úterý 9. ledna 2018

Cedr sibiřský

Stavební trámy ze sibiřského cedru. Dřevěný trám z cedru se aktivně používá ve stavebnictví zahradních domů a jiných staveb na pozemku. Trám přírodního původu má velkou pevnost, tvrdost a dobu životnosti. Cedr sibiřský Dřevo cedru je mimořádně odolné vůči vláze. Lijáky, mrazy nebo oteplení mu v žádném případě nevadí.


Dům, postavený ze dřeva cedru, vysychá bez vzniku prasklin, dobře snáší žhnoucí slunce i výkyvy teplot.

V překladech z ruštiny se často objevuje pojem „ sibiřský cedr “ (v ruštině „Сиби́рский кедр“), zde se však jedná o lidové pojmenování borovice sibiřské. K pěstování cedru jsou nejvhodnější semena dovážená z rovinatých nebo mírně kopcovitých oblastí západní Sibiře. Při použití těchto semen je potřeba orientovat se na jarní setí, prováděné koncem dubna nebo v první. Pro obyvatele Horní Šoriji představuje sibiřský cedr strom-krávu a strom-matku, neboť má velkou obživnou schopnost. Pro mnoho lidí zůstává tento strom dodnes císařem tajgy, stromem zázraků, velikánem a patriarchou severních lesů.


Sibiřský cedr je nepochybně národní pýchou a bohatstvím Ruska. Cedr je bohatý na množství vitaminů, mastných kyselin aminokyselin a podporuje tak zdraví a vitalitu celého organismu. Tyto mrazuodolné ořechy mají naprosto ojedinělou výživnou i léčivou schopnost.

Jadérko cedrového ořechu obsahuje celý komplex potřebných látek i vitamínů, obsahuje všechny prvky z Mendělejevovy. Dobrý den, Borovice limba (Pinus cembra) z Vysokých Tater je spolu s některými dalšími druhy opravdu velmi blízká příbuzná borovici sibiřské (botanicky zvané Pinus sibirica, nebo i Pinus cembra sibirica- v rusku lidově zvané cedr ), před dobou ledovou to byl jediný druh, který se po osídlení rozdílných oblastí poněkud vyspecifikoval. Pryskyřice, kterou cedr obsahuje, je velmi zajímavá látka a nemá na světě obdoby. Cedrová smůla se používá ve farmacii, na jejím základě vyrábí různé směsi a preparáty. Divoká zvěř si v tajze čistí nohy o kmen cedru, který má měkkou kůru, a takovým způsobem provádí dezinfekci.


CEDR SIBIŘSKÝ Neobyčejný strom mohutného a svátečního vzhledu. Má schopnost shromažďovat pozitivní energii a dále ji předávat. Proto je důležité nosit kousek dřeva stále u sebe, nejlépe na těle, kde může léčit. Tento krásný, neobyčejný strom, je mnohostranně využitelný.


Mrazuodolná semena - oříšky vkládá do půdy pták ořešník kropenatý. Cedrové lesy se liší od ostatních lesů neobyčejnou čistotou a zdravým vzduchem. Cedr libanonský se stal součástí státního znaku Libanonu, cedr sibiřský symbolem celé svérázné kultury sibiřských národů.


Cedr má nejen svůj intimní život, ale . To stejné platí i pro cedr , tedy při odpovídajícím porozumění a cíleném opatrování realizuje svoje bohaté přírodní možnosti. V odlehlých podmínkách úroda cedrů nebývá vysoká. Cítíte energii, kterou strom za svůj život střádá a kterou je schopen odevzdat.


Zastávka: Sychrov, Bus č. Zvolené téma obsahuje celkem odpovědi.

Do diskuze (diskutující) se naposledy zapojil uživatel Jekatěrina Janovska a poslední změna proběhla před týdny. Uvedená cena je na neroztříděné palubky. Jeho ovoce (jsou také semena), piniové ořechy, mají četné prospěšné a léčebné vlastnosti.


Nejpříznivější podmínky pro růst cedru jsou v regionech tajga. Jsou to dendrologicky shodné dřeviny. Cedr , označovaný i jako strom života, je mohutný jehličnatý strom dorůstající do výšky až m. J e obzvláště prospěšný při léčbě horečky, zánětu dýchacích cest, chřipce a nachladnutí. Snadno se vstřebává do organismu, má vysoké nutriční a léčivé vlastnosti, je neobyčejně bohatý na vitamíny a stopové prvky. Cedrový olej obsahuje celou řadu užitečných látek pro lidský organismus: polynenasycených mastných kyselin, proteiny a vitamíny A, B, E. Již tehdy lidé cítili záhadnou sílu, která z tohoto stromu vychází.


Cedr za svůj život střádá pozitivní energii, kterou je schopen odevzdat. Tato energie je schopná léčit duši i tělo – tvrdí lidové lékařství a potvrzuje to i současná medicína. Západní červený cedr ”, v přírodě známý také jako „strom života“. Botanicky patří „Thuja plicata“ k cypřišovitým (Cupressaceae).


Oblast rozšíření západního červeného cedru je západní Severní Amerika od Aljašky po Kalifornii a směrem na východ po Montanu. Kmeny mohou vyrůst až do bezsukaté výšky 25. Cedr , Cedrové produkty, cedrový olej, prodej cedru a cedrových produktů. Hlavni strana Cedr Cedrový olej Zajímavosti Novinky Dovolená se Zvonícími cedry.


Olej ze sibiřského cedr.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky