úterý 1. října 2019

Potrubí pro odvod kondenzátu

Nejčastěji kondenzát vzniká při odvodu výparů z kuchyňských digestoří, kdy ventilační potrubí vede skrz střechu. Pokud je ventilátor připojen na svislé potrubí , je nutno v nejnižším místě potrubí nad ventilátorem nainstalovat odvod kondenzátu (viz výpusť kondenzátu ) s pachovým sifonem tak, aby kondenzát neprotékal ventilátorem. Stejné pravidlo platí při použití potrubních ventilátorů s talířovým ventilem. Kondenzační jímka nebo také sběrač s odvodem kondenzátu se primárně používá ve ventilačním potrubí pro odvod nežádoucí sražené vody ze systému. K tomuto jevu dochází hlavně na místech, kde je velký rozdíl teplot.


Cena potrubí je uvedena za metr (odběr min. 2m).

Prosím, pro upřesnění uveďte do poznámky objednávky počet požadovaných metrů. V obou případech je ale nutné při ústí odpadního potrubí kondenzátu od čerpadla do kanalizace umístit zápachovou uzávěrku. Za čerpadlo je vždy nutné instalovat zpětnou klapku.


Ta zabrání zpětnému vniknutí splašků z kanalizace, např. Sběrač kondenzátu Haco je vhodný pro použití v odvětrávacím systému, kde je velký rozdíl teplot a dochází k tvorbě kondenzátu. Nejčastějším případem je odvod výparů z kuchyňské digestoře, kdy ventilační potrubí vede skrz střechu. Instalace možná pouze vertikálně!


Masivní sada šroubení s velkou kónickou podložkou pro montáž do hranatého potrubí nebo do záslepů kruhového potrubí. Umožňuje elegantní a rychlé řešení odvodu kondenzátu.

Díky důmyslné konstrukci dojde k prohnutí materiálu a celá plocha pak. Hadice k výpusti kondenzátu pro odvod vody, šíře mm. Použitím výpustě kondenzátu , neboli kondenzační jímky zabráníte promáčenému stropu, mokré zdi. Nad tím, jak vyřešit odvod kondenzátu ze vzduchotechnického potrubí , si lidé často lámou hlavu.


Kondenzující vlhkost uvnitř potrubí přivádí nejvíce starostí. Plastové díly od firmy NIBCO vykazují vysoký stupeň chemické i mechanické odolnosti. Vzhledem ke své dlouholeté pověsti pro inovace a přesnost v oblasti designu a. PROTHERM potrubí k odvodu kondenzátu - Značka Protherm - Náhradní díly pro plynové kotle e-shop.


Pokud je potrubí nezazděné, doporučujeme využít izolované hadice Isovac z našeho e-shopu. Kondenzační kus MP497K - průměr 1mm pro odvod kondenzátu - v eshopu e-vetrani. Nejčastěji však potřebujete řešit kondenzátu z již instalovaného potrubí a ventilátoru.


U horizontálního potrubí se odvod řeší spádem potrubí mimo objekt. Kondenzační jímky nebo také výpuste kondenzátu slouží pro zachycení a odvod zkondenzované páry mimo potrubní systém. Používá se především proto, aby se předcházelo škodám na elektrickém zařízení (digestoř, ventilátor, světlo, atd.), nebo na samotném objektu a tím i na zdraví člověka (promáčený strop, plíseň, mokré zdi, atd.). Příslušenství na odvod kondenzátu.


PVC potrubí kondenzátu 20mm, ano. Flexibilní plastová hadice pro odvod kondenzátu vhodná ke kondenzačním kusům i přímému nepojení do nejnižšího místa potrubí. U vertikálního potrubí použijte vhodný kondenzační kus s odvodem kondenzátu do kanalizace, který umístíte do potrubí v blízkosti ventilátoru, nebo do vnitřního prostředí (pod izolaci).

Je konstruovaný tak, aby se z něho dalo. Připojení potrubí s kondenzátem pr. Další Specifikace Produktu: HL1- Sifon pro odvod kondenzátu pro klimatizace, DN32. HL1- sifon pro odvod kondenzátu – DN- dodatečný mechanický uzávěr – kulička proti pronikání zápachu v případě vyschnutí zápachové uzávěrky – instalace možná pouze vertikálně!


Plastový odvod kondenzátu VKP 1je vhodný jako příslušenství vzduchotechnického potrubí , kde je riziko vzniku kondenzátu. Těsnění odvodu kondenzátu je součástí. Pro bezproblémový odtok kondenzátu z výměníku je nutné zachovat pozitivní diferenční tlak na odvaděči kondenzátu při všech provozních stavech výměníku, což úzce souvisí s geometrickou konfigurací kondenzátního potrubí a provozními podmínkami.


PVC materiál se používá ze všech termoplastů díky své nízké hmotnosti, trvanlivosti a nákladové efektivnosti. Z toho důvodu je nutné, aby kondenzátní potrubí za odvaděčem kondenzátu stále klesalo do odvětrané kondenzátní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky