pátek 15. června 2018

Jak se zbavit prachu po rekonstrukci

Jak na úklid po stavbě a rekonstrukci ? Stavba nebo rekonstrukce znamenají pro domy a bytové domy mnoho nepořádku. Zbavit se nejjemnějšího prachu a spousty nečistot není jednoduché. Bydlí s vámi a není způsob, jak se ho zbavit jednou provždy.


Feb Je tedy jasné, že zcela se zbavit prachu v bytě nelze, ale je možné snížit jeho tvorbu a usnadnit si úklid.

Nikdy neuklízejte jen se suchými prachovkami a hadříky – voda prach spolehlivě zpacifikuje. Jak s ním tedy bojovat – a proč? Mokré čištění by se mělo preferovat u čištění koberců, skvělé jsou i parní přístroje. Růžičková Pavla Víření vzduchu a poletující všudypřítomný prachu , který můžete utírat i každou hodinu je noční můrou mnoha z nás.


Každý den se snáší do vašich koberců, záclon, na televizní obrazovku i do postele. Metody, jak se zbavit prachu. Naučíme vás se zbavit prachu , co nejlépe to jde.

Máme pár rad pro lenochy, uklízecí maniaky i alergiky. Rady pro lenochy: Kupte si robotický vysavač a zapněte ho alespoň jednou týdně v každé místnosti, kterou máte. Vdechováním nesetřeného prachu si můžete zadělat na pořádné zdravotní problémy.


Zbavte se prachu doma pomocí čističky vzduchu. Děláte všechna opatření, abyste se prachu v domácnosti zbavili? Napište nám do komentářů, jak s poletujícími částečkami bojujete.


Jde o takzvané lapače prachu - právě tyto věci totiž prach přitahují doslova jako magnet. Jde sice o předměty, které váš byt příjemně zútulní, ale pokud se chcete zbavit prachu , je třeba se zbavit i těchto věcí. Lepší a zdravější klima v bytě za to stojí.


Mezi typické lapače prachu patří i záclony a závěsy. Dokáže se dostat ke všemu, co není v těsných krabicích nebo zabalené v igelitu. Prachu se nejlépe zbavíte tak, že se budete snažit co nejdříve některou část domu dokončit a zavřít novými dveřmi. Tato část bude po několikerém vysávání čistá a čistou zónu budete moci dále rozšiřovat, jak se bude dům.


Není to zrovna finta, ale nám se osvědčilo obecně pečlivě podlahy i nábytek pokrýt folii, aby se pod ní nic nedostalo. Prach se skládá z malých částeček, které obsahují kousky tkanin, vláken, papíru, vlasů, lupů, kožních buněk, špíny a dalších materiálů. Když nebudete doma utírat prach, může to vést až k alergiím a dalším zdravo.

Máte nábytek po babičce, starodávný a vyřezávaný. Rádi se na něj koukáte, ale při úklidu to už taková sranda není, protože dostat se do všech těch malých zákoutí je nad lidské síly. Pořiďte si klasický štětec z přírodních štětin. S ním vklouznete do všech výřezů a jednoduše prach odstraníte.


Po probuzení se necítí odpočatě, ale trpí únavou, vyčerpáním a vyšší mírou stresu. Vše dohromady vede k častějšímu riziku nemocí popsaných výše, ale také k poruchám potence. Následující den by se dal v podstatě popsat jako ́stav po propité noci, i když jste se alkoholu ani nedotkly ́,“ upozornila na nebezpečí chrápání Petra Řehořková z Kliniky. Jednoduchý způsob, jak zničit rybenky, anebo je v tomto případě spíše šetrně odstranit, spočívá v umístění nakrájené brambory na místa, kde se ryběnky vyskytují.


Jakmile se v místnosti sníží provoz a nastane tma, tedy nejčastěji v noci, rybenky se do brambory zavrtají. Poradíme vám, jak se zbavit prachu a špíny i na poličkách. I zde může pomoci vysavač! Stačí se podívat po novince, tedy typu, jehož součástí je i patentovaná prachovka. Lux má v sobě speciální otvor, do kterého ji zasunete, a po zapnutí přístroje všechen prach i pavučiny odcházejí přímo do sáčku.


Možnost hned se nastěhovat, duch místa, nebo postupná investice, to jsou důvody kvůli kterým se majitelé domů rozhodují pro rekonstrukci. Tak se může stát, že po kompletní rekonstrukci z původního domu zůstanou jen obvodové zdi a základy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky