášť, když je ohřívačů více. Jaký typ ohřevu vody zvolit na chatu?


Velký bojler (litrů a větší) mi do koupelny, kvůli nízkým stropům nevejde). Stačil by tento výkon na sprchu? Ve srovnání s hydraulickými průtokovými ohřívači navíc šetří až vody a energie. V takovém případě se uplatní malý tlakový průtokový ohřívač typ MBHnebo MBH volba také záleží na možnostech elektrického přívodu k ohřívači.


Podrobné údaje jsou dostupné na webu u každého modelu v Informaci o výrobku. S průtokovým ETA ohřívačem ale nezůstanete na holičkách. Vodu začne ohřívat okamžitě. To šetří nejen náklady spojené s dlouhodobým ohřívání a udržováním teploty, ale také čas strávený čekáním na teplou vodu. Tento model je vhodný pro umyvadla.


Ohřívač si k vaší baterii připojíte nad nebo pod odběrné. Dobře by padla šálky kávy nebo čaje?

Jen pusťte kohoutek a už si můžete připravit svůj oblíbený nápoj. Voda, ohřátá na stupňů je dokonalá i na polévky. V koupelně na mytí se, na mytí rukou.


Dobrý den, měla bych dotaz k volbě vhodného ekonomického způsobu ohřevu teplé vody - plyn x elektřina, bojler x průtokový ohřívač. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Proč si pořídit průtokový ohřívač vody?


Eliminuje tepelné ztráty – ohřívá až v okamžiku, kdy otočíte kohoutkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky