úterý 17. září 2019

Kondenzační kotel teplota vody

Kondenzační kotel si zpravidla kupujeme proto, že má znatelně větší účinnost než kotel obyčejný. Teoretická účinnost je udávána 1. Tento kotel je přirozeně vhodný pro všechny druhy topných systémů, hlavně pro podlahové vytápění. Výhody, které vám naše kondenzační kotle s ohřevem teplé vody přinesou. Teplá voda tehdy, když ji potřebujete.


Správná teplota vody po celou dobu.

Naše kondenzační kotle jsou kompaktní a jednoduché na instalaci. Jakmile se teplota vratné vody zvýší nad tuto hodnotu, chová se kondenzační kotel stejně jako nízkoteplotní turbokotel. V podstatě u dobře navržených kotlů v dobře seřízené soustavě pracuje kotel v kondenzačním režimu až 1 času pro vytápění.


A to je již velmi dobrý výsledek. Pro kondenzační kotel jinde zase píší, že teplota vratné vody nesmí překročit 45°C, jinak se chová jako běžný turbokotel. Pak to celé ztrácí smysl.


Když pominu doporučení pro ekonomické topení kondenzačním kotel. Zvolíme-li plynový kotel , můžeme si vybrat mezi konvenčním teplovodním a kondenzačním. Protože teplota spalin je nízká a nestačila by pro vytvoření dostatečného tahu v komíně, a tím k bezpečnému odvodu spalin, musí být v kondenzačním kotli vzduchový nebo spalinový ventilátor.

Servisní technik,který uváděl kotel do provozu nám sdělil,že pokud chceme ,aby kotel pracoval co nejlepší je nutno nastavovat výstupní teplotu vody od tak do stupnů. Takže ekvitermní křivku nastavíte podle jediného hlediska - abyste měla po celou sezonu doma příjemně teplo, třeba 21°C. Pokud zabezpečíme ve spolupráci s vytápěcím systémem co nejnižší teplotu otopné a vratné vody , zařízení získá ze spalin maximum vody. Kotel ale výrazně šetří plyn a jeho průměrná účinnost se uvádí mezi až 1. Po otočení kohoutku se kotel automaticky sepne a hořák pod výměníkem spustí na plný výkon. U nástěnného plynového kondenzačního kotle Vitodens oceníme schopnost ohřevu průtokové vody.


Vyberte si kondenzační kotel z naší zvýhodněné nabídky a sjednejte si schůzku s montážní. Teplota spalin bývá až °C. Tento parametr je pro zařízení, kde teplota topné vody nesmí klesnout pro nastavenou mez, což se radiátorů netýká.


Minimální teplota topné vody je daná nastavenou ekvitermní křivkou (koncový bod křivky) a pokud klesne spočítaná teplota topné vody pod tento bod s proměnou diferencí podle nastavené prostorové teploty, tak se topení samo odstaví. Kotel volíme s ohledem na vytápěný prostor tak, abychom dosáhli tepelné pohody při co nejnižších nákladech. Stav tepelné pohody znamená pro člověka příjemný pocit, kdy mu není příliš teplo ani příliš zima a nemusí se opakovaně oblékat nebo svlékat. Kotel může být instalován jak pro vytápění, tak pro ohřev vody , nevyužitý systém není nutné zapojovat. Provoz kotle Závěsný plynový kombinovaný kondenzační kotel Q7K je zařízení s modulovanou regulací výkonu a vysokou účinností.


Manometr –přetlak vody vtopení 8. Volič teplota teplé vodyv zásobníku 9. Tlačítko comfort - volba funkce teplé vody 10. Kotle obsahují PCI hořák s modulací – 1 , nerezový výměník a bezpečnostní prvky. Kotel je určen pro uzavřené otopné soustavy vybavené expanzní nádobou, nebo otevřenou expanzní nádobou o min.

Termostat sepne, kotel topí. Dům se nahřívá a termostatické hlavice postupně uzavírají přívody vody do jednotlivých radiátorů dle nastavené teploty. Jako poslední se nahřeje obývák a kotel vypne.


Pokud ale slyším, že kotel jede pořád a nevypíná, znamená to, že teplota otopné vody je nízká a nezvládne vyhřát dům.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky