pátek 20. září 2019

Jmenovitý výkon kotle

Výkon kotle patří k základním parametrům, které je třeba zvažovat při koupi nového tepelného zdroje. V následujících řádcích najdete podrobnější informace o tom, proč je výkon plynového, elektrického kotle nebo kotle na dřevo, či na jiné tuhé palivo důležitý pro optimální provoz zařízení. Při tomto výkonu nemusí být dosaženo nejlepších parametrů (např. nejvyšší účinnosti). Kromě ohřevu teplé vody zajišťují tyto kotle také.


Odpovídá maximálnímu výkonu během procesu vytápění. Jmenovitý teplený výkon.

Požadavky nemovitostí na výkon se značně liší. Více se o výkonu dozvíte v následující kapitole. Hluk, neboli akustický výkon , se udává u plynových a elektrických kotlů. Tímto způsobem mohou fungovat jak plynové, tak elektrické kotle. Kotle s ohříváním v externím zásobníku.


Opět můžeme nalézt převážně u plynových kotlů. Takto konstruované kotle ohřívají vodu, kterou právě. Příkladem provozního stavu je například provoz kotle na jmenovitý výkon.


Značení nástěnných kotlů Dakon: DAGAS – typová řada, – jmenovitý výkon kotle v kW, C – kombinovaný kotel s ohřevem teplé vody, R – kotel bez ohřevu teplé vody, B – kotel s ohřevem teplé vody ve vestavěném zásobníku (bojleru), K – provedení komín, T – provedení turbo.

Bosch Termotechnki a s. Internetový obchod naše kotle se zabývá především prodejem výrobků firmy Obchodní společnosti SLOKOV, a. Kotel by měl být schopen plynule regulovat svůj výkon v co největším rozsahu, např. W, který lze dosáhnout při dodržování účinnosti garantované výrobcem. Tímto navýšením je pokryta regulační rezerva.


Nutno rozlišovat zda se jedná o kotel s řízeným spalováním nebo o kotel kde jsou spalovací poměry nastaveny právě na jmenovitém výkonu. Velké kotle které pracují s. IMHO kotel o menším výkonu není výrazně levnější než kotel o větším výkonu - je to paradox, ale je to tak. Plynový kotel stojí víceméně stále stejně (pokud se bavíme o jedné typové řadě), bez ohledu na jeho jmenovitý max. Důležitým parametrem pro výběr zplyňovacího kotle je jeho jmenovitý výkon.


Dvojnásobně to platí právě pro stavby v nízkoenergetickém standardu, kde je potřeba co možná nejmenší výkon kotle s co nejširším výkonovým rozsahem. Problémem ovšem je, že většina kotlů si nedokáže udržet vysokou účinnost a kvalitu. Teplovodní kotel KTP na ruční přikládání je určen ke spalování hnědého uhlí Kostka (- 1mm), vlhkost paliva max. Na toto palivo kotel splňuje Třídu dle ČSN EN 3- zároveň splňuje EKODESIGN.


Jejich provoz je hospodárný a nezatěžuje tak životní prostředí. Výkon kotle je plynule regulovaný v rozsahu cca – 1 a přizpůsobuje se automaticky okamžitým tepelným ztrátám objektu. Kondenzační kotle THERM KD.


Plynový kondenzační kotel s připojením k solárnímu systému, jmenovitý tepelný výkon : do kW. TECHNICKÝ LIST KE STAŽENÍ ZDE Výhody kotle Vitodens 343-F.

V Rakousku či Německu si peletové vytápění nemohou vynachválit, výhody tohoto způsobu topení objevují už i Češi. Ekologicky vhodnější systém tak pomalu začíná nahrazovat zastaralé uhlí, které k životnímu prostředí zrovna šetrné není. Násypka 2l, Možnost topit dřevem, automatické zapalování.


Poloautomatické čištění výměníku. Díky vysoké energetické účinnosti významně přispívají k udržení nízkých nákladů na vytápění.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky