středa 31. července 2019

Vodoměrná šachta

Standardně jsou stěny osazeny prostupy pro vodovodní potrubí dle nákresu nebo dle dohody se zákazníkem. Toto napojení na hlavní vodovodní řád vodoměrné šachty se používá především v místě, kde se nedá vodoměr umístit do hlavní budouvy (nemosvitosti), nebo v místech kde je možné připojení vodovodní přípojky více vzdáleno. Vodoměrná šachta plastová se používá k napojední přípojky vodovodu k centrálnímu vodovodnímu řádu.


Uvnitř vodoměrné šachty jsou umístěny schodky. Víko vodoměrné šachty je osazeno vstupem (komínkem) o průměru 6mm a výšce 2mm (výšku je možné dle požadavku zákazníka upravit). Někdy je ale potřeba mít vodoměr venku, ať už z technických důvodů, nebo proto, že dům leží daleko od vodovodní sítě.

Plastovou šachtu je pak možné umístit např. Velikost vnitřního prostoru. Každá vodoměrná šachta musí být dobře tepelně zaizolovaná, aby se zabránilo promrznutí vodovodního potrubí v blízkosti šachty a zamrznutí vody ve vodoměru. Z tohoto hlediska je nejlépe vybavena vodoměrná šachta Aquion Danwell, ve které je tepelná izolace ukryta v konstrukci šachty z polyetylénu. VODOMĚRNÁ ŠACHTA - šachta pro umístění vodoměru za skvělou cenu.


Je řešením pro rodinné domy s vodoměrem mimo dům a pro liniové stavby vodovodů. Použití Prefabrikované vodoměrné šachty se používají jako komory pro osazení vodoměrů a jiných armatur. Jedná se o podzemní komory, které jsou zpravidla umístěny na vodovodní přípojce před budovou.


Byla navržena na základě zkušeností a požadavků vodárenských společností a jako taková, splňuje veškeré požadavky na provoz.

Veškeré svary na šachtě jsou těsné. Do vodoměrné šachty vám podle požadované Ø přívodního potrubí dáme hrdlo, kterým přivedete potrubí do šachty. Na přání můžeme šachtu vybavit potřebným vodoměrem.


Domovní vodoměrná šachta slouží k připojení vodovodní přípojky k hlavnímu vodovodnímu řadu všude tam, kde nelze vodoměr umístit přímo do budovy, nebo je-li vzdálenost budovy, do které vstupuje vodovodní přípojka, více než m od hranice pozemku (nemovitosti). Do jedné šachty se dá umístit zároveň více vodoměrů. Používá se tam, kde nelze vodoměr umístit přímo do budovy a dává se mimo.


Slouží k osazení vodoměru a příslušných armatur na domovní přípojce, tak aby byly snadno přístupné. Korpus je vyráběný z PP desek o síle až mm. Vstupní šachta o průměru 6mm a výšce 2mm je opatřena plastovým poklopem pochozím do 2kg. S pomocí vodoměrné šachty tedy lze ušetřit místo například v rodinném domě.


Dále nabízíme také plastové vodoměrné šachty, které se instalují do betonových šachet nebo šachty k vrtaným studnám. Názvem MODULO se označuje řada kompaktních vodoměrných šachet obdélníkového tvaru, určených k zabudování až vodoměrů stavební délky do 1mm. Vodoměrné šachty AK-VODO tvoří podzemní suchá nádrž, jež vytváří obslužný prostor k osazení vodoměru a souvisejících armatur na domovní přípojce vody. Jedná se o válcové vodotěsné nádrže vyráběné ze svařovaného polypropylenu. Jsou vybaveny prostupy pro připojení na domovní přípojku a vodovodní řá petlicí na uzamykání a plastovým žebříkem.


Jednotlivé typy vyhovují technickým podmínkám všech vodárenských společností. Vodoměrné a armaturní šachty Klartec jsou konstrukčně navržené tak, aby spolehlivě odolávaly rozličným. Vodomerná šachta je s kompletnou dokumentáciou ku kolaudácii (protokol o skúške vodotesnosti, prehlásenie o zhode a montážny návod).

Válcovitý korpus je PP deska vytlačovaná o sile 6mm,dno a strop jsou zhotoveny z PP desek o síle a 15mm. Vodoměr je v šachtě uložen v nezámrzné hloubce, přičemž konstrukce vodoměrné šachty díky osazení protiskluznými nášlapy zajišťuje snadný přístup k vodoměru. Klasické řešení představuje vodoměrná šachta přímo doma.


Tato varianta je pro vás poměrně výhodná, protože v případě problémů můžete hlavní přívod vody vypnout sami, a to pohodlně. Ve vysokých mrazech musíte jít za tímto účelem ven do vodoměrné šachty. Při manipulaci s hlavním.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky