pondělí 11. června 2018

Adax zvíře

Místní lidé ho loví kvůli ceněnému masu a kůži. V CITES nalezneme adaxe v příloze I. V zajetí je adax poměrně hojný a dobře se rozmnožuje. Je zařazen do Evropského záchovného programu (EEP). V létě je adax pískový nebo bílý, v zimě šedohnědý.


Spirálovité rohy mají až tři závity.

The addax (Addax nasomaculatus), also known as the white antelope and the screwhorn antelope, is an antelope of the genus Addax, that lives in the Sahara desert. Každé zvíře v lexikonu má svojí barevnou fotografii. Cena s DPH: 22-Kč  ABECEDNÍ REJSTŘÍK. Co se týče jejich potravy jsou velmi vybíravý. Každé stádo se živí jen jedním nebo dvěma druhy rostlin.


Dlouhou dobu se obejdou bez vody, je-li ale potřeba, cítí déšť až na sto kilometrů. Má spirálovité kroužkované rohy lyrovitého tvaru. We want to hear about your product.

Research is the only thing you should NEVER leave to our vivid imagination. This opens in a new window. Bags and wallets in leather.


Copying and distributing without written consent of UAB ADAX is forbidden. Website developers In order to provide you with the best possible browsing experience and to ensure that you are exposed to advertising that is most relevant to you, this website uses cookies. Vše o zvířatech, popisy zvířat, články o zvířatech, videa a fotografie zvířat, diskuze o zvířatech, zvířecí inzerce zdarma - ChovZvířat. Nejhůř se v současnosti daří adaxům – jediným přímorožcům se šroubovitě zatočenými rohy.


Adaxové mají krásné krémové zbarvení a až metr dlouhé spirálovité rohy. Dnes je – zejména kvůli pytlákům - kriticky ohrožený. Je to kriticky ohrožený. Alexandr malý (Psittacula krameri), známý též pod názvem alexander malý, je krásně vybarvený pták z čeledi papouškovití (Psittacidae).


Abecední seznam zvířat: zvířata začínající na písmeno a. Máš ještě doma nějaké zvíře kromě tvojeho psa? Jaké je tvoje oblíbené jídlo ? Adax núbijský je zvíře z pouště. Jaká je tvoje oblíbená barva ? A popřípadě kolikátý máš levl ?

Nemusíte však samozřejmě dávat celou částku určenou pro vámi vybrané zvíře. I malý příspěvek se počítá. V přírodě je adax téměř vyhubený, přežívá posledních 200–3kusů v subsaharské Africe. Je přizpůsoben životu v poušti, vydrží bez vody několik měsíců.


Dneska jsem strašně stahaná. Mrzí mě, že to zvíře v encyklopedii nebylo dřív, ale já byla tak strašně utahaná ze školy a ještě ze zbytku té nemoci, že když jsem se dostala domů musela jsem na hodiny vypnout okolní svět a trochu si schrupnout, já nejsem žádný lenoch, ale dneska jsem to vážně potřebovala.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky