pátek 1. června 2018

Radiátory pro tepelné čerpadlo

Moderní topné systémy pracují jako nízkoteplotní, teplota topné vody se pak pohybuje maximálně do 55°C. Naši zákazníci se nás často ptají, zda je pro tepelné čerpadlo vhodnější podlahové vytápění, nebo radiátory. Tepelné čerpadlo je vhodné pro oba systémy.


U radiátorů je potřeba přemýšlet nad správným nadimenzováním, protože v případě nízkoteplotních systému je teplota vody v systému nižší. Odborník radí, kdy se vyplatí pořídit tepelné čerpadlo na vytápění.

Rádi byste před novou topnou sezónou snížili náklady za vytápění, a proto uvažujete o pořízení tepelného čerpadla? Tomáš Krbec z Pražské energetiky se instalaci a servisu čerpadel věnuje už téměř let. Podělil se o své zkušenosti a. Od rodinných domků, přes penziony a bytové domy až po po. Je tepelné čerpadlo vhodnější pro radiátory nebo pro podlahové vytápění? Jelikož v podlahovém vytápění pracujeme s nízkými teplotami topné vody je tento druh vytápění o něco efektivnější než topení do radiátorů.


Pro dřevostavbu bych vzduch vzduch vyloženě doporučil neb si myslím že je mnohem složitější tepelně uregulovat dřevostavbu než stavbu s větší akumulací ve zdivu.

Navíc tepelné čerpadlo vzduch vzduch (klimatizace) umí i chladit. Pokud by jste chtěla topit elektřinou už letos, tak instalaci vzduch vzduchu zvládnete. Ten, kdo vám bude realizovat čerpadlo , spočítá tepelné ztráty, plochy, které se mají vyhřívat na optimální teplotu a jiné serepetičky kolem a dle toho vám navrhne typ dá se říct na míru Vašim potřebám. Otopná soustava je otevřená samotížná.


Radiátory jsou litinové s velkým obsahem vody. Dům má velkou tepelnou ztrátu, tepelné čerpadlo je jen pro zateplené domy, jinak nemá smysl. Navrhneme kompletní a úsporný systém vytápění pro Váš dům.


Doporučíme Vám nejvhodnější variantu tepelného čerpadla. Namontujeme nejen tepelné čerpadlo , ale i podlahové topení, radiátory , fancoily. Pomůžeme vám se správným nastavením a ovládáním. Nápadité radiátory mnoha barev, které se stanou skvostem vašeho interiéru. Nevyberete-li si z naší pestré nabídky na e-shopu, rádi vám vyrobíme radiátor na míru.


Ale jak silné tepelné čerpadlo pro svůj objekt potřebujete? A je nutné doplnit dům vytápěný čerpadlem o další zdroj tepla? Ale jen v případě, že zvolíme správný typ čerpadla.


Pokud jste totiž až doteď topili radiátory , budete potřebovat vysokoteplotní tepelné čerpadlo.

Jen to je schopné dodávat do radiátorů vodu o dostatečně vysoké teplotě, aby vyhřála celý váš dům. Mám taktéž starý barák s samotížným systémem topení s litěnými radiátory a topení je bez problémů, starý kotel na uhlí jsem vyhodil , vyrobil záslepky s vývody a kohouty. Nebereme v úvahu tepelné čerpadlo vzduch - voda ! Rekonstruujeme, takže to vše bourat nebudeme. A absolutně není problém to mít takhle nakombinovane. Pro prostupy do domu stačí pouze malé otvory, které lze vytvořit v libovolných konstrukcích bez poškození okolí.


Díky dokonalému řídícímu systému jsou schopna ohřát vodu jak pro běžné radiátory , tak pro podlahové topení. C ohreje topna spirala, takze topny faktor v tomto usporadani je treba jen 1. Pro tepelné čerpadlo potřebujeme radiátory větší, tak aby i méně teplá voda dokázala do místnosti prostřednictvím radiátoru předat odpovídající množství tepla. Jak analyzovat současný stav staršího topného systému?


Pokud chcete kvalitní tepelné čerpadlo za dobrou cenu, přizpůsobené Vašim potřebám, jste zde správně. Neumíme Vám ale dodat nejlevnější tepelné čerpadlo. Podrobnosti naleznete v našem ceníku. Krátká návratnost investice. Je vhodné pro podlahové vytápění i radiátory.


Má intuitivní ovládání a je možné jej kombinovat s externím zásobníkem teplé vody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky