čtvrtek 25. července 2019

Vyčištění chladící soustavy octem

Nakonec vraťte termostat a doplňte novou chladící kapalinu. S doplněním nové směsi nečekejte dlouho, jelikož nová směs automaticky pasivuje kovový povrch a chrání jej před korozí. K čištění chladiče použijte tablety do myčky.


Máte-li doma myčku, můžete k vyčištění chladiče využít tablety do myčky. Re: Vyčištění chladící soustavy co treba octem ? Zkusil bych naplnit chladící systém cca 5-ti procentním roztokem hydroxidu sodného (třeba prací sodou), pokud možno teplého, projet auto cca až km, pak vypustit po rozpojení spojů nejnižších hadic. Propláchnout teplou vodou a podle výsledku třeba i zopakovat. Original čistič chladící soustavy mi navyhovuje, protože uvnitř je tolik humusu že bych jich musel koupit několik a tak ho hodlaám nahradit octem.


Po vyčištění soustavy přichází na řadu jeho ochrana. Inhibitor BC8je kapalina, která chrání všechny materiály běžně používané v otopných a chladicích soustavách včetně HLINÍKU a jeho slitin. Zdravím všechny co mají zkušenost s vyčištěním nebo spřípravky na čistění chladící soustavy tím spíše chladiče. Takže problém můj je : Mám. Rychlovarná konvice taky není z hliníku ale z nerezu.


Hoď si povařit do hrnce s octem trochu alobalu a uvidíš co ti z něj zůstane. Dnešní chladící kapaliny mají přísady proti tvorbě usazenin, pokud se i přes to domníváš, že je potřeba systém vyčistit, existují na to přípravky za pár korun. Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie.


Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. V minulosti na seatu ibiza se mi tím sajrajtem ucpal chladič. Pak jsem to ale čistil taky sodou.


Bylo mi doporučeno asi tak polévkovou lžící na obsah chlad. Přípravek přidejte do chladícího systému, nastartujte motor a dejte topení na maximum. Poté vypněte motor a vypusťte chladící kapalinu. Vypláchněte 1x čistou vodou a naplňte novou chladící kapalinou dle pokynů výrobce.


Ahoj, před devíti měsíci jsem koupil Octavii 9TDi a zjistil, že v chladícím systému byl místo růžové kapaliny černý kolomaz. Vyrovnávací hadice tlaku k expanzní nádobě byly neprůchodné, musel jsem použít velmi hrubé násilí k vyčištění. Na stěnách expanzní nádoby asi 5mm tlustá krusta, kterou. Text uživatele: Ahoj, je potřeba vypustit chladící soustavu, koupit přípravek na vyčištění chladící soustavy , chladící soustavu napustit čistou vodou a do ní dát ten přípravek, motor nastartovat, zahřát po dobu 15min. Ochrana otopné a chladicí soustavy.


Tento cyklus se někdy opakuje 2x až 4x, až je voda bez emulze. Vaše zdraví a komfort při cestování. Demineralizace zanešené chladící soustavy automobilu (odstranění vodního kamene): Údaje zde uvedené se vztahují na motor Opel C20NE s klimatizací.


Radiator Clean se postará o vyčištění chladicí a topné soustavy vozidla od kalů, vodního kamene a všech nečistot, které do systému nepatří. Vhodné zvláště u starších vozidel s neznámou servisní historií nebo po opravě motoru kdy se mohl dostat olej nebo zplodiny mohli dostat do chladící kapaliny. Pokud se rozhodnu o vyčištění chladící soustavy ,tak se bavíme předně o chladiči,který je nutno demontovat a pak vyčistit. Motor jen propláchnou čistou vodou.


Pak nalít směs nemrzky a destilované vody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky