pátek 12. ledna 2018

Dehtování krbových kamen s výměníkem

Snaha minimalizovat náklady na vytápění vede některé majitele rodinných domů k používání krbových vložek nebo krbových kamen s teplovodním výměníkem. Provozní náklady se tím omezí jen na nákup paliva. S použitím teplovodního výměníku jsou však spojeny stejné bezpečnostní požadavky jako. Pokud Vás zaujala naše nabídka krbových a kachlových kamen , nebo dalších výrobků spjatých s topením plamenem, budeme rádi, když nás budete kontaktovat. V Oprechticích provozujeme také vzorovou prodejnu, kde máme vystaveny desítky kbových, litinových či kachlových kamen , a kde se Vám můžeme osobně věnovat.


Zakoupením krbových kamen s výměníkem získáte teplo v celém domě i teplou vodu třeba na večerní lázeň.

Díky těmto kamnům budete moci obohatit rodinné večery o uklidňující koncert praskajícího dřeva a televizi vyměnit za romantiku před krbovými kamny , třeba se sklenkou dobrého vína. Výkon kamen s teplovodním výměníkem rozdělujeme na výkon „do vzduchu“ (výkon, který kamna předávají do prostoru, ve kterém jsou umístěna) a výkon „do vody“ (výkon, který zajistí teplovodní výměník a předá jej do systému topení). Přesné dimenzování výkonu kamen do vzduchu i do vody je velmi důležité.


Díky hořícímu ohni krbová kamna s výměníkem slouží jako pomocný nebo hlavní zdroj teplé vody do radiátorů, bojleru nebo akumulační nádrže. Pomocí krbových kamen s výměníkem lze výrazně ušetřit celkové náklady na vytápění vašeho rodinného domu. Kotelna nepřipadala v úvahu, dům není podsklepen.


Narazil jsem na krbovou vložku s vestavěným 60-ti litrovým výměníkem. Výhřevnost těchto kamen stanovena na 500m což odpovídá podlažím rod.

Problém s přetápěním v místnosti, kde stojí krb odpadá již díky tomu, že tepla jde do vody a zbytek do místnosti. Hledáte řešení, díky kterému byste mohli rychle a pohodlně vytopit více místností? Pak se podívejte po krbových kamnech s výměníkem. Jaké jsou hlavní výhody krbových kamen s teplovodním výměníkem ? Zapojení nových kamen s výměníkem vždy svěřte odborníkům! Jinak nemůžeme zaručit, že bude topení správně fungovat.


Platné potvrzení o revizi může vystavit jen technik, který u nás prošel školením a je tzv. Je proto vhodné před koupí konzultovat výběr krbových kamen s výměníkem s odborníkem. Krbová kamna s výměníkem na vodu jsou vhodná i pro moderní nízkoenergetické domy.


Pokud si vyberete nízký výkon, bylo by možné, že nevytopíte všechny místnosti dostatečně. V opačném případě může hrozit přetopení místností, zanášení komína, dehtování výměníku apod. Kamna s teplovodním výměníkem dávají teplo místnosti, v níž se nacházejí, a zároveň energii předávají do vody, kterou pak vedete do dalších místností. Ke kamnům si navíc můžete přikoupit taky akumulační nádrž , která nastřádá teplou vodu i na dobu, kdy nemůžete přikládat do kamen. Máme tak jistotu nejen léta prověřenou a stále prověřovanou a zdokonalovanou kvalitu, ale také skutečnost, že naše kamna budou splňovat přísné bezpečnostní normy, jsou testována a pořídíme si tak domů kvalitní výrobek.


Při výběru krbových kamen s výměníkem se zajímejte o funkci terciálního spalování. Jde o šikovný doplněk, který prodlouží dobu hoření při nižší spotřebě paliva. Jedná se v podstatě o spalování zbytkových hořlavých plynů vznikajících při hoření, jež by se jinak odvedly nevyužité komínem ven.


Prakticky jsou návštěvy kontrolorů v domácnosti spíše vzácností, potvrzení o revizi je ale rozhodující třeba pro úhradu škod od pojišťovny.

V posledních letech se naplno projevil trend koupě a instalace krbových kamen s výměníkem – tedy kamen určených k napojení do teplovodního systému (radiátory, bojler, akumulační nádrž apod). Tou výhodou je snížení výkonu do. Proto, prosím, věnujte pozornost následujícím schematům.


Při výběru se musíte rozhodovat mezi několika specifiky krbových kamen , které budou ovlivňovat jejich celkovou funkci ve vašem domě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky