úterý 19. června 2018

Typy podlahového vytápění

Typy podlahového vytápění Cílem článku je porovnat teplovodní podlahové vytápění a vytápění přímotopnými elektrickými odporovými kabely. Pokud se ve skladbě podlahy interiéru nachází vytápěcí registr, jde o nízkoteplotní podlahové vytápění. S více než miliony instalací prodaných ve více než zemích světa nabízí společnost Warmup širokou škálu systémů elektrického podlahového vytápění kompatibilních se všemi typy podlah, místností a projektů. Podlahové vytápění se řadí spolu se stěnovým a stropním vytápěním do skupiny velkoplošného vytápění.


U velkoplošného vytápění tvoří otopnou plochu obvykle některá ze stěn ohraničujících vytápěný prostor - strop, stěna či podlaha. Chrání zdraví, rovnoměrně prohřívá místnost a dokáže snížit provozní náklady na vytápění až o.

Zatímco při vytápění kamny či radiátory je rozdíl teplot vzduchu mezi podlahou a stropem až °C, u podlahového vytápění tomu tak není. Teplý vzduch sálá od země do všech míst, proudí pomalu a vytváří v interiéru báječné klima. Návrh elektrického podlahového topení. Při návrhu topného systému jako hlavního zdroje vytápění je nutné vycházet z tepelných ztrát místnosti a také z plochy, která se dá využít pro instalaci podlahového topení (dále jen „topná plocha“). Podíl tepelné ztráty(výkonu) a plochy násobíme koeficientem 3. Je to tím, že teplo z podlahového topení stoupá rovnoměrně z celé plochy podlahy.


Kdežto v druhém případě je vyšší teplota pouze v blízkosti radiátorů a pod stropem, kam teplejší vzduch stoupá díky nižší hustotě. Tepelná pohoda je stav, kdy se cítíme naprosto komfortně, není nám příliš teplo, ani příliš zima.

Těmto ztrátám se v praxi nedá zabránit a jsou společné pro všechny typy vytápění. Nízkoteplotní vytápění – může mít formu podlahového nebo stěnového topení, díky velké ploše, která je vyhřívána, stačí nízká teplota topné vody což je velmi výhodné při použití tepelného čerpadla, kondenzačního kotle nebo kotle na dřevo s akumulační nádrží či solárního systému. Při zabudování elektrického systému určuje tloušťka betonové vrstvy, zda jde o přímotopné, nebo akumulační podlahové vytápění. U přímotopného podlahového vytápění pokrývá topnou část pouze tenká vrstva betonu, v případě akumulačního vytápění je vrstva betonu naopak silná - teplo nejdříve naakumuluje, a. K dnešnímu dni existují tři typy elektrického podlahového vytápění pro vytápění domu. Používá se v různých případech buď teploměry, nebo speciální fólie nebo kabel.


V tomto článku nebudeme uvažovat o technologii stohování jednotlivých možností, ale jen o tom, kde lze výrobky používat a jaké jsou jejich výhody relativně vůči sobě. Většinou se tloušťka betonu, anhydritu u těchto konstrukcí. IVAR CS : komponenty pro vodu, vytápění a plyn.


Systémy teplovodního podlahového vytápění patří dlouhodobě mezi nejžádanější způsoby vytápění , a to nejen obytných prostor, ale i prostor komerčních, jako jsou sportoviště, výrobní a skladovací haly, autosalóny nebo administrativní budovy. Rozdělovač podlahového vytápění je zařízení, jehož kvalita bývá obyčejně dost podceňována. Je potřeba si uvědomit, že ačkoli je toto zařízení z hlediska mechanických prvků poměrně jednoduché, náročné provozní podmínky kladou důraz především na jeho kvalitu.


V článku není uvedený kompletní postup pro návrh podlahového vytápění ,. EUROSYSTEMY za výrobnou práci při instalaci podlahového topení v mém domě. Jsou zde uvedeny informace a taktéž typy podlahového vytápění. Podle způsobu předávání tepla lze podlahové systémy rozdělit na sálavé, to znamená teplovodní či elektrické, a konvekční, tedy teplovzdušné, přičemž převažuje sálavé vytápění.


Hodí se pro všechny typy podlahového vytápění a udržuje si své vlastnosti i při náhlých změnách teploty.

U dřevěných podlah je potřeba vybírat takové typy dřevěných podlah, které jsou buď speciálně vyvinuté k použití s podlahovým topením, nebo parkety, jejichž tloušťka není větší, než jeden centimetr. Vytápění podlahy, typy podlahového topení Mnoho z nás si často položí otázku, zdali je výhodné podlahové topení. Je dokázané, že podlahové topení je v mnoha směrech, velmi výhodné. Proto je dobré se nad touto možností vytápění domu či bytu více zamyslet.


Nevýhody podlahového vytápění Doposud jsme na tomto způsobu vytápění zmínili jen pozitiva, ale jak to už v životě bývá, ideální řešení se nehledá vždy snadno. Společnost FV - Plast, a. Systém FV THERM je kompletní systém podlahového topení. Teplovodní podlahové vytápění se zárukou až let.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky