úterý 31. března 2020

Tisíc mil pod mořem

Pověsti, jež se rozlétly mezi lidem z přístavů a vzrušily i veřejnost daleko ve vnitrozemí, zneklidnily nejvíc námořníky. V režii Pavla Krause uvidíte jako kapitána Nema Jiřího Adamíru, jako profesora Aronnaxe. Další ze slavných románů z pera francouzského spisovatele Julesa Verna patřící do cyklu Podivuhodné cesty. Jedná se o vědeckofantastický román a tvoří druhý díl z volné trilogie.


Do té ještě patří Děti kapitána Granta a Tajuplný ostrov. Jaké bylo jeho překvapení, když zjistil, že se nejedná od obrovské zvíře, ale obdivuhodnou ponorku, které velí záhadný kapitán Nemo.

Těch tisíc mil , těch tisíc mil má jeden směr a jeden cíl, jeden cíl, ten starej známej bílej dům. V nohách mám už tisíc mil , teď mi zbejvá jen pár chvil, cestu znám, a ta se tam k nám nemění. Je považován za jednoho ze zakladatelů vědeckofantastické literatury. Kromě nádherných ilustrací, které se ovšem k Vernovi až tak zase nehodí, je tato kniha literární paskvil.


Dvacet tisíc mil pod mořem. Jestliže nakladatelství Albatros již definitivně zešílelo, domníval jsem se, že pan Neff bude mít více rozumu. Literární server poskytující recenze knih a informační servis v podobě zpráv a zajímavostí ze světa literatury, upozornění na nově vydávané knihy, autogramiády, křesty a další akce. Jeden z nejúspěšnějších románů Julese Verna, který je stále živý díky tajuplné postavě kapitána Nema.


Jde bezpochyby o jeden z nej.

Vypráví o tom, jak lodní posádky objevily na moři zvláštní objekt. Hodně se o tom psalo a uvažovalo, co by to mohlo být. Otevírá novou řadu verneovek v Albatrosu ilustrovaných Zdeňkem Burianem.


Kniha vyšla v minulosti s Burianovými ilustracemi dvakrát, avšak teď poprvé vychází s kompletním obrazovým. Popis: Jedna z nejznámějších knih J. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy. Umělec Různí interpreti. Ke stažení ve formátu MPa FLAC.


Ukázky zdarma k poslechu. Předlohou pro naši dramatizaci byl vědecko-fantastický román Julese Verna. Vypráví nadčasový příběh o posádce, která je výzkumné cestě a snaží se dopátrat tajemného tvora, který sídlí hluboko v neproniknutelných hlubinách.


Autorem je Jules Verne. Hodnocení, recenze, zajímavosti a informace o knize. Možnost nákupu audioknihy.


Profesor Aronnax se rozhodl zúčastnit výpravy, která měla objasnit záhadu podivuhodného netvora ohrožujícího námořní plavbu. Znalec a sběratel „verneovek“ Ondřej Neff příběh nově převyprávěl, takže je přístupný a atraktivní i pro současného čtenáře. Dvadsaťtisíc míľ pod morom (franc. Vingt milles lieues sous les mers) je asi najznámejší vedecko-fantastický román Julesa Verna.


Preklad názvu je nesprávny, pretože v origináli ide o dvadsať tisíc.

Nema si oživte postavy profesora Aronnaxe, jeho sluhy Conseile, harpunáře Neda Landa nebo prostředí bájného Nautila. Na této audioknize předčítá Miroslav Moravec, Luděk Munzar a Radoslav Brzobohatý. Kolik lidí odvleklo Neda a kolegy? Vážení zákazníci, osobní odběr objednaných knih je stále možný. S ohledem na stávající situaci bude osobní převzetí probíhat mimo prostor provozovny.


Bývá označován jako předchůdce podžánru sci-fi literatury zvaného steampunk. Kniha se dočkala i mnoha rozhlasových a filmových adaptací.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky