úterý 16. ledna 2018

Výpočet výkonu elektrokotle

Dozvíte se, co je to modulace výkonu kotle, proč je důležitá, jak vypočítat výkon kotle a jaké způsoby výpočtu výkonu kotle existují a co k tomu potřebujete znát. Na základě toho se pak můžete lépe rozhodnout, jaký kotel do rodinného domu, bytovky, kancelářské budovy či obchodu je nejlepší. Výpočet výkonu elektrokotle.


Samozřejmě jde pouze o orientační výpočet výkonu kotle a. K přibližnému určení potřebného výkonu kotle potřebujete znát několik důležitých věcí.

Tou první je obytná plocha domu v metrech. Při návrhu výkonu elektrického topení vždy vycházíme z tepelné ztráty vytápěného prostoru nebo místnosti. Tepelná ztráta je množství energie, kterou musíme do vytápěného prostoru dodat, abychom udrželi teplotu v interiéru na požadované úrovni.


Hodnota tepelné ztráty je závislá především na konstrukci a. V nabídce najdeme malé modely o výkonu kW až po výkonné kilowatové výrobky. Sestavy elektrokotlů nabízí výrobce Protherm. Ty sestávají z kotle Ray a zásobníků teplé vody.

Dodávka navíc obsahuje hydraulickou propojovací soustavu složenou z trojcestného ventilu a NTC čidla zásobníku. Značka Thermona reprezentuje účinné elektrokotle s nuceným oběhem vody. Dobrý den, chtěl bych prosím poradit s výkonem elektrokotle.


Potřebuji aby vytopil nezateplený cihlový dům o objemu necelých 200m3. V domě jsou klasická litinová tělesa, takže velký objem vody a bude na okruh ještě napojen kombinovaný bojler pro ohřev teplé vody. Poraďte prosím- výkon elektrokotle - Diskuze. Přemýšlej: Eva a Jana mají každá krabici s dvaceti knihami, která leží na zemi.


Knížky mají narovnat do poličky ve výšce metru. Eva má knížky narovnány za pět minut, Janě to trvá tři minuty. Která dívka udělala více práce? Stačí, aby bylo zajištěno připojení do elektrické zásuvky či na stávající elektrorozvaděč.


Hovoříme-li o instalaci, velmi důležitou problematikou je řešení vhodného jističe. Jistič musí dostatečně odpovídat výkonu elektrokotle , respektive jeho spotřebě energie. Stejná slova platí také pro přívodní kabely. Jinak se dimenzuje výkon kotlů na tuhá paliva, jinak elektrokotle , jinak dřevoplyn.


Majitel domu přijde z práce odpoledne, dům vychladlý, musí rychle zatopit – rozfajrovat kotel.

Na noc ho fest naloží,. Vzorec pro výpočet výkonu kotle. Základní palivo pro kotel je zpravidla uhlí nebo koks.


Je nutné si uvědomit, že nejde ani o samotný elelktrokotel, ale i dle jeho výkonu budete muset třeba zvýšit hodnotu hlavního jističe a tím stálé měsíční platby za odběr el. Odborný výpočet by Vám mohl ušetřit ted nejen nervy. I přes jednoduchou konstrukci dosahují elektrokotle vysoké účinnosti, která se u moderních elektrokotlů pohybuje nad hranicí. Zde je třeba upozornit na zavádějící značení energetickými štítky, které pro výpočet zohledňují i účinnost samotné výroby elektrické energie. V případě nízkoenergetických a pasivních domů je také nespornou výhodou elektrokotle možnost plynulé regulace v celém rozsahu výkonu kotle, který tak lze nadimenzovat přesně podle potřeb objektu.


Tento obecný výpočet nezahrnuje dnešní možnosti izolací, nepočítá s plastovými okny a již vůbec není vhodný pro moderní pasivní domy. O tom 15kW kotli jsme i teď uvažovali z důvodu jeho lepší regulace a nastavení. Jednoduchý výpočet kW kotla: Výkon kotla. Výkon kotla musí zodpovedať tepelným stratám objektu a potrebám prípravy teplej vody.


Přesný výpočet je složitá rovnice, ale laik si to může zpočítat jednoduchým součtem výkonu radiátoru a výkon kotle by neměl být nižší než výsledná hodnota. Připojit reakci Výkon - Ele. U střídavého výkonu je výpočet složitější, protože závisí kromě velikosti napětí a proudu také na tvaru signálu a vzájemném fázovém posuvu napětí a proudu.


Proto se do výpočtu přidává násobení členem cos , což je tzv.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky