středa 6. června 2018

Santalové dřevo esenciální olej

Santalové dřevo Dřevo má vysoký obsah vonných silic ve formě aromatického oleje. Santalovník bílý dorůstá výšky až metrů, je poloparazitický, stálezelený, s pilovitými lichozpeřenými listy, plody drobné, kulovité, nejedlé. Je vhodný především pro suchou a poškozenou pokožku.


Stejně tak má mírné adstringentní účinky a tím pomáhá vyrovnávat smíšenou pleť. Sandalové dřevo se pěstuje v Indii, patří do botanického rodu Santalaceae a esenciální olej je vyráběný parní destilací z jádrového dřeva stromu.

Stejně jako jeho dřevo , má i olej z něj získaný stejné léčebné účinky. Díky tomu se již po dlouhá staletí používán po celé Indii. Nejsilnější účinky můžeme pozorovat především na pleti, proto ho často nalezneme v kosmetice. Má antidepresivní účinky, stimuluje trávení, je antiseptické, vhodné na chronické záněty močového a pohlavního ústrojí, mírní nachlazení a kašel, pomáhá regeneraci pokožky a erotizuje.


Není vhodné při akutních ledvinových potížích a při těhotenství. Věnujme se nejprve využití santalu v kosmetice. V této oblasti se využívá převážně santálový olej.


S jinými oleji se velmi dobře mísí a proto je přidáván do nejkvalitnějších parfémů.

A protože je jeho vůně sladká, exotická a podmanivá, parfémy se z něj dokonce vyrábějí. Na západě je olej ze santalového dřeva známý především pro své použití v kosmetice a parfumerii. Speciální směs vonných složek obsahuje esenciální olej ze santalového dřeva, černého koření a mandarinky, to vše v čistém hroznovém oleji. Aroma olej obsahuje směs 1 přírodních esenciálních olejů.


Esenciální oleje jsou vhodné i pro vnitřní použití. Dřevo i olej jsou po staletí vysoce ceněné a historie jejich využití je velmi dlouhá. Jeho vůně je příjemná, exotická, neutralizuje pachy a čistí vzduch. Dá se kombinovat s jinými oleji, takže si jednoduše připravíte svou vlastní masážní směs. Používá se jako antidepresivum, antiseptikum a antisedativum.


Pyšní se afrodiziakálním, protinádorovým a zklidňujícím účinkem. Tonizuje nervový systém, odstraňuje depresivní stavy a navozuje příjemnou náladu. Uvolňuje tonus hladkého svalstva.


Náš velice vzácný a luxusní santalový olej pochází z jedinečné lokality Nové Kaledonie v Jižním Pacifiku a vyznačuje se mimořádně prvotřídní kvalitou. Navoďte si příjemnou atmosféru pro uvolnění, relaxaci, meditaci a chvíle klidu. Zvláčňuje a vyživuje, zmírňuje akné a záněty kůže, zklidňuje zarudlou pokožku.


Slaměnkový esenciální olej se používá místně na artritidu, bolesti kloubů a za vykloubeniny, modřiny, říznutí, škrábance, malé popáleniny, štípance od hmyzu a kožní problémy.

Je možné ho používat neředěný anebo ředěný nosným olejem. Nosný olej je doporučovaný pro citlivou kůži. Jeho fantastická, sladce smyslná a opojná vůně vás během okamžiku zahalí pocity. Skutečně 1 přírodní esenciální olej s vůní západního santalového dřeva. Pamatuju si, že jsem na začátku chodila kolem cedru bez povšimnutí.


Není provařený jako citrusy, máta nebo levandule, ale rozhodně stojí za pozornost. K čemu je cedrový esenciální olej dobrý a jak ho využijeme v praxi? O cedrovém EO Cedrový esenciální olej se typicky získává parní destilací kůry stromu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky