středa 10. ledna 2018

Solární vytápění chaty

Alternativní systém solární ventilace a vytápění pro chaty a chalupy. Systém nezávislý na vnějších energetických zdrojích - pracuje zcela zdarma bez nutnosti externího napájení. Možnost řešení pro většinu chat a chalup vhodný téměř pro všechny stavební konstrukce. Jakmile začnou sluneční paprsky dopadat na solární kolektor, začnou rychle ohřívat vzduch v panelu, který je umístěn buď na střeše, nebo na zdi.


Po krátké chvilce se spustí sluncem poháněný ventilátor a ten pak dovnitř chaty nebo chalupy vhání temperovaný vzduch.

Vytápění chalupy solární energií. Solární energie v poslední době zažívá boom. Sluneční paprsky se v chalupách dají dobře využít. Záleží na konkrétní budově a místě, kde se stavba nachází.


Víkendové domy se nejvíce využívají během letních měsíců tedy v období, kdy o sluneční záření není nouze. Mám dva modely vytápění , když tam jsem a když tam nejsem. Když tam jsem, mám jasno.


A nyní řeším vytápění ve chvílích, kdy tam nejsem.

Hitem letošního léta jsou ostrovní systémy se solárními panely na chaty , chalupy, jachty, lodě a jiná místa bez elektrické přípojky. Všechny komponenty máme skladem v Brně. Dodáváme malé i velké solární ostrovní systémy pro místa bez elektrické přípojky.


Jak velký sklon střechy potřebujete? Ideální sklon je 35°–45°, solární panely se ale běžně instalují i na střechy, které mají sklon alespoň 15°. Pokud sklon střechy dosahuje 15° a více, je možné panely pohodlně instalovat zároveň se střešní krytinou nebo jimi dokonce lze část střešní krytiny nahradit. Fotovoltaické sluneční elektrárny pro chaty a chalupy jsou ostrovní systémy pracující na principu fotovoltaické (sluneční) elektrárny. V těchno typech budov je možné bez problémů použít naše teplovzdušné solární panely.


Výběr solárního teplovzdušného panelu odpovídající velikosti je možné orientačně zvolit podle velikosti podlahové plochy kterou požadujete řešit. Podle zkušeností odborníka je pro solidní komfort provozu chaty nebo malé chalupy nutné počítat s kapacitou akumulátoru alespoň 300–4Ah. Panely vám pojedou třeba jen na deset procent výkonu, takže skoro nedobíjejí.


Přijedete na chatu a celý týden bude zamračeno. Abyste si nezkazili dovolenou, potřebujete dostatečnou. Chalupáři mají s využíváním sluneční energie problémy.


Většina jich jezdí na své chalupy od jara do podzimu pouze na víkendy a na dovolenou v létě. Během zimy většina chalup osiří - prostě promrznou.

Budovat solární soustavu pro přípravu teplé vody se, kromě snad plastových absorbérů pro. Termické solární systémy. Pro ohřev užitkové vody a podporu vytápění dobře poslouží termické solární systémy s kapalinovými kolektory. Odborníci dnes doporučují moderní beztlaké zařízení s řízeným napouštěním a vypouštěním kolektorů, s takzvanou drain-back technologií, která nabízí vysokou účinnost a je. Návrhy a realizace vytápění a ventilace pro chatu a chalupu.


Instalovaný teplovzdušný solární panel SolarVenti dokáže provětrat vlhkem. Sušší vzduch se vytápí mnohem lépe než vzduch vlhký a díky SolarVenti tedy. Na je spousta videí o domácí výrobě solárního kolektoru na vytápění chaty teplím vzduchem. Výrazně tak ušetříte za vytápění. Záznam TV pořadu Receptář prima nápadů.


Vhodné pro domy, chaty a chalupy. Teplovzdušné solární panely SolarVenti Vám poskytnou celoroční bezplatné větrání a odvlhčování. Příjemný rozdíl pak poznáte nejen při příjezdu na chatu či chalupu, ale i při trvalém pobytu v objektu.


Topení, solární ohřev a sanita. Vítejte v našem e-shopu zaměřeném na prodej komponent a výrobků z oboru topení, solárního ohřevu, vodovodních instalací, sanity a vybavení koupelen. Na co si dát při stavbě či rekonstrukci chaty pozor a jaká mají celoroční a víkendové chaty specifika, se dočtete v tomto článku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky