úterý 9. ledna 2018

Vrt na pitnou vodu

Vrtané studny mají své nesporné výhody, které ocení každý, kdo chce mít svůj vlastní zdroj pitné vody - nabízíme vrtání a čištění studní, přehledný ceník služeb vrtání studní. Spolehlivá použitelnost do hloubky až m. How to Make Deep Reach C Clamps All Wood only $Extreme Strength - Duration: 35:47. Mikulčice, Jižní Morava – Lepší chuť přírodní vody, navíc za nižší cenu, ale také nezávislost na centrálním vodovodu.


To jsou důvody proč obce a města na jihu Moravy budují vlastní vrty na pitnou vodu. Na nový se teď chystají v Mikulčicích na Hodonínsku.

Konečná kalkulace závisí na typu podloží a regionu. Materiál vystrojení je PVC-U s atestem na pitnou vodu. Buď je problém v chemii (moc dusíku, železa apod.) nebo v mikrobiologii (bakterie).


My máme hluboký vrt , chemicky je naprosto v pořádku (jen mírně zvýšený obsah železa), ale s bakteriemi bojujeme. Takže vodu nepijeme surovou. Na vaření ji používáme a samozřejmě na. Také jsem přes rok bojoval s ultrajemným písečkem ve vrtané studni pro pitnou vodu do RD. Snažil jsem se dávat několikatery mechanické filtry, které jsem v řádu týdnů čistil nebo vyměňoval.


Nakonec, téměř okamžitě, pomohlo osadit frekvenční měnič na stávající tří fázové vřetenové čerpadlo s nízkým.

Vrchni úvodní část v nesoudržném materiálu průměru vrtu 2mm, předpažovací výstrojnice průměr 2mm, dále následné vrtání průměrem 1mm a výstrojnice průměr 1mm nebo 1mm. Pokud ale Vaši sousedé používají vodu ze studny zejména pro užitkové účely, můžete se obrátit na vodoprávní úřa aby čerpání ze studny omezil jen na vodu pitnou , podle ustanovení §odst. PVC s atestem na pitnou vodu : Od 1. Nový vrt vyjde na téměř půl milionu korun a obci na jeho uhrazení přispěje Státní fond životního prostředí.


Až budou hotové zkoušky a budeme vědět, jak je vrt vydatný, jestli naše potřeby pokryje, potom se. Provedeme průzkumný vrt na základě něhož posoudíme budoucí vydatnost studny. Garantujeme vydatnost studny – pokud se nám nepodaří navrtat vodu , je vrt proveden zdarma. Realizujeme vrty po celé České a Slovenské republice Výhody vrtané studny.


Vrt studny je proveden vrtací soupravou SLVE na samostatném podvozku. Děláme vrty s pažením o průměru 1mm. Dnes už se nemusíte bát dusičnanů, tvrdé vody, bakterií E coli, mikroplastů, nebo estrogenů. To všechno lze dnes z vody odfiltrov. Hluboký vrt by měl zlepšit zásobování pitnou vodou okrajové části Liberce Kateřinky, která jejím nedostatkem trpí delší dobu.


Informuje o tom zpravodajství ČTK s tím, že studny tam vysychají a městský vodovod není zaveden. Práce na vrtu podle náměstka primátora Jiřího Šolce (Starostové pro Liberecký kraj) začnou letos. Nejprve se bude podle něj dělat. Domácí vodárna je zařízení, které z vlastního zdroje dopraví pitnou vodu do vodovodu ve vašem domě.


Zdrojů pro domácí vodárnu může být více. V případě Vašeho zájmu o naše služby si sjednáme schůzku na místě budoucí vrtané studny s konzultací zdarma.

Určíme vrtnou technologii dle geologických poměrů. Studnu vyvrtáme a zapažíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky