pátek 27. března 2020

Vytápění domu plynem

Plynové vytápění a blízká budoucnost. Jasným trendem, který je již delší dobu patrný, je přechod na kvalitnější plynové kotle s vyšší účinností. Pro vytápění domu plynem je nejvhodnější využít kondenzační plynový kotel, který pracuje s více než stoprocentní účinností.


Jeho provoz ovšem má svá specifika. Vzhledem k nižší teplotě otopné vody je nutné použít nízkoteplotní radiátory, velmi vhodné je také použití kondenzačního plynového kotle s. Změny zdroje tepla se neobejdou bez náročných stavebních úprav, proto se do nich nikdo příliš nehrne.

Průměrná cena kWh elektřiny dosahuje přibližně trojnásobku ceny plynu. To ale ještě vůbec nemusí znamenat, že je lepší vytápět plynem než elektřinou. Srovnali jsme náklady, výhody i úskalí vytápění plynem (plynové kotle) a vytápění elektřinou (přímotopy, tepelná čerpadla a akumulační kamna). Jednou z možností je kotel na tuhá paliva, který představuje vhodnou alternativu k vytápění elektřinou nebo plynem. Mezi tuhá paliva nejčastěji řadíme dřevo, uhlí, pelety či brikety.


Pro tento způsob vytápění se můžete rozhodnout v případě, že máte dostatek místa, kde uskladnit palivo. Výhody a nevýhody topení plynem. Nejprve si obecně povězme o vytápění zemním plynem jako takovém.


V současné době, kdy jsou ceny plynu velmi příznivé, je tento způsob topení nejen komfortní, ale také poměrně levný.

Spotřeba při vytápění zemním plynem K vyhřátí jednoho čtverečního metru je třeba vynaložit zhruba 1- 1kWh zemního plynu ročně s přihlédnutím ke skutečnosti, kolik hodin obyvatelé bytu tráví doma (pracující budou trávit v bytě méně času než senioři v důchodu). Protože vytápění představuje největší energetický výdaj domu , dá se na něm také nejvíce ušetřit. Jaká je vlastně pravda o vytápění moderních novostaveb? Pro lepší představivost si v tomto článku srovnáme dva. Nevýhodou často bývá vyšší cena tepla (pokud není výstavba dotována).


Tepelné čerpadlo patří k moderním způsobům vytápění domu. Mnozí lidé si to myslí, nicméně jejich názor je často podložen tím, že nemovitost není kvalitně zateplená. Vytápění rodinného domu plynem nemusí být vůbec nijak drahé.


Při vysokých tepelných únicích je vytápění plynem doslova a do písmene černou dírou. U novostaveb se nemusíte hlavně při volbě levného. V dnešní době, kdy se velký důraz klade na ochranu životního prostředí, je vytápění plynem stavěno na piedestal.


Pro ty, kteří mají přípojku na plyn, je to dobrá zpráva. Ti ostatní si musí vystačit s možnostmi, které. Další možností vytápění domu je vytápění plynem. Stejně jako u elektřiny a plynu zde odpadá starost se skladováním a přikládáním paliva.


Ne každý stavební pozemek je ale napojený na veřejnou plynovou síť, přivedení plynu k Vám domů tak může obnášet vyšší počáteční investici. Pokud bydlíte, nebo máte chalupu v místech, kde není možné zavést zemní plyn, bude pro vás výhodným řešením vytápět domácnost pomocí LPG, tedy pomocí zkapalněného plynu. A divoké vytápění se vám navíc může pěkně prodražit.

Tomu, kdo topí plynem , nebo elektřinou? Není žádným tajemstvím, že cena kWh elektřiny je o poznání vyšší než stejné množství zemního plynu. I přesto se však mezi zastánci topení výhradně elektrickou energií a jejich.


Zajistěte pro Váš dům kvalitní a zároveň levné vytápění a přestaňte tak zbytečně platit více, nežli je skutečně potřeba!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky