středa 25. března 2020

Výška sloupu elektrického vedení

Dvojité vedení na příhradových stožárech - základní konfigurací je soudek, v odůvodněných případech (např. limitovaná výška vedení ) je možný, při použití atypických konzol, systém dvou trojúhelníků, event. Zabil je výboj ze sloupu elektrického vedení. Zajímalo by mě, jaká je požadovaná minimální výška sloupu pro rozvod z obecní el.


Zajímá mě kompletní délka a pak kolik je dle normy požadavek na zabetonování do země. Závěrečná část příspěvků věnovaných venkovním vedením a stožárům se věnuje jejich konstrukcím, které jsou odvislé především od přenášeného napětí elektrického vedení a dále pak různých morfologických a klimatických podmínek.

S vlivy elektrického vedení na lidské zdraví bych si nedělal starosti. Vždyť energetici pracují dlouhé roky v blízkosti elekrického zařízení často celou pracovní dobu a není známé, že by to někomu z nich působilo nějaké potíže. Přitom dovolená vzdálenost pro práci u zařízení 4kV jsou metry.


Pokud se provozovatel distribuční sítě s vlastníkem nedohodne nebo mu vlastník není znám, rozhodne o zřízení služebnosti vyvlastňovací úřad. Zřízení služebnosti může nařídit i úřad. Přenosová soustava je vzájemně propojený soubor vybraných vedení a zařízení o napětích 11 2a 4kV.


Vzdálenosti od elektrického vedení v zemi Ochranné pásmo podzemního vedení tvoří souvislý prostor vymezený dvěma svislými rovinami vedenými po obou stranách podzemního vedení ve vodorovné vzdálenosti. Vlastním rodinný dům se zahradou, na které stojí betonový sloup elektrického vedení.

Za minulého režimu v domě bydleli rodiče a přes jejich nesouhlas sloup postavili do zahrady. Nyní nám pracovník energetického závodu řekl, že budou sloup měnit za mnohem větší. Písemné vyjádření jsme nedostali.


Tento pozemek obsahuje vedení KV včetně jednoho sloupu o výšce 1metrů. Kč byla poměrně rozhodující, další věcí je že další sousedé kterým vedení prochází se stím také naučili žít. Lidé, kteří mají na svém domově přípojku elektrického vedení , se mohou dočkat vysokých finančních nákladů na její přeložení. Distributoři totiž požadují peníze za přemístění zařízení a odvolávají se při tom na energetický zákon. Jde o desítky tisíc korun.


Elektrické vedení v blízkosti rodinného domu Text dotazu. Dobrý den, ráda bych se zeptala, jaká je přípustná vzdálenost pro umístění sloupu elektrického vedení v blízkosti RD. Stožáry jsou nezbytnou součástí nadzemního elektrického vedení , jehož využití u nás i ve světě převažuje. Naopak vedení v kabelech pod zemským povrchem je ve světě ojedinělé. Výjimečně se toto řešení využívá pouze v případech, kdy je stavba nadzemního vedení vyloučena z prostorových důvodů.


Zdravím, mám problém trošku z jiného soudku. Boural jsem do betonového sloupu el. Nevíte kolik si můžou ČEZ účtovat za výjezd těžké techniky (vysokozdvižná plošina asi deset pracovníků)a zasazení sloupu zpět tam, kde byl.

Podmínky v tomto pásmu stanovuje energetický zákon č. Sb a liší se podle typu vedení , které může být buď podzemní, nebo nadzemní. V případě podzemního vedení elektrizační soustavy (tj. kabelů, měřičů atd.) je ochranné pásmo vymezeno po obou stranách kabelové trasy podle výše elektrického napětí. Trolejové vedení je typem trakčního vedení. Spolu s napájecími kabely, měnírnami a dalšími částmi trakční soustavy slouží k přívodu elektrického proudu do kolejových vozidel ( elektrická lokomotiva , elektrická jednotka , tramvaj a další) nebo trolejbusů.


Hlavní domovní vedení (HDV) Úsek elektrického vedení mezi HDS a elektroměrem nebo odbočkami k elektroměrům. Komunikační jednotka Zařízení určené pro dálkový odečet naměřených dat. Měřicí místo Měřicí místo je místem měření elektřiny v zařízení elektrizační soustavy v předávacích a odběrných místech.


Ochranné pásmo nadzemního vedení je souvislý prostor vymezený svislými rovinami vedenými po obou stranách vedení ve vodorovné vzdálenosti měřené kolmo na vedení , která činí od krajního vodiče vedení na obě jeho strany.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky